Uyku Problemi Haberleri

Her evde bulunan gizli tehlike: Klozetten bile daha fazla bakteri barındırıyor! Uzmanlardan 'mikrop yuvası' uyarısı

Yurt genelinde yüksek sıcaklıklar hakimiyetini koruyor. Türkiye'nin en sıcak illerden biri olan Aydın'da etkili olan sıcak hava bölge vatandaşlarının hem yaşam hem de uyku kalitesini olumsuz etkiliyor. Uzmanlar, uyku kalitesi kadar uyku ortamının hijyeninin de önemli olduğuna vurgu yapıyor. Uykuda direkt olarak yastıkla temas edildiğinden özellikle yastık kılıflarının hijyenine dikkat edilmesi gerekiyor. Yastık kılıflarının klozetten bile daha fazla bakteri barındırabildiği belirtiliyor.

Haber 2024-07-23 14:22:33

Dışarı 40 derece içeri -10! Sıcaktan bunalan oraya akın ediyor! Soğuk nedeniyle kimse uzun süre kalamıyor

Türkiye'nin son günlerdeki 1 numaralı gündemi sıcaklar ve nem. Birçok şehirde gece uyku uyunmuyor gündüz dışarı çıkılmıyor. Elazığ'da da sıcaklıklar için uyarı yapıldı. Vatandaşlar ise çözümü içi -10 derece olan Buzluk mağarasında buldu.

Haber 2024-07-22 10:26:51

Bunaltıcı havalar geldi uyku problemi yaygınlaştı! Uzmanı uyardı: Bunlar uykunun baş düşmanları!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte bunaltıcı havalarda uyku problemi yaygınlaşmaya başladı. Uyku Kliniği Sorumlusu Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, yüksek hava sıcaklığı ve nemin uyku kalitesini ciddi şekilde bozduğunu belirterek, rahat bir uyku için oda ısısının 23 derece olması gerektiğini ifade etti.

Haber 2024-07-20 14:55:21

Gece uyutmuyor, sabah esmiyor! Sıcaklıklar ne kadar devam edecek? Daha da terletecek 8 derece detayı

Türkiye son günlerde nemli havaların etkisine girdi. İstanbul başta olmak üzere birçok ilde gece uyku problemleri yaşanıyor. Afrika ve Basra'dan gelen sıcak havaların ise etkisini daha da artıracağı tahmin ediliyor. Yüzde yüz nem oranıyla beraber 37 derece olan sıcaklık 45-46 derece hissedilecek. Peki sıcak hava dalgası daha ne kadar devam edecek? İşte yanıtı...

Haber 2024-07-19 07:39:25

SON DAKİKA | NATO Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail ile ilgili net mesaj: 'Türkiye tarafından onaylanmayacaktır'

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Washington’da NATO Liderler Zirvesi’ne ilişkin basın toplantısı düzenledi. Erdoğan "Filistin'de kapsamlı, sürdürülebilir barış tesis edilene kadar, İsrail'le NATO nezdinde işbirliği yönündeki girişimler Türkiye tarafından onaylanmayacaktır." ifadelerini kullandı. Erdoğan, ABD'den F16 tedariki ilgili gelen bir soruya ise "Sayın Biden ile konuştuk. '3-4 hafta içinde bu problemi çözeceğim' dedi" yanıtını verdi.

Haber 12-07-24 01:22

Sıcak yaz gecelerinde serin kalın! Vazgeçilmeziniz olacak pijama takımları

Geçtiğimiz haftalardan bu yana yaz aylarının sıcaklarından bunalmış bir şekilde ter içinde uyanmak birçoğumuzun ortak derdi haline geldi. Bu günlerde rahat bir uyku çekmek neredeyse imkansız olsa da endişelenmeyin, çünkü doğru pijama seçimiyle bu sorunun üstesinden kolaylıkla gelebilirsiniz! Bunun için hem şıklığıyla göz kamaştıran hem de uyku deneyiminizi bir üst düzeye çıkaracak yazlık pijama modellerini sizler için derledik. İşte detaylar!

Haber 10-07-24 15:13

Glüten tartışmasına son noktayı uzmanlar koydu! Glütenli beslenme faydalı mı?

