HABER

EMC işletmeler için Karma Bulut’u yeniden tanımlıyor

EMC Kurumsal Karma Bulut Çözümü ile özel bulut ile açık bulutu bir araya getiriyor

EMC işletmeler için Karma Bulut’u yeniden tanımlıyor

Yeni EMC Kurumsal Hibrit (Karma) Bulut Çözümü özel ve açık bulutun en üstün özelliklerini aynı potada birleştiriyor. Özel olarak tasarlanmış donanım, yazılım ve hizmetler Kurumsal Karma Bulut Çözümü’nün kurulumunu 28 gün gibi kısa bir sürede tamamlıyor, işletmeler yatırımlarının karşılığını çok daha kısa sürede ve daha verimli bir şekilde alıyor.

Dünyanın lider teknoloji şirketlerinden EMC; EMC ve VMware’in donanım, yazılım ve hizmetlerini entegre eden ve özel bulut ile açık bulutun en üstün özelliklerini bir araya getiren EMC Kurumsal Karma Bulut Çözümü’nü tanıttı. Türkiye Genel Müdürü Önder Sönmez’in ev sahipliğindeki basın toplantısında yeni çözümün tanıtımının yanı sıra, 27 Kasım’da, Ankara’da düzenlenecek EMC Forum kapsamında gerçekleştirilen araştırmaya ilişkin dikkat çekici bulgular paylaşıldı.

EMC Kurumsal Karma Bulut Çözümü, BT’yi hizmet olarak 28 gün gibi kısa bir sürede kurulmuş şekilde sunuyor. Yeni çözüm sayesinde işletmeler artık açık bulut hizmetlerinin hızı ve çevikliği ile özel bulut altyapısının kontrol ve güvenlik özellikleri arasında seçim yapmak zorunda kalmayacak.

BT kuruluşları modern ve hızla değişmekte olan iş ortamının zorlayıcı şartlarına ayak uydurmak için rekabet etmek durumunda. Bu nedenle hem güvenilir, kontrol altında ve sağlam olduğu için özel buluttan; hem de basit, düşük maliyetli ve esnek olduğu için de açık buluttan yararlanmak zorundalar. EMC Kurumsal Karma Bulut Çözümü işletmelerin sistemlerine hem açık, hem de özel bulutun en üstün özelliklerini bir arada içeren bir karma bulut konuşlandırmasına olanak sağlıyor.

EMC Türkiye Genel Müdürü Önder Sönmez, Türkiye pazarına sunulan yeni Kurumsal Karma Bulut Çözümü’nü şu sözlerle değerlendirdi: “İşletmeler karma bulut çözümlerini hızlı bir şekilde sistemlerine konuşlandırmak için birçok kez seçeneklerinden ödün vermek zorunda kalıyor. Zira, hızlı ve basit şekilde olan kurulumlar birçok koşulu da beraberinde getiriyor.”

Türkiye’deki şirketlerin özel ve açık bulut özelliklerinin birleşimine çok sıcak baktığına değinen Sönmez; “EMC Forum kapsamında gerçekleştirmekte olduğumuz araştırma sonuçlarına göre; şirketlerin %62’si özel ve açık bulut hizmetlerinin, çeviklik ve güvenlik alanlarında kendilerini daha üst seviyeye taşıyacağını düşünüyor. EMC olarak, Kurumsal Karma Bulut Çözümü’müzde açık bulut hizmetlerinin hızı ve çevikliği ile özel bulut altyapısının kontrol ve güvenlik özelliklerini bir araya getirdik. Çözümümüzün hızlı bir şekilde sisteme kurulmasına ek olarak, müşterilerimize diledikleri seçenekleri sunmak için mühendislerimiz, tasarım sürecinde uzun zaman harcadı. Ancak, karma buluttan yararlanılan BT dönüşümü yalnızca teknolojiyi içermiyor; bu nedenle EMC müşterilerine ayrıca başarısı kanıtlanmış uzman hizmetler sunuyor. Bu sayede Türkiye’deki CIO’lar, BT’yi hizmet olarak alabilmeleri için ihtiyaç duydukları gereksinimlerini planlayabilecek ve BT, işletmeler için bir hizmet olarak sunulabilecek” dedi.

Türkiye’den dikkat çekici EMC Forum araştırması sonuçları

Türkiye’de 15. yılını kutlayan EMC tarafından bu yıl 8’incisi gerçekleştirilecek EMC Forum, 27 Kasım’da, Ankara’da düzenlenecek. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da araştırma şirketi Vanson Bourne tarafından forum katılımcılarına yönelik bir araştırma gerçekleştirildi. 278 katılımcının vermiş olduğu yanıtlara istinaden, yeni nesil teknolojilerin ve yöneticilerin konumu ve yaklaşımına istinaden iddialı sonuçlar ortaya çıktı.

Sonuçlara göre:

Pazarı şekillendiren mega trendler, pazardan beklentileri kökten değiştiriyor. Tüketiciler ve son kullanıcılar çok daha fazla bir şekilde, istedikleri yerden, istedikleri zamanda online etkileşime girebilmek istiyor.

İşletmeler için BT, daha önce hiç olmadığı kadar stratejik bir önem taşıyor. Katılımcıların %62’si, üst düzey yöneticilerin BT’yi büyüme yolundaki en kilit unsur olarak gördüğünü düşünüyor.

Yeni teknolojilerin uygulanması konusunda işletmelerin öncelikleri ise şu şekilde sıralanıyor: tasarruf sağlama ve verimlilik elde etme (%39), yeni müşteri kazanma (%37) ve üretim hattı ve hizmetlerde inovasyon (%35).

Katılımcıların %68’i, yeni nesil teknolojilerin işletmelerine rekabette büyük avantaj sağlayacağına inanıyor.

İşletmeler bulut konusuna büyük önem gösteriyor. Katılımcıların %62’si, özel ve açık bulut hizmetlerinin, çeviklik ve güvenlik alanlarında kendilerini daha üst seviyeye taşıyacağını düşünüyor.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler