Gebeliğin ilk aylarında, bebek tiroid hormonlarını sadece anneden alır. Tedavi edilmeyen ciddi hipotiroidisi olan annelerin bebeklerinin gelişiminde ciddi sorunlar gelişir hatta bebek ölümlerine neden olabilir. Annenin tedavi edilmesi ile bu olumsuz etkiler önlenebilir.
Orta derecede hipotiroidi’nin bebek üzerine nasıl bir etkisinin olduğu çok açık değildir ve farklı görüşler vardır. Hamilelikte “hipotiroidi” tarama programının yapılması konusunda da fikir birliği yoktur. Bu çalışma bu gerekliliğin olup olmadığını ortaya çıkarmak için yapılmıştır.
Değişik düzeylerde hipotiroidi belirlenen 26.518 hamile kadın çalışmaya dahil edilmiştir. Belirgin hipotiroidi olan hamile kadınlara tiroid hormon tedavisi başlanmış, hafif veya orta derecede hipotiroidi olan kadınlara ise (TSH: 3-4 IU/L olanlar) tedavi başlanmayıp takibe alınmıştır.
Takip sırasında 47 (%0.2) kadında ciddi hipotiroidi geliştiği için tedavi başlanmıştır. Ayrıca TSH 4.5’dan yüksek olan 182 kadında gebelik sırasında hipertansiyon geliştiği belirlenmiştir.
Çalışmanın sonucuna göre gebelik sırasında belirti vermeyen hipotiroidinin belirlenebilmesi için “tiroid hormon taramasının” yapılması gerektiği bildirilmektedir.