Çiçek, ''Ancak her toplumun bir kısım ortak değerleri var. Bizim ortak değerlerimiz de Anayasa'nın ilk 3 maddesinde yer almıştır. Ne reform yaparsak yapalım, bu üç maddeyi dikkate alarak yapmalıyız'' dedi.
Çiçek, Niğde Üniversitesi'nin akademik yılının açılış töreninda yaptığı konuşmada, birilerinin yönlendirmesiyle bir zamanlar toplumun ''sağ sol'' diye ikiye ayrıldığını, bir zamanlar da ''ilerici gerici'' diye bölündüğünü kaydetti.
Çiçek, şöyle devam etti:
''Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün koyduğu çağdaş medeniyetler seviyesine çıkmak için çok çalışacağız. Ancak kendi değerlerimizi de koruyacağız. Kendi değerlerimizi koruyarak, yozlaşmadan çağdaşlaşmak. Kendi değerlerini küçümser, onları yok sayarsanız, yok olup gidersiniz. Türkiye bölgesel bir güçtür. Başımıza gelen bir takım sıkıntılar ki bunun adına ''terör'' deniliyor, hep Türkiye'nin ilerlemesini engelleyen güçlerin oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye ilerlerken kimin ayağına basıyorsa, onlar Türkiye'nin başına çeşitli sıkıntılar getiriyor.''
Türkiye'yi karıştırmak isteyenlerin, ilk önce üniversitelere el attığını, üniversite gençliğini bölmeye, kutuplaştırmaya çalıştığını vurgulayan Çiçek, ''Üniversitelerde bu kutuplaşma, kamplaşma olunca, bu topluma çabuk sirayet ediyor ve bunu gidermek pek mümkün olmuyor. Bu oyunlara gelmememiz, bölünmememiz lazım'' diye konuştu.
Toplumda her fikrin özgürce konuşulması gerektiğini, ancak özgürlüklerin de bir sınırı olduğunu vurgulayan Çiçek, şunları söyledi:
''Üniversiteler, özgür alanlardır. Her fikir buralarda özgürce tartışılır ve tartışılmalıdır. Ancak kavga etmeden tartışılmalıdır. Üniversitelerde okuyan gençlerimiz çok şanslı. Bizim zamanımızda bu kadar imkanlar yoktu. Sizler bizim düştüğümüz yanlışlara düşmeyin. Tartışın, her fikri tartışın, ama kavga etmeyin. Her şeyi tartışabiliriz, konuşabiliriz. Birimiz haklı çıkarız, birimiz az haklı çıkarız, birilerimiz de yavaş yavaş yanlışlarından döner. Tartışacağız ama her toplumun bir kısım ortak değerleri var. Bizim ortak değerlerimiz de Anayasa'nın ilk 3 maddesinde sıralanmıştır. Devletin şekli, bayrağımız ve dilimiz. Bunlar tartışılamaz bile. Ne reform yaparsak yapalım, bu ilk 3 maddeyi dikkate alarak yapmalıyız.''
AA