HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul Cerrahi Hastanesi'nden bir ilk

Türkiye'de ilk defa kullanılan lazer cihazı "Femtosecond", İstanbul Cerrahi Hastanesi'nde hizmete girdi. Bu yöntem sayesinde, astigmat, miyop ve hipermetrop hastalıkları artık kolaylıkla tedavi edilebiliyor.

İstanbul Cerrahi Hastanesi'nden bir ilk

"Femtosecond" hakkında İHA muhabirine bilgiler veren İstanbul Cerrahi Hastanesi Doktorlarından Opr. Dr. Sinan Göker, "Almanya'daki Heidelberg Üniversitesi ile ortak geliştirilen bu cihazla, astigmat, miyop ve hipermetrop hastalıkları artık tedavi edilebiliyor. Daha önce uygulanan girişimlerinin astigmat tedavisine olanak vermemesinden dolayı, son derece önemli bir yöntem olan 'Femtosecond yöntemi', görme yeteneğini ciddi ölçüde tehdit eden ve lazerle tedavisi mümkün olmayan keratakonus hastalığına da çare oluyor" dedi.

Bu yöntemle diğer yöntemlere göre daha kısa sürede daha iyi bir sonuca gidildiğini belirten Göker, "Örneğin daha önce miyop, hipermetrop tedavi yöntemlerinde kullanılan cihazlarda hasta, 5 dakikada tedavi edilip, taburcu olması için 20 dakika beklenirken, bu yöntemle 2 dakikada tedavi olan hasta 5 dakika içinde de taburcu oluyor. Bu yöntem Türkiye'de ilk defa İstanbul Cerrahi Hastanesi'nde uygulanıyor. Önceden, korneadan kapak kaldırma işlemi, mikrokeratom denilen cerrahi bir alet ve bıçak yardımıyla yapılmaktaydı. Femtosecond lazerde ise, bıçak olmadan aynı işlemi sadece lazerle çok daha güvenli ve hassas bir şekilde yapıyoruz" diye konuştu.
Dr. Göker, cihazın Heidelberg Üniversitesi'nde görevli Alman uzmanlarla ortak çalışmaları sonucunda ortaya çıktığını dile getirerek, "Kullanılan malzemeler diğer yöntemlere göre daha farklı olduğu için, biraz fiyat farkı var; ancak tedavisine ve çözümüne göre o fark fazla sayılmaz" ifadelerini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler