HABER

Hanefi Avcı'nın emniyet görevlileri hakkındaki suç duyurusu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesindeki Özel Soruşturma Bürosu savcılarından Mehmet Güncan'a bir süre ifade veren Avcı, daha sonra tekrar cezaevine götürüldü.

Eski emniyet müdürü Hanefi Avcı, "Devrimci karargah terör örgütü" soruşturmasında yasa dışı dinlenildiği gerekçesiyle, dönemin İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımıcısı Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında bulunduğu görevlilere ilişkin yaptığı suç duyurusu kapsamında "müşteki" olarak ifade verdi.

Temyiz aşamasında bulunan "Devrimci karargah terör örgütü" davası kapsamında 15 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Hanefi Avcı, jandarmaya ait ring aracıyla tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Avcı'ya burada avukatları Refik Ali Uçar ve Emin Arslan eşlik etti.

Avcı'nın, yargılanmasına ve ceza almasına neden olan "Devrimci karargah terör örgütü" soruşturması kapsamında, dönemin İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Demirhan ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmazer'in de aralarında bulunduğu görevlilere ilişkin bir süre önce suç duyurusunda bulunduğu ve bunun üzerine özel soruşturma bürosu tarafından söz konusu emniyet görevlileri hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

- Mahkemenin haklı bulduğu Avcı'nın şikayetleri takipsizlikle sonuçlanmıştı

AA muhabirinin görüştüğü Hanefi Avcı'nın avukatı Emin Arslan, Avcı'nın, dönemin özel yetkili İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Devrimci karargah terör örgütü" davasında yargılanması sırasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na, "yasa dışı bir şekilde dinlenildiğine" ilişkin suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, memur suçlarına bakan dönemin İstanbul cumhuriyet savcılarından Adnan Çimen'in bu suç duyurusunu takipsizlikle sonuçlandırdığını kaydetti.

Avcı'nın, savcı Çimen'in takipsizlik kararına Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı başvuruyla itiraz ettiğini ve mahkemenin de başvuruyu haklı bularak, "söz konusu polisler hakkında dava açılsın" kararı verdiğini anlatan Arslan, Çimen'in, mahkeme kararı olmasına rağmen yeniden takipsizlik kararı verdiğini ve dosyayı sürüncemede bıraktığını söyledi.

İkinci takipsizlik kararından sonra, itiraz edilen mahkemenin bir kez daha Avcı'yı haklı bulduğunu ve sorumluların yargılanması gerektiği yönünde karar alındığını hatırlatan Arslan, bu dönemde yaşanan gelişmelerle savcı Adnan Çimen'in görevinden alınarak başka bir yerde görevlendirildiğini ifade etti.

Avukat Arslan, şikayetleri üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yeni bir soruşturma başlattığını da kaydederek, adliyeye de bu kapsamda geldiklerini ve Avcı'nın "müşteki" olarak ifade verdiğini dile getirdi. (AA)

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler