KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Ghostingi fark etmek: Ghostinge uğradığımı nasıl anlarım?

    Ghosting günümüzün ilişki dünyasında sıkça karşılaşılan ve genellikle kafa karıştırıcı ve acı veren bir deneyimdir. Bu fenomen, bir kişinin aniden ve herhangi bir açıklama yapmadan diğer kişiyle iletişimi kesmesini ifade eder. Bir zamanlar yakın olan iki kişi arasındaki bu ani kopuş, terk edilmişlik hissi yaratabilir ve diğer kişiyi çaresizlik içinde bırakabilir. Peki, ghostlandığımızı nasıl anlarız?

    Ghosting dijital çağın bir ürünü olarak internet ve mobil iletişim araçlarının yaygınlaşmasıyla daha da sık hâle gelmiştir. Birkaç mesaj veya telefon araması ile bir kişi diğerini sessizce terk edebilir. Bu dijital soğukluk diğer kişinin hissettiği acıyı artırabilir. Ghostinge maruz kalmak kişinin öz saygısını ve öz saygısını derinden etkileyebilir. Aniden terk edildiklerini hisseden kişiler, neyin yanlış gittiğini anlamaya çalışırken kendilerini suçlu hissedebilirler. Bu, gelecekteki ilişkilerde güvensizlik ve bağlanma sorunlarına yol açabilir.

    Ghostinge uğradığımı nasıl anlarım?

    Ghostinge maruz kalmak insanların karşılaşabileceği acı veren bir deneyimdir. Ancak bu deneyimden ders çıkarabilir ve daha sağlıklı ilişkiler kurmak için bilinçli bir şekilde iletişim becerilerini geliştirebiliriz. Unutmayın ki ilişkiler karşılıklı saygı ve anlayış gerektirir ve açık iletişim, sağlıklı bir ilişkinin temelidir. Ghostinge maruz kalmak kişiler için olumsuz bir deneyim olabilir ve ghostinge uğrayan kişiler duygusal olarak desteklenmeye ve kendilerini toparlamaya ihtiyaç duyarlar. Aile ve arkadaşlarla konuşmak bu deneyimi anlamaya çalışmak ve duygusal iyileşme sürecini başlatmak için önemlidir. Ayrıca bu deneyimi başkalarının yaşadığını ve kişisel değerlerini unutmamaları gerektiğini anlamaları da önemlidir.

    Eğer "Ghostlandım mı?" gibi bir soru zihninizde varsa ve ghostinge maruz kaldığınızı düşünüyorsanız ghostingin sınırlarını ve tanımını bilmeniz önemlidir. Ghostingi fark etmek zor olabilir ancak bazı tüyolarla bunu fark edebilirsiniz. Ghostingi fark etmek için aşağıdaki işaretlere dikkat edebilirsiniz:

    • Karşınızdaki kiş mesajlarınıza veya aramalarınıza yanıt vermeyi bıraktı.
    • Karşınızdaki kişi sosyal medyada sizi engelledi veya takip etmeyi bıraktı.
    • Karşınızdaki kişi size ulaşmaya çalıştığınızda bahaneler uyduruyor.
    • Karşınızdaki kişi sizinle olan ilişkilerini aniden ve açıklanmadan bitirdi.

    Bu işaretlerden birini veya birkaçını görüyorsanız ghostinge uğramış olabilirsiniz. Ancak ghostinge uğradığınızdan emin olmak için karşınızdaki kişiye doğrudan sorabilirsiniz. Ghosting sadece diğer kişiye değil ghosting yapan kişiye de olumsuz bir şekilde yansır. Bu davranış insanlar arasındaki güveni zedeler ve ilişkilerin daha sağlıklı bir şekilde sonlanmasını engeller. Ghosting yapan kişi genellikle kendini açıklamak veya çatışma ile yüzleşmek yerine kolay bir çözüm bulduğunu düşünse de bu davranışın uzun vadede olumsuz etkileri olabilir.

    Ghosting duygusal istismar mıdır?

    Ghosting duygusal istismarın bir türü olarak kabul edilebilir, ancak her ghosting vakası doğrudan duygusal istismar olarak değerlendirilmemelidir. Duygusal istismar, bir kişinin başka bir kişinin duygusal refahını kasıtlı olarak zarara uğratma veya kontrol etme amacı taşıdığı durumları ifade eder. Bu, genellikle sürekli ve kasıtlı bir şekilde zarar verme amacıyla yapılır ve çoğu zaman psikolojik kötüye kullanımı içerir. Ghosting, aşağıdaki nedenlerden dolayı duygusal istismar olarak kabul edilebilir:

    • İletişimin kesilmesi diğer kişinin duygularını incitebilir. Ghostlanan kişi neden iletişimin kesildiğini anlamaya çalışabilir ve bu da kaygı, öfke veya kızgınlık gibi duygulara yol açabilir.
    • İletişimin kesilmesi diğer kişinin güvenini sarsabilir. Ghostlanan kişi neden iletişimin kesildiğini anlayamayabilir ve bu da diğer insanlara karşı güvensizlik duymasına neden olabilir.
    • İletişimin kesilmesi diğer kişinin öz saygısını zedeleyebilir. Ghostlanan kişi neden iletişimin kesildiğini anlayamayabilir ve bu da kendisini değersiz veya sevilmez hissetmesine neden olabilir.

    Ghosting bir kişinin ilişkiden veya iletişimden aniden çekilmesini ifade eder ancak bu genellikle kasıtlı zarar verme amacı taşımadığı için duygusal istismarın klasik bir örneği olarak kabul edilmez. Ghostingin altında yatan nedenler kişisel korkular, çatışma kaçınma veya diğer karmaşıklıklar olabilir ancak bu nedenlerle duygusal zarar verme amacı taşınmaz. Ghostinge maruz kalan kişi terk edilmişlik hissi ve duygusal travma yaşayabilir bu da kendisini duygusal olarak istismar edilmiş hissetmesine yol açabilir. Bu nedenle ghosting ilişki sorunlarının bir belirtisi olabilir ve bu sorunlarla ilgilenme veya daha sağlıklı bir iletişim yolu arama ihtiyacını gösterebilir.

    Ghosting her zaman duygusal istismar olarak kabul edilmez. Örneğin bir kişi çok meşgulse veya başka bir sorunu varsa diğer kişinin mesajlarına veya aramalarına yanıt vermeyi geciktirebilir. Bu durumda iletişimin kesilmesi ghosting olarak kabul edilmez. Ghostingin duygusal istismar olarak kabul edilip edilmemesi durumun özelliklerine bağlıdır. Ghostingin aşağıdaki durumlarda duygusal istismar olarak kabul edilmesi daha olasıdır:

    • Ghosting ilişkiyi bitirmenin bir yolu olarak kullanılıyorsa
    • Ghosting diğer kişiyi incitmek için kullanılıyorsa
    • Ghosting diğer kişiyi kontrol etmek için kullanılıyorsa


    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler