Babalık Izni Haberleri

Babalık izni nedir, ne zaman başlar? Babalık izni kaç gün?

Çalışan kişilerin kanunlarla verilmiş çeşitli hakları bulunur. Bu haklar kişilerin özel durumlarına, çalıştıkları iş alanına, iş tanımlarına, kamu kuruluşunda ya da özel sektörde çalışıyor olmalarına göre değişiklik gösterebilir. Kişilerin primlerinin hangi sigorta türüne göre ödendiği de sahip oldukları hakların uygulanma biçimleri açısından önemlidir.

Haber 22-04-2024 20:09

Ücretli izin nedir? Ücretli izin türleri nelerdir?

Ücretli izinlerle ilgili merak edilen hususlar arasında bu izinlerin türleri ve süreleri öne çıkar. Dolayısıyla ücretli iznin ne anlama geldiği açıklandıktan sonra dinlenme haklarının çeşitleri ve kaç gün olduğu hakkında bilgi verilmelidir. Bu sayede çalışanların dinlenme haklarını gerekli koşullar oluştuğu zaman kullanmaları kolaylaşır. Ücretli izin türlerine dair açıklamalar yapıldıktan sonra değinilmesi gereken bir diğer husus ise bu hakların kullanılmadığı durumlarla ilişkilidir.

Haber 14-06-2023 14:35

Babalara 6 aylık doğum izin talebi! Meclis'te gündeme geldi: Ücretinin de SGK tarafından karşılanmasını istiyoruz

TBMM'de babalık izninin süresinin genişletilmesi tartışıldı. Hak-İş Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, babalık izninin 40 güne çıkarılmasını talep etti. Zengin ayrıca bu süreçteki ücretin SGK tarafından karşılanması talebini dile getirdi. Öte yandan DİSK Genel-İş Araştırma Daire Müdürü Özgün Millioğulları ise kadınlara doğum sonrası verilen 6 aylık iznin erkeklere de verilmesi gerektiğini savundu.

Finans 13-10-2022 17:23

Dev şirketten örnek olacak karar: 5 günlük babalık iznini 2 haftaya çıkardı

Çeşitlilik ve kapsayıcılık konusundaki çalışmalarıyla bilinen Siemens Türkiye, doğumdan sonraki süreçte babaların aileleriyle yoğun etkileşim yaşayabilmeleri için babalık iznini 5 günden 2 haftaya çıkardığı açıkladı.

Finans 08-09-2021 11:38

Babalık Izni

Babalık Izni Hakkındaki Haberler Mynet'te. Babalık Izni Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.