HABER

Çocuğunu sokağa atan ailelere ceza

DİYARBAKIR (İHA) - Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürü İsmail Barış, çocuklarını sokaklara mahkum eden ailelerin bundan sonra cezalandırılacağını belirterek, bugüne kadar 200 ailenin mahkemelik olduğunu söyledi.

SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış, sokak çocuklarıyla ilgili dünyadaki olumsuz gelişmelerin Türkiye'deki gibi olduğunu belirterek, "TBMM, sokak çocuklarıyla ilgili olarak 4 bakandan oluşan bir komisyon kurdu ve komisyonun çalışmaları devam ediyor. Bize verilen talimatlar, sokakta çalışan çocuklarla ilgili kurumlar arasında işbirliği ile ilgili bir model ve bizler de model üzerinde çalışıyoruz. Yılbaşına kadar şekillenecek olan bu model, Diyarbakır'da dahil olmak üzere bazı illerde yürürlüğe girecek. Şuanda yapılanlar kısmen pansumandır. Bu model emniyet, sağlık, Milli Eğitim ve SHÇK dörtgeninde geliştirilen modeldir. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda görev tanıtımı konusunda sıkıntılarımız vardı. Konuyla ilgili yasal düzenleme gerekirse yapılacak ve gerekirse kaynak aktarımı olacaktır. Bu konuda net bir rakam söyleyebilme şansımız yok. Çok hareketli bir ortam. Bunların bir bölümü sokak çocuğu tanımına girmiyor. Sokakta bir şeyler satanlar sokak çocuğu değil. Muhtemelen sokak çocuğu olan bir kısım var ve bunlar çok hareketli bir yapıya sahip" dedi.

Tüm Türkiye'de madde bağımlısı, sokak çocuğu kavramı içerisine girebilecek bin ile iki bin arasında çocuk olduğunu kaydeden Barış, "Ailelerin cezalandırılması konusunda ciddi tedbirler alınacak. Çalışmaların başladığı günden bugüne çocuklarını sokaklara terk eden yaklaşık 200 aile mahkemelik oldu. Ancak cezalar caydırıcı olmadığı için bu konuda da Yargıtay'ın cezaları artıracağını düşünüyorum. Sonuç olarak rehabilitasyon daha önemli ve bu nedenle ailelere destek sağlanmalıdır" diye konuştu.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler