Korkut Eken Haberleri Ve Son Dakika Korkut Eken Haberleri

Korkut Eken Haberleri Ve Son Dakika Korkut Eken Haberleri

15 Aralık 1945 Ankara doğumlu Korkut Eken, eski askerdir. Tam adı ile Mehmet Korkut Eken ilk öğretiminden sonra 1963 yılında Kara Harp Okulu’na girdi. 20 Temmuz 1974’te Kıbrıs Harekatı’na katıldı ve "Şerit Rozet Beratı" ile ödüllendirildi. 1984 yılında Eruh ve Sason’da görev yaptı. 1987 yılında emekliye ayrıldı. Bunu takiben Millî İstihbarat Teşkilatı'de Güvenlik Dairesi Başkan Yardımcısı olarak göreve başladı. 1993-96 senelerinde Emniyet Genel Müdürlüğü’nde Polis Özel Harekât Timleri'nin teşkili, donatım ve eğitiminde görev yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin TSK Üstün Cesaret ve Feragat Madalyasını ve diğer bazı ödüllerini kazanan Korkut Eken’in adı Susurluk Skandalı’na karıştı. Açılan dava sonucu mahkum oldu ve bir süre hapis yattı.

Korkut Eken Haberleri

Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker'in savcılık ifadesi ortaya çıktı

Kıbrıslı Gazeteci Kutlu Adalı'nın öldürülmesine ilişkin savcılığa ifade veren ve adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılan Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker'in savcılık ifadesi ortaya çıktı. Atilla Peker'in ifadesinde, Kıbrıs'tan döndükten sonra Korkut Eken'in yanına gelerek kendisine "Bak seninle gittiğimiz o olayı hallettik" dediği öğrenildi.

Haber 03-06-2021 17:23

Son Dakika: Atilla Peker'in iddiaları üzerine Kutlu Adalı cinayetine soruşturma

Son dakika haberine göre Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker'in gazeteci Kutlu Adalı cinayetine ilişkin iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı. Atilla Peker, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) öldürülen gazeteci-yazar Kutlu Adalı olayı ile ilgili olarak Korkut Eken'i suçlamıştı. Korkut Eken ise bu suikastın içinde olmadığını açıklamıştı.

Haber 01-06-2021 14:29

Korkut Eken'den 'Atilla Peker' sorusuna dikkat çeken yanıt

KKTC'de gazeteci Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili iddialarda adı geçen emekli yarbay Korkut Eken görev nedeniyle Ada'ya gittiğini söylemiş ve suç örgütü lideri Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker'in de yanında olduğunu kabul etmişti. Eken, konuyla ilgili yeni bir açıklama daha yaptı.

Haber 28-05-2021 08:15

Sedat Peker'in iddiaları sonrası Korkut Eken sessizliğini bozdu

KKTC'de öldürülen gazeteci-yazar Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili iddialarla gündeme gelen emekli asker Korkut Eken, sessizliğini bozdu.

Haber 27-05-2021 09:15

Diğer Haber Etiketleri

Korkut Eken

Korkut Eken Hakkındaki Haberler Mynet'te. Korkut Eken Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.