Ev Fiyatlari Dusecek Mi Haberleri

Duş almanın şaşırtan faydası bilimsel olarak kanıtlandı! Ortaya ilginç sonuçlar çıktı

Yoğun bir iş günün ardından alınan duş ile gelen rahatlama hissini birçok kişi yaşamıştır. Duştan sonra gelen rahatlık hissi sadece fiziki bir his midir yoksa bilimsel olarak gerçekten kanıtlanmış bir şekilde o rahatlamayı verir mi? sorusu merak edildi ve araştırıldı. Ev temizliğinin stresi azalttığı biliniyor. Bunun yanı sıra fiziki temizlik olan duş almak veya el yıkamanın da stres seviyeleri üzerine olan etkisi ölçüldü. Ortaya ilginç sonuçlar çıktı.

Haber 2024-07-23 12:27:42

İBB Tülay Makbule Garipoğlu'na indirimli ev mi sattı? İddialar olay oldu, Avukat Dr. Epözdemir'den tepki geldi: Umarım doğru değildir!

Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu'yla ilgili ortaya atılan iddia olay oldu. Türkiye'yi sarsan cinayet sonrası 3 yıl hapis cezası alan anne Garipoğlu'na İBB'nin 'özel kampanya' dahilinde ev sattığı iddia edildi. Söz konusu haberlere isyan eden Karabulut ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir "Umut ediyorum ki bu haber doğru değildir. Tek kelimeyle sözün bittiği yerdeyiz. Yazık..." ifadelerini kullandı.

Haber 2024-07-09 13:14:58

Kayısı reçeli tarifi: Kayısı reçeli nasıl yapılır? Kayısı reçeli yapımı

Türk kahvaltı sofralarının rengine renkler katan reçellerin tadına doyum olmaz. Hele bir de marketten ya da bir dükkândan hazır almak yerine ev yapımı hazırlanan reçellerin tadı bambaşka olur. İşte bu reçellerden biri de kayısı reçelidir. İşte lezzetli mi lezzetli kayısı reçeli tarifi!

Yemek 2024-06-24 14:18:19

'Mutfağı mutfak yapan bir tezgah bir lavabo değil mi?' Sancaktepe'de 8 bin TL'ye kiralık ev sosyal medyada gündem oldu! 'Kapı tokmağı değiyor diye duvarı delmişler'

Sosyal medya, İstanbul Sancaktepe'de kirası 8 bin TL olan bodrum kattaki evi konuşuyor. Bir vatandaş, söz konusu evi gezip gördüklerini videoya kaydedip paylaştı. Evin odalarında bolca ranza bulunduğu görülürken mutfak, tuvalet ve duvarlardaki detaylar dikkat çekti. Videoyu çeken vatandaşın mülk sahibinin ranzalar ve mutfakla ilgili söylediğini belirttiği sözler ise şaşkına çevirdi.

Finans 2024-06-21 12:06:39

Kira zammında 5 yıl detayı! 2 Temmuz'dan sonra 'kafaya göre' zam korkusu! Ev sahibi TÜFE oranını beğenmezse...

Kira zammında yeni dönem 2 Temmuz'da başlıyor, yüzde 25 sınırı kalkıyor. Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren karar sonrası kira zamlarının nasıl belirleneceği merak konusu oldu. Ev sahipleri istediği oranda zam yapabilecek mi? Kiracısını evinden tahliye edebilecek mi? sorularına yanıt aranırken, Uzmanlar 'Kiracılar korkmasın' dedi ama, 5 yıl detayına dikkat çekti. Yeni dönemde kontrat yılı büyük önem taşıyacak. İşte tüm detaylar...

Finans 23-05-24 08:23

Meclis'te konut mesaisi! Kirada yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracının gözü Meclis gündemindeki yeni düzenlemelerde. "Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkacak mı, uygulamaya devam mı edilecek?" soruları Meclis'te yanıtlanacak.

Finans 14-04-24 07:59

Herkesin sorduğu soruya cevap verdi! Kadınların erkeklerde nefret ettiği özellikler notuyla paylaşıp tek tek sıraladı: 'Ev boş bize gidelim mi?'

Sosyal medya içerik üreticisi Selin Bayraktar, Instagram'da kadınların erkeklerde nefret ettiği özellikleri tek tek anlatan bir paylaşım yapınca popüler olmayı başardı. Erkeklerin kadınlar tarafından beğenilmeyen davranışlarını sıralayan Bayraktar'ın gönderisi kısa sürede viral oldu.

Trend 13-03-24 13:53

Tapuda vatandaşı ürküten fark! Bazı alıcılar ev almaktan vazgeçiyor

Antalya'da uzun yıllar önce kent imar planında yapılan hata nedeniyle ev alacak vatandaşlar tapuda gerçekle yüzleşiyor. Hata nedeniyle alıcalarla sorun yaşayan emlakçılar da durumdan şikayetçi. Emlakçılar, "Müşteri, 'Bana gösterilen daire değil de farklı bir daire mi satıyorlar' diye kaygılanıyor" diye konuştu.

Finans 25-02-24 15:12

Galatasaray'dan ilk yarıda 3 gol yiyen Ankaragücü'nü Erman Toroğlu hedef aldı! ''Utanırlar mı?, mücadele ederler mi?''

Ankaragücü'nün Galatasaray'ı ağırladığı mücadelenin ilk yarısında ev sahibi ekibin etkisiz oyunu tecrübeli yorumcu Erman Toroğlu'nun dikkatini çekti. Canlı yayında ağır eleştirilerde bulunan Toroğlu'nun sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Spor 18-02-24 20:03

Limon mu sirke mi? Ev yapımı turşu için bilmeniz gereken lezzet ipuçları

Limon mu, yoksa sirke mi? Ev yapımı turşu yaparken karar vermeniz gereken kritik bir soru olsa gerek. Limonun canlı ve taze aroması mı yoksa sirkenin keskin ve yoğun tadı mı? İşte tam da bu noktada her iki bileşenin turşu yapımındaki etkisine dair derinlemesine bir bilgi sunacağız. Hangisinin tercih edilmesi gerektiğine dair ipuçları ve ev yapımı turşularınızı mükemmelleştirmenin sırlarını derledik.

Yemek 09-02-24 09:07

Sosyal medya fenomeni Veronika Rajek Instagram'dan fena korktu! Göğüslerine böyle sansür uyguladı... Bikini izini mi kontrol ediyor?

Sosyal meydadan yaptığı birbirindne cesur paylaşımları sayesinde kısa sürede kullanıcıların ilgisini çekmeyi başaran Veronika Rajek yine ilginç bir pozla sevenlerinin karşısına çıktı. Fenomen isim hayranlarıyla ev hallerini paylaştı. Ancak Instagram'ın topluluk kurallarından çekinen Rajek kendi sansürünü kendisini uyguladı.

Trend 31-01-24 13:59

Beşiktaş’ta dükkan mı, Miami’de okyanus manzaralı ev mi? 1,5 milyon dolarlık dükkan sosyal medyayı ikiye böldü! “Sanki dünya Ihlamur Sokak’tan ev almak için yarış halinde!”

İstanbul’un en pahalı semtlerinden biri olan Beşiktaş’ta bir iş yeri iddiaya göre 1,5 milyon dolar fiyat ile satılığa konuldu. Ihlamur Caddesi'nde yer alan satılık bir dükkanın ücretini duyan şaşkına döndü. 63 metrekarelik yer için dükkan sahibi 1,5 milyon dolar ücret biçti. Güncel kurla 45 milyon TL’den fazla eden dükkan ‘taşı tuğlası altın mı?’ dedirtti.

Finans 13-01-24 10:15

Süper Kupa'da favori değişti! Galatasaray mı, Fenerbahçe mi? Oranları görenler şaşkına döndü

Ligin 18. haftasında Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde oynanan derbi mücadelesinde Fenerbahçe ile Galatasaray gölsüz berabere kalmıştı. Bu kez Süper Kupa'da karşılaşacak olan ezeli rakipler son hazırlıklarını tamamlarken, favori değişti. İşte detaylar...

Spor 26-12-23 11:23

Memur maaşı zammı ile 34.500 TL’ye yükselmesi bekleniyor! 2 milyon 250 bin TL alacakken 704 bin TL ile yetinecek… Kıdem tazminatı sınıra takıldı

‘Kıdem tazminatı ile eskiden araba alırdık, ev alınırdı…’ Kıdem tazminatı ile ilgili eskiden çok yaygın olan bu cümleler artık geride kaldı. Kıdem tazminatı artık kelimenin tam anlamıyla çoğu çalışan için kuşa dönmüş durumda. Memur maaşı zammı ile yüzde 50’lik bir artış bekleniyor ama peki o artış çalışanların tazminatları ile ev araba aldıkları döneme yetecek mi? Çalışanlar şimdi bu sorunun cevabını tartışıyor.

Finans 23-12-23 15:27

Kira fiyatlarındaki düşüş sürecek mi? Evini satamayan kararını değiştirdi: ‘Bu noktadan sonra…’

Kira fiyatlarındaki artış ev sahipleri ve kiracıları birçok kez karşı karşıya getirmişti. Birbirinden ilginç olayların yaşanmasına neden olan kira zamları 3 yıl aranın ardından yerini ilk kez düşüşe bıraktı. Oran ise yüzde 15’i buldu. Peki kira fiyatları düşmeye devam edecek mi? Emlakçılar milyonların merak ettiği o soruya yanıt verdi. ‘Bu noktadan sonra ciddi kırılma beklemiyoruz’ dediler.

Finans 18-12-23 09:00

BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI 15 ARALIK 2023: Akaryakıt fiyatlarına indirim gelecek mi? LPG, motorin, benzin fiyatları...

Geçtiğimiz hafta akaryakıt fiyatları için indirimler peş peşe geldi. Brent petrolün varili, 15 Aralık 2023 Cuma günü uluslararası piyasalarda 74,64​​​​​​​ dolardan işlem görüyor. Bu kapsamda birçok kişi arama motorlarında akaryakıt fiyatlarına dair araştırma yapıyor. Peki, akaryakıt fiyatlarına indirim gelecek mi? İşte, 15 Aralık 2023 Cuma günü LPG, motorin ve benzin fiyatları...

Finans 15-12-23 14:58

Köyde esrarengiz olaylar! Hep gece geç saatlerde oluyor... 21 günde 5 kez yaşandı 'Herkes korkmaya başladı'

Bolu merkeze bağlı Muratlar köyünde son dönemde esrarengiz olaylar yaşanıyor. Köyde 17 Kasım'dan beri çıkan 5 farklı yangında 2 ev ile samanlık, kuruluk ve odunluklar yandı. Özellikle gece geç saatlerde çıkan yangınlar, köylüleri tedirgin etti. Köy muhtarı Nihat Dinç, "21 günde 5 yer yandı, az değil. Herkes korkmaya başladı" derken, jandarma yangınların çıkış nedenini araştırıyor. Evi yanan bir kişi ise "Herkes şu an, 'Yarın akşam acaba benim evim mi yanacak' diye düşünüyor" dedi.

Haber 08-12-23 14:05

En sevilen 2 robot süpürgeden hangisi daha iyi? Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro ve Anker Eufy RoboVac 15C karşılaştırması

Akıllı robot süpürgeler günümüzde ev temizliğini pratikleştiren önemli birer yardımcı haline geldi. Gelişmiş teknolojileriyle sadece temizliği değil yaşamımızı da kolaylaştıran robot süpürgeler gün geçtikçe gelişmeye devam ediyor. Biz de en iyi robot süpürge denince akla gelen Xiaomi robot süpürge ve Anker Eufy robot süpürge için detaylı bir karşılaştırma yaparak Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro'yu ve Anker Eufy RoboVac 15C'yi inceledik. Gelin hangi akıllı süpürge sizin için daha uygun keşfedin!

Haber 04-12-23 12:08

Kompakt tasarımıyla öne çıkan DreameBot L10s Robot Süpürge'yi sizin için inceledik

Ev temizliği her zaman zahmetli bir iş gibi görünür, değil mi? Artık bu zorluğu tamamen ortadan kaldıracak bir yardımcınız var: DreameBot L10s Robot Süpürge! Tek bir düğmeye basarak evinizde derinlemesine temizlik yapabilen bu robot süpürge, kompakt tasarımıyla büyüleyici bir performans sunuyor. Artık zaman harcamadan etkili temizliğin tadını çıkarma vakti!

Haber 23-11-23 16:39

İcra memurunu gören kiracı benzin bidonunu alıp kendini yakmak istedi! Kümes gibi eve 10 bin lira istiyor

Son dönemde artan ev sahibi kiracı kavgalarının sonuncusu Antalya'da yaşandı. Tahliye kararı alan ev sahibi, kiracısının çıkması için icra memurunu gönderdi. Duruma sinirlenen kiracı sinirlenerek benzin bidonuna sarıldı ve kendini yakmaya çalıştı. Ekiplerin müdahalesiyle sakinleşen ve evden çıkarılan kiracı, "Kümes gibi eve 10 bin lira istiyor. Bu adalet mi? 4 yıldır kirasını ödüyorum, kirasını ödediğim halde bankadan parasını çekmiyor." dedi.

Haber 26-10-23 17:34

Kimler isteğe bağlı sigorta yaptırabilir? Ev hanımları isteğe bağlı sigorta yaptırabilir mi?

Sigorta yaptırmak insanların geleceklerini garanti altına almasındaki en önemli unsurlardan biri olarak bilinir. Sigorta olunduğunda gelecekte emekli olunabilir ve emekli aylığı ile geçim sağlanabilir. Çalışan kişiler hali hazırda sigortalı bir işte hizmet veriyorsa belirli şartları sağladığı takdirde emekli olurken çalışmayan kişiler için ise isteğe bağlı sigorta sistemi hakkı vardır. Peki, kimler isteğe bağlı sigorta yaptırabilir?

Haber 18-10-23 19:46

Kaldı son 1 gün! Çalışma Bakanı'na ‘Emeklilere müjde gelir mi?’ diye soruldu! İşte yanıtı...

Meclis’in açılmasına sadece 1 gün kala mlyonlarca vatandaşı ilgilendiren yasal düzenlemeler için adım atılacak. Emekli zammı düzenlemesi, taşeron işçilerin kadrosu, ev kadınlarının erken emekliliği gibi konular bu dönemde TBMM gündeminde olacak. Ancak öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan emekli maaşı zammı için kritik bir açıklama geldi. İşte emekliye ek zam haberinin detayları ve Meclis’e gelecek yeni düzenlemeler…

Finans 30-09-23 07:59

Ev sahipliği nasıl yazılır? Ev sahipliği ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede yer alan tüm sözcüklerin anlamı ve yazım kuralı Türk Dil Kurumu tarafından belirlenir. Kişiler arası anlamlı bir iletişimin sürdürülebilmesi için yazım kurallarına da uymak gerekir. Bu nedenle günümüzde binlerce sözcüğün doğru yazılışı konusunda araştırmalar yapılır. TDK tarafından internette yayımlanan kılavuzda anlamı ve yazımı araştırılan kelimeler kolaylıkla öğrenilebilmektedir. Peki ev sahipliği nasıl yazılır?

Egitim 28-09-23 17:44

Son dakika: Serdar Gürler ateş püskürdü! Galatasaraylı mı, Beşiktaşlı mı, Fenerbahçeli mi? Cevap verdi...

Son dakika haberleri: Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Rams Başakşehir ile Galatasaray karşı karşıya gelmişti. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanan müsabaka, Galatasaray'ın 2-1'lik üstünlüğüyle sonuçlanmıştı. Ev sahibi ekibin yıldız futbolcusu Serdar Gürler, maç içinde değerlendiremediği bir pozisyon sonrasında sosyal medyada eleştirilmişti. Gürler, Beyaz TV'ye yaptığı açıklamalarla adeta ateş püskürdü. İşte detaylar..

Spor 25-09-23 01:15

Ev hanımlarına emeklilik var mı, ev hanımları emekli olabilir mi? Ev hanımlarına emeklilik ne zaman, şartları nelerdir?

Her çalışan vatandaşın belli bir süre çalıştıktan ve gerekli olan koşulları yerine getirdikten sonra emekli olma hakkı kazanır. Ancak emekli olmak için bir işyerinde çalışmak ya da iş yeri sahibi olmak gibi bir zorunluluk yoktur. Türkiye Cumhuriyeti yasaları gereğince ev hanımları da emekli olma ve emekli maaşı alma hakkına sahiptir. Bu hak için bazı şartların yerine getirilmesi gerekir. Peki, ev hanımları emekli olabilir mi?

Haber 28-08-23 10:44

Cezaevi nasıl yazılır, cezaevi yazımı nasıl olmalıdır? Cezaevi ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Bir birleşik sözcüğün Türkçe yazım kurallarına uygun olan yazılışı hakkında bilgi verilirken bu ifadenin hangi kelimelerden oluştuğu dikkate alınmalıdır. Cezaevi sözcüğü de birleşik yapıda olduğu için TDK Yazım Kuralları Kılavuzu'nda nasıl yazılması gerektiği belirtilen ifadelerdendir. Bu birleşik kelimenin ikinci sözcüğü olan ev göz önünde bulundurularak doğru cezaevi yazımı açıklanabilir. Cezaevi TDK'ye göre nasıl yazılmalıdır?

Egitim 16-08-23 10:08

THY Emlak Konut Arnavutköy kurası ne zaman? THY Emlak Konut projesi kura çekim tarihi belli mi? İşte 1+1, 2+1, 3+1 Yenişehir Evleri ödeme planı

THY Emlak Konut Arnavutköy projesinde başvurular tamamlandı. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların başvurularını tamamlanmasının ardından gözler kura çekim tarihine çevrildi. Emlak Konut THY Arnavutköy Yenişehir projesinde ev sahipleri kura çekimi ile belirlenecek. Peki, THY Emlak Konut Arnavutköy kurası ne zaman? THY Emlak Konut projesi kura çekim tarihi belli mi? İşte 1+1, 2+1, 3+1 Yenişehir Evleri ödeme planı ve konut fiyatları...

Finans 03-08-23 17:07

Sirkeli su idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir mi? İdrar yolu enfeksiyonuna iyi gelen şeyler, bitkisel yöntemler nelerdir?

İdrar yolu enfeksiyonları idrar yolundan yukarı doğru yükselen bakterilerin sebep olduğu yaygın enfeksiyonlardır. Antibiyotik tedavisi genellikle etkili bir yol olsa da bazı kişiler doğal ve bitkisel yöntemlerle de bu tür enfeksiyonlarla başa çıkmayı tercih ederler. Bu yöntemler arasında öne çıkan sirkeli su gibi bazı ev ilaçları idrar yolu enfeksiyonunun semptomlarını hafifletebilir.

Haber 31-07-23 23:08

ANKARA ZAMLI EKMEK FİYATLARI 2023: Ankara'da ekmek fiyatları ne kadar oldu, kaç TL? Yüzde 40 zam sonrası güncel fiyatlar

Ankara'da ekmek fiyatlarına zam geldi. Zam kararı, Ankara Fırıncılar Odası tarafından alındı. Güncel fiyatları öğrenmek isteyen kişiler araştırma yapıyor. Birçok kişi "20 Temmuz 2023 Ankara'da ekmeğe zam geldi mi?" gibi soru ve konu başlıklarını arama motorlarında sorguluyor. Peki, Ankara'da ekmek fiyatları ne kadar oldu, kaç TL?

Finans 20-07-23 13:32

Bayram için ev baklavası yapmak isteyenler için olmazsa olmaz malzemeler

En sevilen şerbetli tatlı denildiğinde akla ilk olarak baklava gelir. Türk mutfağının en sevilen ürünlerinden olan eşsiz tatlı, özel günlerin vazgeçilmezleri arasındadır. Bayramın gelmesine sayılı günler kala bayramların sembolü hâline gelen bu lezzeti evde yapmak için hazırlıklar başlıyor. İşte bayramda misafirlerinize ikram edebileceğiniz lezzetli mi lezzetli baklavalar için ihtiyacınız olan malzemeler!

Yemek 21-06-23 17:46

KİRA ARTIŞ SINIRI SON DURUM 2023: Yüzde 25 kira artış sınırı uzatıldı mı, devam edecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama

Kira artış sınırı ile ilgili son dakika açıklaması AK Parti'nin 28'inci dönemdeki ilk meclis grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı. Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiren açıklamanın detayları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki, Yüzde 25 kira artış sınırı uzatıldı mı, devam edecek mi? İşte kira artış sınırı uygulamasında son durum...

Finans 21-06-23 13:36

Gözler Neslihan Atagül'de... Kadir Doğulu'nun yanındaki kadın Selin Ciğerci mi? Hemen açıklama yaptı

Neslihan Atagül ile evli olan Kadir Doğulu kadınlarla yakalanınca gündeme bomba gibi düştü. Kadir Doğulu'nun adının baş harfi 'S' olan birine ev açtığı gündemdeyken yanındaki kişi de Selin Ciğerci'ye benzetildi. Ciğerci'den ise açıklama gecikmedi.

Magazin 26-04-23 15:45

Ev hanımlarına sigorta prim desteği verilecek mi? Ev hanımları nasıl emekli olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Primin 3'te biri ödenecek

Ev hanımlarına sigorta prim desteği ile ilgili son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'da yaptığı konuşmada "Ev kadınlarımızın emekliliğine, priminin 3'te birini ödeyerek destek vereceğiz." ifadelerini kullandı. Peki, ev hanımlarına sigorta prim desteği verilecek mi? Ev hanımları nasıl emekli olacak?

Finans 23-04-23 16:46

ÜCRETSİZ DOĞALGAZ MÜJDESİ! Doğalgaz ücretsiz mi olacak? Bir ev ortalama kaç m3 doğalgaz harcar? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı!

Ücretsiz doğalgaz ile ilgili araştırmalar hız kazandı. cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın yaptığı son dakika açıklamasıyla gözler evlerde kullanılan doğalgaz miktarına çevrildi. Erdoğan bugün, Filyos'ta gerçekleştirilen Karadeniz Doğal Gazı Devreye Alma Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı yaptığı konuşmadan ücretsiz doğalgaz konusuna açıklık getirdi. Peki, Doğalgaz ücretsiz mi olacak? Bir ev ortalama kaç m3 doğalgaz harcar? İşte detaylar...

Finans 20-04-23 22:08

Ev hanımlarına emeklilik mi geliyor? Ev hanımları nasıl emekli olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Ev hanımlarına emeklilik açıklaması sonrası arama motorlarında yapılan araştırmalar hız kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından milyonlarca ev hanımının emeklilik durumuna dair araştırmalar hız kazandı. AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, emeklilik haberlerinin yanı sıra başka müjdeler de verdi. Peki, Ev hanımlarına emeklilik mi geliyor? Ev hanımları nasıl emekli olacak?

Finans 12-04-23 06:48

Kiraz çekirdeği çimlendirme nasıl olur, nasıl ekilir? Kiraz çekirdekten yetişir mi, kaç günde filizlenir?

Kiraz meyvesi, koyu kırmızı çekirdeklere sahiptir. Haziran ve temmuz gibi yaz aylarında yetişen kiraz meyvesinin çekirdeklerini kullanarak, yeni mahsul elde etmek mümkündür. Ancak çekirdekten kiraz yetiştirme işlemi için sabırlı ve dikkatli olmak gerekir. Çekirdeklerin çimlenmesini sağlayarak, ev veya bahçe ortamında kiraz yetiştirmek mümkündür.

Haber 07-04-23 16:00

Limon yağı faydaları nelerdir, cilde iyi gelir mi? Limon yağı ne işe yarar, nasıl kullanılır?

Limon yağı limon kabuğundan elde edilen uçucu bir yağdır. Özellikle aromaterapi alanında kullanılır. Limonun kabuğundan buhar distilasyonu yoluyla elde edilir ve limonun kendine özgü hoş kokusunu ve lezzetini taşır. Limon yağı çeşitli vitaminler ve mineraller açısından zengindir. Aynı zamanda limonun yüksek asit içeriğinden dolayı antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Limon yağı, cilt bakımı, saç bakımı, ev temizliği ve aromaterapi gibi alanlarda popülerdir.

Haber 30-03-23 16:40

Dün açıklandı, İstanbullular merak etti! Büyük taşınma sonrası 1.5 milyon konut nereye yapılacak?

Ülkemizi derinden sarsan Kahramanmaraş depremi sonrası İstanbul'da da önlemler alınmaya başlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'daki 1.5 milyon konutun Anadolu ve Avrupa yakasında belirlenen rezerv alanlara taşınacağını duyurmuştu. Peki bu 1.5 milyon konut nerelere kurulacak? Ev fiyatları düşecek mi artacak mı?