Çevrenizde herhangi bir sağlık problemi olmamasına rağmen glütensiz beslenmeye özen gösterenler mutlaka vardır. Bunun nedeni glütensiz gıdaların çok daha sağlıklı olduğu algısı. Ama bazı uzmanlar aynı fikirde değil. Uzmanlar, eğer glüten hassasiyetiniz yoksa böyle beslenmenize gerek yok diyor.

Haber 09-07-24 13:52

SON DAKİKA: Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Milyonların nabzını yükselten en somut adım: 3 sendikadan 10 maddelik ortak bildiri

Son dakika haberi: Asgari ücrete zam bekleyen milyonlar için çok ciddi bir adım atıldı. DİSK, HAK-İş ve TÜRK-İŞ ortak bir basın toplantısı düzenledi. Peki asgari ücrete ara zam gelecek mi? 'Dayanacak gücümüz kalmadı' diyerek, "Haklı taleplerimizi yerine getirsinler. Kulaklarında problemi olanlar duyana kadar bu meseleyi anlatmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandılar... Ardından 10 maddelik asgari ücret bildirisini tek tek sıraladılar! İşte detaylar...

Finans 09-07-24 11:17

Gece terlemelerine son! Rahat bir uyku için serinletici klimalı yastıklar

Sıcak yaz gecelerinde deliksiz bir uyku çekmek hayal mi? Artık değil! Klimalı yastıklarla gece terlemelerine veda edin ve huzurlu bir uykuya merhaba deyin. Özellikle sıcak havalarda yatağınızda döne döne ter içinde kalmaktan bıktıysanız bu yastıklar tam size göre. Kendinizi konforlu uyku deneyimi yaşatan klimalı yastıkların rahatlatıcı etkisine bırakın ve her sabah dinlenmiş olarak uyanmanın keyfini yaşayın.

Haber 06-07-24 17:25

Fibromiyalji nedir, belirtileri nelerdir? Fibromiyalji tedavisi nasıl yapılır? Fibromiyalji hastalarının yapması ve yapmaması gerekenler

Fibromiyalji, yaygın kas ve iskelet sistemi ağrıları ile karakterize edilen kronik bir sağlık durumudur. Genellikle yaygın ağrı, yorgunluk, uyku bozuklukları, ve duygusal stres gibi semptomlarla ilişkilidir. Fibromiyalji, kesin bir nedeni bilinmeyen ve genellikle karmaşık bir klinik tablo gösteren bir hastalıktır. Peki, günümüzde pek çok kişinin muzdarip olduğu fibromiyalji nedir?

Haber 28-06-24 14:42

Açık havanın tadını doyasıya çıkarmanızı sağlayacak hamak çeşitleri

Doğanın sakinliğini ve temiz havasını solumak isteyenler için kamp yapmak eşsiz bir deneyim. Ancak kamp yaparken rahat bir uyku çekmek ve dinlemek de bir o kadar önemli. Geleneksel çadırların yerini hızla alan kamp hamakları, konfor ve pratikliği bir arada sunmasıyla doğa severlerin yeni favorisi haline geldi. Hem hafifliği hem de kurulumu kolay olan ve kampta geçirdiğiniz anları bir üst seviyeye taşıyan kamp hamaklarını sizler için derledik. İşte detaylar!

Haber 22-06-24 16:08

Klima uyku modu nedir, ne işe yarar? Klimayı uyku moduna alınca ne olur?

İnsanların gerek konutlarında gerek iş yerlerinde gerekse birçok kapalı ortamda verimli bir şekilde yaşayabilmesi için temiz hava almasına ihtiyaç vardır. Özellikle yaz aylarında hava çok sıcak olduğundan kapalı ortamda sıklıkla iklimlendirme cihazları kullanılır. Klima olarak da adlandırılan bu cihazların çeşitli modları vardır. Uyku modu da bu modlardan biridir. Peki, klima uyku modu nedir, ne işe yarar ve klimayı uyku moduna alınca ne olur?

Haber 14-06-24 19:31

Ter kokusu artık dert değil! İki malzeme ile misler gibi kokacaksınız

Hava sıcaklıklarının birden artmasıyla birlikte ter kokusu problemi de artmaya başladı. Rahatsız edici ter kokusu hem kişiyi hem de çevresini olumsuz yönde etkiliyor. Evde uygulayacağınız bu doğal yöntem ile ter kokusundan tamamen kurtulmanız mümkün.

Kadin 14-06-24 11:22

Kamp gecelerinde kesintisiz bir uyku için gerekli ekipmanlar

Kamp yaparken konforlu bir uyku, doğanın keyfini çıkarmak için olmazsa olmazlardan! Bu nedenle kamp gecelerinde kesintisiz bir uyku için doğru ekipmanlar seçmek son derece önemli. Biz de çadırda rahat uyumanız için gereken ekipmanlar arasında bulunan ısı yalıtımlı uyku tulumlarından işlevsel kamp matlarına ve güçlü aydınlatmalara kadar pek çok ihtiyaca cevap veren ürünlerden oluşan bir liste hazırladık. İşte detaylar!

Haber 11-06-24 13:18

Uykusuzluk demans riskini artırıyor! Sağlıklı uyku için saat 17’den sonra o besinleri tüketmeyin

Sağlıklı bir yaşam için uykunun önemli olduğuna dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Belma Doğan Güngen, “Uyku bozukluklarının gelişmesini önlemek için ışık ve gürültüyü en aza indirin. Elektronik cihazları yatak odanızdan çıkartın. Uyarıcı madde içeren kahve, çay, çikolata gibi gıdalardan özellikle saat 17.00’den sonra kaçının. Sadece uykulu hissettiğinizde yatağa gidin” dedi.

Kadin 06-06-24 08:29

NASA, Hubble Uzay Teleskobu'nun arıza nedeniyle geçici olarak devre dışı kaldığını duyurdu

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Hubble Uzay Teleskobu'nun uzayı gözlemlemesinin geçici olarak durdurulduğunu belirtti. Teleskobun jiroskop sistemindeki arıza nedeniyle uyku moduna geçirildiği kaydedildi.

Haber 04-06-24 22:12

Sıcaktan bunalanları sevindirecek haber! Bu hafta geri dönüyor: İstanbul, İzmir uyku uyuyabilecek, rahat bir nefes alacak

Türkiye sıcak hava dalgasının etkisi altında bunaltıcı sıcakları hissetmeye başlarken şimdi de sağanak yağış haberi geldi. İstanbul bugün en sıcak günlerinden birini yaşarken birçok ilde de 40 derecelik sıcaklar görülüyor. Ancak cuma gününden itibaren İstanbul, İzmir, Ege için "Rahat bir nefes alınacak" değerlendirmesi geldi.

Haber 04-06-24 16:13

Pamuk Prenses Gibi Uyumak İçin Yapman Gereken 11 Şey

Uyku, hepimizin ihtiyacı olan ama dönem dönem elde etmesi zor olan sihirli bir hediye gibidir. Eğer Pamuk Prenses gibi derin ve huzurlu bir uyku hayal ediyorsanız, işte size yardımcı olacak 11 harika ipucu!

Kadin 03-06-24 17:55

Bakan Şimşek'ten kira artış oranı açıklaması! Çalışmamız yok

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Son dönemde vatandaşın belini büken enflasyon problemi konusunda Bakan Şimşek, bütün aktörlerin sabırlı olmasını, enflasyonun yakında kalıcı olarak düşeceğini ifade etti. Ayrıca kiralarda %25 artış sınırı düzenlemesiyle ilgili de Bakan Şimşek, "Bunu uzatacak bir düzenleme yapmazsak zaten ortadan kalkıyor; şu anda bir düzenleme yapma çalışmamız yok." dedi.

Haber 03-06-24 16:07

Geçen ayın ev yaşam kategorisinde en çok satan ürünleri

Evde yenilik peşinde misiniz? Hayatınızı kolaylaştıracak, evinizi güzelleştirecek ve yaşamınızı renklendirecek bir şeyler arıyorsanız doğru adrestesiniz! Temizliği kolaylaştıran ürünlerden pratik aydınlatma çözümlerine, konforlu uyku deneyiminden ev tekstiline kadar pratik çözümlerden dekoratif detaylara, eviniz için aradığınız her şeyi bulabileceğiniz bir liste hazırladık. Hazırsanız, geçen ayın ev ve yaşam kategorisinin parlayan yıldızlarını keşfetmeye başlayalım!

Haber 31-05-24 20:20

Daha iyi uyumanı sağlayacak 10 alışkanlık

Senin için birbirinden etkili 10 uyku alışkanlığını listeledik. Herkesin uyku düzeni farklı olduğu için hangi alışkanlıkların sana daha iyi geleceğini deneyerek bulabilirsin. Gün boyunca enerjik ve daha odaklı hissetmek istiyorsan seni içeriğe alalım!

Kadin 30-05-24 18:45
mon

Uykuda alışveriş yapma hastalığı olduğunu söyledi! Koyun saymak yerine alışveriş sepetine ürün ekliyor... Binlerce dolar borcum var

42 yaşındaki Kelly Knipes, nadir görülen bir uyku bozukluğu nedeniyle uyurken alışveriş yapma hastalığının olduğunu söyledi. Gece geç saatlerde yapılan harcamaları nedeniyle Knipes binlerce dolar borcunun bulunduğunu dile getirdi.

Trend 30-05-24 15:31

Bu kadınlar daha çok risk altında! “Doğum travması her 100 kadından 4’ünü etkiliyor”

Dr. Öğr. Üyesi Canan Acar Demir, “Doğum yapmak pek çok kadın için hayattaki en mutluluk verici, en özel ve eşsiz bir deneyim olarak nitelendirilir. Ancak maalesef bazı kadınlar için ise doğum eylemi bir çeşit travma olarak hafızalarda yer ediyor. Doğum anı hatırlatıldığında yoğun kaygı, öfke, korku, suçluluk hissetmek, doğum hakkında aniden zihinde canlanan olumsuz anılar ve düşünceler, yorgunluk, uyku sorunları, konsantrasyon güçlükleri bu travmanın belirtileridir." dedi.

Kadin 26-05-24 09:09

Fazla kilolu erkekler bu riskle karşı karşıya! Çağımızın vebası olarak artmakta

Dünyada evli çiftlerin yaklaşık yüzde 15'inin kısırlık problemi ile mücadele ettiğini belirten Prof. Dr. İsa Özbey, "Son yıllarda bu oran yüzde 35'e yaklaşmaktadır. Erkeklerde sperm sayısının giderek azaldığı tespit edilmiştir. Sperm sayısının azalmasında çevre kirliliği, GDO’lu gıdaların tüketiminin artması, sigara, alkol, ilaç kullanımlarının artması gibi faktörler sorumlu tutulmaktadır. Aşırı kilo ve obezite çağımızın vebası olarak giderek artmakta ve kısırlığa sebep olabilmektedir." dedi

Haber 17-05-24 11:45

Her 10 gebelikten biri düşükle sonlanıyor! Düşük problemi yaşayan annelere uzmanından tavsiyeler

Tekrarlayan düşükleri olan anne adaylarının neler yapması gerektiği hakkında bilgilendirmede bulunan Kadın Doğum ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Volkan Turan, “Normalde her 10 gebelikten biri düşükle sonlanmaktadır ve bunun da en sık nedenini genetik olarak anormal embriyolar oluşturmaktadır” dedi.

Kadin 13-05-24 15:58

İSKİ fatura sorgulama: İSKİ fatura sorgulama nasıl yapılır, İSKİ faturamı nasıl görürüm?

İSKİ, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin kısaltılmış hâlidir. İSKİ tarafından İstanbul'daki evlere, iş yerlerine ve benzeri alanlara harcanan su miktarı kadar su faturası gönderilir. Bu faturalar üst üste ödenmediğinde su kesintisi problemi yaşanabilmektedir. Bu problemin yaşanmaması için insanlar online olarak internet üzerinden fatura sorgulama işlemi yapabilmekte ve gecikmiş su fatura borçlarını ödeyebilmektedir. Peki, İSKİ fatura sorgulama nasıl yapılır, İSKİ faturamı nasıl görürüm?

Haber 09-05-24 18:41

Siirt’tin ’Çantalı Uyku Tulumu’ tescil aldı

Siirt Olgunlaşma Enstitüsü’nce tasarlanan “Çantalı Uyku Tulumu” Türk Patent Kurumu tarafından onaylanarak tescil belgesi aldı.

Yurthaber 09-05-24 13:38

Aman dikkat bu alışkanlıklar derin uykuyu bozuyor! Kaliteli bir uyku için o saatlerde yatağa gidin

Kişinin kaliteli bir uyku alabilmesi için yeterli "melatonin" hormonu üretimi gerektiği ancak modern şehir hayatıyla gün ışığından ziyade uzun süre ofis ortamında mavi ışığa maruz kalınmasının melatonin metabolizmasını bozduğu belirtildi. Türk Toraks Derneği 2. Başkan Yardımcısı ve Uyku Bozuklukları Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, sağlığın korunması için düzenli ve kaliteli uykunun büyük önem taşıdığını söyledi.

Kadin 06-05-24 15:31

Çağımızın yaygın problemi: Teknoloji bağımlılığı çocukların fiziksel, duygusal ve sosyal gelişimlerini olumsuz etkiliyor

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi Çocuk Gelişimcisi R. Mukaddes Sarıkaya, teknoloji bağımlılığının çocukların fiziksel, duygusal ve sosyal gelişimlerini olumsuz etkileyebileceğine dikkati çekerek çocuklarda teknoloji bağımlılığı ile ilgili ebeveynlere ve öğrencilere önerilerde bulundu.

Kadin 06-05-24 12:12

Yatak odasında en uygun bitki: Adeta oksijen fabrikası gibi çalışır, derin bir uyku sağlar!

Yatak odasında doğal bitkilerin bulunması, sağlıklı bir uyku için önemli bir faktördür. Bazı bitkiler, oksijen üretimi yaparak ve hava kalitesini artırarak derin bir uyku sağlar. Yatak odasına uygun olabilecek bitkiler merak ediliyor. İşte adeta bir oksijen fabrikası gibi çalışan o bitki...

Kadin 06-05-24 10:53

Daha iyi bir uyku için uygulamanız gereken 11 altın kural

Sabaha daha tazelenmiş bir şekilde uyanmak isteyenler için uyku kalitenizi artırmayı sağlayacak 11 önemli konudan bahsettik. Bu yöntemlerle uykuya dalarken daha huzurlu hissedeceksiniz.

Kadin 26-04-24 10:14

Akne problemi yaşayanlar buraya! Sizi bu dertten kurtaracak çözümler…

Akneden bir türlü kurtulamıyor musunuz? Cildinizi akne probleminden arındıracak çözümleri sizin için derledik!

Kadin 24-04-24 18:05

Uyku apnesi nedir, neden olur? Uyku apnesi belirtileri ve tedavisi

Uyku apnesi, uyku sırasında solunumun tekrarlayan duraklamalarıyla karakterize olan bir uyku bozukluğudur. Bu duraklamalar genellikle kişinin nefes almasını geçici olarak durdurur ve uyku kalitesini önemli bir ölçüde etkileyebilir. Uyku apnesi genellikle uyku esnasında horlama, huzursuzluk ve gece boyunca sık sık uyanma gibi belirtilerle ilişkilendirilir. Peki, uyku apnesi neden olur?

Haber 22-04-24 10:11

Ramazan ayının gözdesi: Kakule

Ramazan ayının üç temel problemi olan ağız kokusu, sindirim problemleri ve halsizliği önleyen bitki kakule, Ramazan’da aktarların gözdesi oldu.

Yurthaber 27-03-24 11:58

Yatmadan bir saat önce yendiğinde deliksiz uyutuyor! Sakinlik ve rahatlama sağlıyor

Her ne kadar yatma saatine çok yakın yemek yemek yanlış olsa da, bazı uyku uzmanlarına göre bazı yiyecekler aslında daha iyi bir gece uykusu almanıza yardımcı olabiliyor. Bu besinlerden biri de tatlıya düşkün olanları mutlu edecek cinsten.

Kadin 25-03-24 08:16

Ehliyet o kişiler için artık hayal oldu! Uyku sorunu yaşıyorsanız dikkat: Sürücü belgesini yenilemek de mümkün olmayacak

Bu yılın sonu itibarıyla eski sürücü belgeleri geçerli olmayacak. 2016'da çıkan yasayla sürücü belgelerine 5 veya 10 yılda bir yenileme zorunluluğu getirilmişti. Uyku apnesi olanlar yeni ehliyet alamayacağı gibi ehliyetini yenileyemeyecek de, bu kişiler tedavi olmak zorunda. Düzenlemeyi "yasal zorunluluk" şeklinde ifade eden Prof. Dr. Mehmet Karadağ yılbaşından önce mutlaka hekime başvurulması yönünde uyarıda bulundu.

Finans 17-03-24 12:14

Geceleri uyku uyuyamıyorlar! Korkuları her geçen gün artıyor... Muhtar yıllar önce yaşanan olayı da anlattı

Sivas’ın Divriği ilçesinde bulunan Olukman köyü, köyün yamacında bulunan dev mantar kayaların tehdidi altında, köy sakinleri gece uyku uyuyamazken AFAD tarafından önleyici çalışma başlattı.

Haber 16-03-24 11:09

Yataktan zor kalkanlar aman dikkat! O hastalığın asıl belirtisiymiş

Kaliteli bir uykunun önemine ve uyku sorunlarının nedenlerine dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Emine Esra Okuyucu, “Sağlıklı bir uyku düzeni hem bedensel hem de ruhsal iyiliğe katkı sağlarken, aynı zamanda iş ve okul yaşamındaki başarıyı da artırıyor. İdeal olan; 10 dakika içinde uykuya geçebilmek ve sabahları yenilenmiş olarak kalkmaktır. Sabah uyanamama sorununun altında uyku apnesi, kalitesiz uyku veya depresyon gibi sebepler olabilir” dedi.

Haber 15-03-24 11:35

Bağırsak sağlığı için yapabileceğiniz 5 önemli şey! Ne kabızlık kalıyor ne de hazımsızlık

Bağırsak sağlığı, genel sağlığımızın önemli bir parçasıdır. Günümüzde birçok kişi bağırsak sorunlarından şikayetçi. Bağırsak sağlığını korumak ve iyileştirmek için yapabileceğiniz bazı önemli adımlar var. Antibiyotik, uyku hapı ve ağrı kesici gibi ürünler bağırsak floranızın bütünlüğünü bozuyor. İşte bağırsak sağlığı için yapmanız gereken 5 önemli adım...

Kadin 08-03-24 09:21

Game Of Thrones'in yaratıcılarından! '3 Cisim Problemi' dizisi için geri sayım başladı... Bütçe rekoru kırdı: Bölüm başı 20 milyon dolar

Başrollerinde Jess Hong,Liam Cunningham ve Eiza Gonzalez'in yer aldığı '3 Cisim Problemi' dizisi için geri sayım başladı. Bilim kurgu türündeki dizi 21 Mart'ta Netflix'te sevenleriyle buluşmaya hazırlanırken ilk fragmanı da kullanıcıların ilgisini çekti.

Trend 07-03-24 15:45

Sivilce ve akne problemi yaşayanlar dikkat! Sivilcelerin çıktığı bölgeye göre anlamları

Sivilce ve akne gibi cilt problemleri bazen can sıkıcı olabiliyor. Özellikle ergenlik döneminde ortaya çıkan bu sivilcelerin çıktığı bölgeye göre bir anlamı olduğunu biliyor muydunuz? İşte sivilcelerin çıktığı bölgeler ve anlamları...

Kadin 05-03-24 08:13

Vücudunu saran yaralardan kurtulan Batuhan artık rahat uyuyor

Nevşehir'de 8 yaşından bu yana ağır egzamadan kaynaklı vücudunu saran yaralar ve kaşıntı nedeniyle ciddi uyku problemi yaşayan Batuhan Akbal, immün yetmezliği ön teşhisi konulan Kayseri Şehir Hastanesinde uygulanan tedaviyle sağlığına kavuştu.

Yurthaber 01-03-24 14:38

Nesli yok olma tehdidi altında! Uyuduğu anlara ait görüntüler büyük ilgi gördü

Tunceli’de çaydan çıkarak tüylerini temizleyen ardından da güneş altında uyku keyfi yapan su samuru, kamerayla kayıt altına alındı.

Haber 26-02-24 12:13

Enflasyon vatandaşın belini büküyor: Maaş zamları çoktan eridi! Peki gidişat nasıl, hayat pahalılığı devam edecek mi?

Farklı sosyal statülerden olmalarına rağmen birçok kişinin ortak problemi hayat pahalılığı... Sürekli artan kur ve enflasyon vatandaşın belini bükmüş durumda. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in göreve gelmesinin ardından bir süredir sürdürülen düşük faiz politikası terk edilerek faiz artırımı gerçekleştirilmişti. Ekonomist Emre Şirin, düşürülemeyen enflasyonun vatandaşın belini bükmeye devam edeceğini söyledi. Şirin ayrıca enflasyonun düşürülmesinin iki yolunu açıkladı.

Finans 19-02-24 12:08

Uykusuzluk artık dert değil! Deliksiz bir uyku çekip kuş gibi hafiflemenin en kolay yolu

Uykusuzluk, modern yaşamın yaygın sorunlarından biri haline geldi ve birçok kişi için ciddi bir dert. Doğadan gelen bazı çözümler sayesinde uykusuzluk artık dert olmaktan çıkıyor. Deliksiz bir uyku çekmek ve kendinizi kuş gibi hafif hissetmek için bitki çayları mükemmel bir seçenektir. Bu bitki çayları sadece rahatlamanıza yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda doğal ve sağlıklı bir uyku için de destek sağlayacak.

Kadin 17-02-24 08:17

Uzmanlar uyardı: 'Ciddi kazalara yol açabilir' Bu belirtiler varsa hemen hekime başvurun

Uzmanlar uykuda solunum durması anlamına gelen uyku apnesinin günlük yaşantıyı etkileyeceğini belirterek, gündüzleri uyuma isteği, dikkat eksikliği, unutkanlık gibi hastalık belirtilerinin ciddiye alınıp, hekime başvurulmasını söyledi.

Kadin 16-02-24 08:31

Pilotların uçaklardaki uyku odalarını gösterdi! Görüntüler sosyal medyada gündem yarattı! 'Yeni korkunun kilidi açıldı'

Pilotların uçakta biraz dinlenmek için nereye gittiklerini hiç merak ettiniz mi? Bir pilot sosyal medyadan uzun mesafeli yolculuklarda pilotların dinlemesi için özel olarak uçakta ayarlanan bölmeleri gösterdi. Paylaşımı sosyal medyada gündem yaratmayı başardı.

Trend 14-02-24 15:44

Ünlü yorumcudan herkesi şaşırtan sözler! Galatasaray'ın en büyük problemi olarak Icardi'yi gösterdi

Süper Lig'de zirvenin yeni sahibi olan Galatasaray kalan haftalarda hata yapmayarak şampiyonluk kupasını müzesine götürmek isterken, ünlü yorumcu Ömer Üründül Sarı-Kırmızılılar'ın yıldızı Icardi için çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Spor 14-02-24 15:39

Eviniz için en faydalı bitki: Hava filtresi gibi çalışır, deliksiz bir uyku sağlar!

Eviniz için en faydalı bitkilerden biri olan aloe vera, doğal bir hava filtresi gibi işlev görür ve iç mekan havasını temizler. Yaprakları, zararlı kimyasalları emerek havayı arındırır ve daha sağlıklı bir yaşam ortamı sağlar. Ayrıca, uykuya dalmaya yardımcı olan özelliklere sahiptir. Yapılan araştırmalar, bu bitkinin odanın havasını temizleyerek daha rahat bir uyku ortamı oluşturduğunu gösteriyor.

Kadin 10-02-24 13:59