Ankara (AA)- Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, hakim ve savcıların özlük haklarında iyileştirme öngören yasa tasarısının Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını bildirdi.
Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Hakimler ve Savcılar Kanunu'nda değişiklik yapan yasa tasarısının ele alındığını bildirdi.
İmzaya açılan tasarı ile hakim ve savcıların özlük haklarında iyileştirme öngörüldüğünü ifade eden Çiçek, iki eksik imza bulunduğunu, bunların da hafta içinde tamamlanacağını, daha sonra tasarının TBMM'ye sevk edileceğini söyledi.
"2802 Sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'nda Değişiklik Öngören Kanun Tasarısı" ile hakim ve savcıların özlük haklarında iyileştirme yapan bu tasarının, bu hafta tekrar yasalaşmasını ümit ettikleri Sosyal Güvenlik Yasası'na paralel olduğunu bildiren Çiçek, "Bu tasarı, kanunlaştığı takdirde, hakim ve savcılarımızın özlük
haklarında belli ölçülerde bir iyileştirme meydana getirilmiş olacak. Sosyal Güvenlik Yasası'na paralel bir düzenleme de gerçekleşmiş olacaktır. Meclis'e sevkine karar verilmiştir, bu hafta büyük ihtimalle TBMM'ye sevkedilmiş olacak" dedi.
Yaz aylarıyla birlikte inşaat sektöründe büyüme meydana geldiğini anlatan Bakan Çiçek, ihraç edilen çimento fiyatları ile içerideki fiyatlar arasında büyük farklılıklar bulunduğunu ifade ederek, bu konunun da ele alındığını söyledi. Bu durumun inşaat maliyetlerine olumsuz yansıdığını anlatan Çiçek, Bayındırlık ve İskan Bakanı'nın başkanlığında ilgili bakanların muhtemelen Çarşamba günü konuyu ele alarak bir sonuca bağlayacaklarını söyledi.
Türkiye'nin tanıtımı açısından önemli iki konuyu da ele aldıklarını anlatan Bakan Çiçek, bunlardan birinin 2009 yılında düzenlenecek Uluslararası Ceza Hukuku Konferansı'nın Türkiye'de yapılması olduğunu bildirdi. Çiçek, "2009'da yapılacak bu konferansın Türkiye'de yapılmasını çok arzu ediyoruz. Hem Türkiye'nin
tanıtımı açısından, hem hukuki bir konunun bu boyutta Türkiye'de yapılması önem arz ediyor, hem de turizm açısından çok önemlidir. Hükümet olarak bunu destekliyoruz. Bu işin öncülüğünü Türk Ceza Hukuku Derneği yapacak. "
Türkiye'nin tanıtımı açısından ele aldıkları diğer önemli konunun ise EXPO-2015 toplantısının Türkiye'de yapılması olduğunu bildiren Çiçek, bunun için de çalışmaların şimdiden yapılması gerektiğini söyledi. 2015'te yapılacak toplantının nerede olacağı kararının, 2008 yılında verileceğini belirten Çiçek, şöyle konuştu: "Bizim aday gösterdiğimiz il İzmir'dir. 2015'te Türkiye'de yapılırsa bu toplantı teması sağlık olacaktır. Türkiye bu organizasyonu gerçekleştirdiği takdirde, hem Türkiye'nin tanıtımı hem turizme olan katkısı dikkate alındığında şimdiden önem verilmesi gereken bir çaba olarak görünüyor."
Bu iki organizasyonla ilgili Bakanlar Kurulu kararının gelecek günlerde çıkarılacağını kaydeden Bakan Çiçek, gerekli görülmesi halinde yasal bir düzenlemeye de gidilebileceğini söyledi.