Finans 01-03-23 15:42

Kredi ile ev alanların durumu merak ediliyordu! Ödemelere 6 ay erteleme gelmişti: Depremzedeye sigorta güvencesi…

Deprem bölgesinde evi yıkılan vatandaşlar şimdi de başka bir sorunla karşı karşıya. Bölgede satın alınan birçok konutun kredi taksit ödemesi devam ediyor. BDDK bu kapsamda ödemeleri 6 ay erteledi ancak bu sürenin sonunda bankaların nasıl bir adım atacağı henüz bilinmiyor. Peki kredi ile konut alanların durumu ne olacak? Konutların ödemesi devam edecek mi? Sorumluluk kimde? İşte haberin detayları…

Finans 21-02-23 08:36

15 gün içerisinde 500 bin TL... Satılık ve kiralık ev fiyatları ne olacak? 'İstanbul'da o bölgelerde...' Kiralar için 6 ayı işaret etti

Ev satın alacaklar da kiralayacaklar da son aylarda emlak piyasasındaki hareketliliğe kilitlenmiş durumda. Konut kampanyalarının piyasaya etkisi merak ediliyor. Bazı emlakçılar satılık ev fiyatlarının 15 günde 500 bin TL arttığını belirtirken bazı emlakçılar ise özellikle kiralarda şimdiden bir düşüş olduğunu söylüyor. Kimisi de 6 ay içerisinde kiralarda düşüş bekliyor. Peki, satılık ev fiyatları düşer mi? Kiralar düşecek mi yükselecek mi? İşte milyonların merak ettiği o sorulara yanıtlar...

Finans 20-01-23 10:13

'Daha fazla beklemeyin' diyerek açıkladı! Konut fiyatlarındaki artış... 'Yüzde 40 oranında...' Kira fiyatları yükselecek mi düşecek mi? Şimdi ev alınır mı?

Ev sahibi olmak isteyenler ve evini satmayı düşünenler konut piyasasında son dönemde yaşanan hareketliliğin ne yönde devam edeceğini merak ediyor. Özellikle şu anda ev almak mantıklı mı sorusu gündemdeki yerini korurken bir yandan da ev kiralarındaki yükseliş dikkat çekiyor. Ev sahibi olmayan vatandaşlar ise ev kiraları düşecek mi diye merak ediyor. Peki, konut fiyatlarındaki artış ne olacak? Emlak uzmanı Nilüfer Kas "Daha fazla beklemeyin" diyerek çarpıcı yorumlarda bulundu.

Finans 12-01-23 11:03

Bakan Kurum açıkladı: İstanbul'da oturanlar başka şehirden ev alabilecek mi? Yeni konut projesi için 15 soru 15 cevap...

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum dün detayları açıklanan orta gelirliye konut projesi kampanyası kapsamında vatandaşların en çok merak ettiği sorulara yanıt verdi. Bakan Kurum, İstanbul'da oturanların başka şehirde ev alıp alamayacağı konusuna da açıklık getirdi.

Finans 05-01-23 10:45

Trabzonspor taraftarı isyan etmişti! Karagümrük 2 Türk kuralı ile sahaya çıkarak ihlal mi yaptı? Karagümrük Trabzonspor maçında kural hatası mı var?

Süper Lig'in 16. haftası müthiş bir maça sahne olurken, Karagümrük sahasında Karadeniz ekibi Trabzonspor ile karşı karşıya geldi. 5 golün atıldığı iki de kırmızı kartın çıktığı zorlu mücadelede kazanan 4-1'lik skorla ev sahibi ekip Karagümrük olurken, mücadelenin ardından Trabzonsporlu taraftarlar kural hatası isyanında bulunsa da gerçek ortaya çıktı. İşte detaylar...

Spor 29-12-22 14:01

Bu zam hem ev sahiplerini hem kiracıları ilgilendiriyor! Asgari ücret onu da etkileyecek Yüzde 60 artış...

Asgari ücret tüm Türkiye'nin merakla beklediği konuların başında. Çünkü asgari ücretin pek çok konuyu etkilemesi de bekleniyor. Bunlardan bir tanesi de aidatlar. Artık kiralarla yarışır hale gelen aidatlarda yıl sonuna doğru zam dönemine de girildi. Aidatlarda yüzde 40 ile 60 oranında bir artış olması beklenirken asgari ücretin ne kadar olacağı da bu noktada önemli bir rol oynuyor. Peki, aidatlar nasıl belirlenir? Aidatlardaki zamma itiraz edilebilir mi? İşte tüm merak edilenler...

Finans 10-12-22 19:16

Deve gribi nedir, tehlikeli mi? Deve gribi belirtileri neler? DSÖ'den uyarı!

Katar'da son on senede onlarca insan Orta Doğu Solunum Sendromu'na (MERS) diğer adıyla deve gribine yakalandı. FIFA 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Katar'da görülen bu hastalık nadir fakat ölümcül bir solunum yolu hastalığı olarak tanımlanıyor. Enfekte ettiği her 100 kişiden 35’ini öldürüyor. Peki deve gribi nedir, tehlikeli mi? Deve gribi belirtileri neler? İşte detaylar...

Haber 26-11-22 00:28

Arnavutköy, Başakşehir, Esenler, Çatalca, Silivri, Tuzla TOKİ kura takvimi belli mi? TOKİ İstanbul kura çekilişi ne zaman? Heyecanla bekleniyor!

İstanbul TOKİ kurası için nefesler tutuldu. TOKİ'nin 250 bin sosyal konut projesi kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden kura çekimleri başladı. İstanbul'da ev sahibi olma hayali kuran milyonlarca vatandaş ise TOKİ İstanbul kura çekilişi ne zaman? Arnavutköy, Başakşehir, Esenler, Çatalca, Silivri, Tuzla TOKİ kura takvimi belli mi? gibi soruların yanıtlarını araştırıyorlar. İşte TOKİ İstanbul kura çekilişine dair tüm detaylar...

Finans 25-11-22 14:56

Gaziantep'te okullar tatil mi? Bugün Gaziantep'te okullar kapalı mı? Valilikten 22 Kasım 2022 için 'Karkamış' açıklaması!

Gaziantep'te bugün (22 Kasım 2022) okulların tatil olup olmadığı YPG/PKK terör örgütü tarafından düzenlenen roket saldırıları sebebiyle merak konusu oldu. Geçtiğimiz gün olaya ilişkin yapılan açıklamada atılan roketlerin bir lise, 2 ev ve tıra isabet ettiği ifade edildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuya ilişkin açıklamada bulundu Peki, Gaziantep'te okullar tatil mi? Bugün Gaziantep'te okullar kapalı mı?

Egitim 22-11-22 06:33

Yer: Esenyurt! Evden çıktı, 10 dakika sonra olanlar şaşkına çevirdi... 'Burada günlük daireler kiralanıyormuş zaten'

Esenyurt'ta lüks bir siteye giren hırsızlar, girişi turnikesinin de bozuk olmasını fırsat bilerek bir evden 80 bin TL'lik vurgun yaptı. Site yönetimin gerekli tedbirleri almadığını belirten ev sahibi, ''Eve hırsız girdiğinden emin olduğumda güvenliği aradık. Bizi sakinleştireceği yere ‘Siz mi aldınız?’ ‘Kapı kitli değil miydi?’ ‘Tanıdık biri almış olabilir mi?’ diye sorular sordu. Tüm bunların dışında da günlük olarak daireler kiralanıyormuş. Böyle olduğunu bilseydim taşınmazdım'' dedi.

Haber 19-11-22 09:38

Ev sahibi zulmü! Kira artışını kabul etmedi, yaşlı kadın yaşadıklarına isyan etti

Ev sahibi-kiracılar arasında tartışmalara bir yenisi daha eklendi. 74 yaşındaki Nazime isimli yaşlı kadın, yüzde 400'lük kira zammını kabul etmeyince ev sahibinin zulmüne maruz kaldı. İlk önce doğal gazı kesilen yaşlı kadın daha sonra da ölümle tehdit edildi. Yaşlı kadın şimdi evde battaniye ile ısınmaya çalışırken "Hiç mi insafı yok, niye böyle yapıyor. Hasta oldum" dedi.

Haber 11-11-22 06:46