Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için Çerez Politikasındaki amaçlarla sınırlı olmak üzere çerez kullanmaktayız.

Detaylı Bilgi Kabul Et

HABER

İnsanın 10 garipliği

İnsanın 10 garipliği

Bilim adamları atomun yapısını çözdü, aya gitti, DNA'nın yapısını çözdü ama insan davranışının 10 gizemini hala çözemedi. Bilim dünyasına ışık tutan 'New Scientist' dergisi insanoğlunun isteyerek veya istemeyerek hergün düzenli olarak gerçekleştirdiği birtakım davranışların neler olduğunu listeledi ve bu davranışların nedenini araştırdı. Fakat net sonuçlara ulaşamadı. İşte bilim dünyasının bile tam olarak çözemediği 10 insan davranışı...


Charles Darwin yaptığı araştırmalarda insanoğlunun yalan söylediğinde veya utandığında neden kızardığını çok araştırdı fakat kesin bir sonuca ulaşamadı. Bazı bilim adamları kişinin kendi iç çatışmasının dışa vurumu olduğunu düşünüyor.


Güldüğümüzde endorfin salgılıyoruz. İnsan niye mutlu olur?'un cevabı tam bir muamma. Yapılan 10 yıllık bir çalışma, şakanın değil de banal birtakım esprilerin insanı çok daha fazla güldürdüğünü ortaya koydu. Ama nedeni henüz çözülebilmiş değil.


Öpüşme eyleminin tarihin ilk çağlarına dayandığı düşünülüyor. İlkçağ insanları yavrularını ağız yoluyla beslediği için öpüşme eyleminin ortaya çıktığı düşünülüyor. Tükürük salgısı paylaşımı da zevk duygusu yaratabilir.


Sigmund Freud'un teorisine göre rüyalar bilinç altının uykuda dışa vurumudur. Fakat uyku sırasında garip varlıkları ve imgeleri görmenin nedeni henüz tam olarak netleşmiş değildir.


Muhtemelen eski çağlarda insanların başına bela açmış olayların dilden dile aktarımı sonucu ortaya çıkıyor. Fakat bugün bile her toplumun farklı batıl inançlarının olmasının nedeni çözülemedi. Kültürel bağları olduğu kesin.


Özellikle küçük çocukların sıkça yaptığı bu reflekse bağlı davranışın, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini düşünen araştırmacılar bile var.


İnsanın neden ergenlik dönemi yaşadığı tam olarak çözülemedi. Yetişkinlik öncesinde beynin kendini yeniden düzenlemesi olarak gören de var; sonraki yetişkinlik süreci öncesinde kişinin davranış deneyi yapması olarak gören de. Çözülebilmiş değil.


İlk Çağ'dan itibaren yapılan bu davranışın kökeninin insanların sosyal ortam kurma ihtiyacından dolayı olduğu düşünülüyor.


Dans, heykel, boya, müzik gibi yeteneklerin kökeni de bilinmiyor. İnsanda nasıl var olduğu, nasıl ortaya çıktığı henüz çözülemedi. Fakat insanları birleştirdiği kesin.


Vücut kılı ve jenital bölge kılının koku salgılamak için ve vücut ısısı arttırmak için var olduğu düşünülüyor.

En Çok Aranan Haberler