HABER

İşte dün sosyal medyada çıkan, aslı olmayan; 17 yalan haber

İşte dün sosyal medyada çıkan, aslı olmayan; 17 yalan haber

Bülent Arınç'ın oğlu gezi parkına açılacak olan AVM'ye ortak: Bu iftira çıktıktan sonra açıklamalar geldi bu olayın aslı yok.

Haber Etiketleri:**Taksim Gezi Parkı canlı yayın, Gezi Parkı canlı yayın, Taksim Gezi Parkı, Taksim Gezi Parkı haberleri, Gezi Parkı, Taksim Gezi Parkı olayları,taksim gezi parkı projesi, taksim gezi parkı beyoğlu, taksim gezi parkı harita, taksim gezi parkı nerede, taksim gezi parkı kışla, taksim gezi, parkı cafe, taksim gezi parkı özellikleri, taksim gezi parkı tarihi, taksim gezi parkı olayları, taksim gezi parkı eylemi,taksim gezi parkı canlı yayın , taksim gezi parkı canlı , taksim gezi parkı olayları, taksim yürüyüşü, taksim olayları, taksim gezi parkı olayları.**


Binlerce polis istifa etti: Gelen sayılar abartıydı. Gerçek sayılar en fazla 3-5.


İstanbul Emniyet Müdürü görevden alındı: Ntv_sondakika adıyla açılmış bir fake hesabın uydurmasıydı.


Polisin gerçek mermi kullanması: Böyle bir durum olursa ismi katliam diye adlandırılır ki mümkün değildir. Fakat plastik mermi kullanıldığı gerçektir.


Çarşı grubunun bir tomayı ele geçirmesi: Habere göre çarşı grubu TOMA'yı ele geçirip polisleri kovalamış. Bu da yalan haberlerden biriydi.


Polislerin ilaçlı suyla göstericileri bayıltması: Bu gerçekten gülünecek bir haberdi. Fakat paylaşım sayısı on binleri geçti.


Haber kanallarının fake hesabı: Birçok haber kanalının fake hesabı açıldı. Provoke edici söylemleri anında yayıldı. Takipçileri 300'ü geçmezken rt sayıları 10 binlere ulaştı.


Eylemlerde Portakal Gazı Kullanıldı: Portakal gazı Birleşmiş Milletler tarafından yasaklanmış, zararları büyük bir kimyasal silahtır. Topluma müdahale için böyle bir gazı kullanmak intihardır, kimse göze alamaz. CNN tarafından doğrulandı diyenler vardı. Ireport olarak CNN'in sitesinde yayınlandı fakat, Ireport'lar normal kişiler tarafından yayınlanır.


Beyaz Show: Beyaz eyleme gittiği için kanal tarafından sözleşmesi iptal edilerek tümden yayından kaldırıldı. Beyaz Show sadece bu haftalığına iptal edilmiştir. Millet kan ağlarken programı yapması düşünülemezdi zaten.


Cnn International'ın; Cnn Türk'ün duyarsız alıp direniş haberlerini vermediği için isim hakkını fesh etmesi: Resmi hiç bir yerde böyle bir açıklama yok. CNN Türk'te çalışan tanıdıklarım da böyle bir şeyin olmadığını söylediler.


Eylemciler Başörtülü Bayanlara Saldırdı: Bu da yayılan haberler arasındaydı. Fakat provakatörler her iki tarafı da karıştırmaya çalışıyor. Hükümet yanlılarının da arasındalar. Kaldı ki; direnişçiler arasında azımsanamayacak kadar başörtülü kişi vardı, bugün hiç bir sorun yaşanmadı.


Gezi Parkı'nda yaşanan gerilim, polisin orantısız müdahalesi sosyal medyada yalan bilgi ve fotoğraflarla büyük bir provokasyona dönüştü.


Avrasya Maratonu fotoğrafı halk yürüyüşü gibi gösterildi, köpeğe biber gazı sıkan siyahi polis de Türk polisi olarak aktarıldı. İşte çarpıtmalar ve gerçekler..

Sosyal medyada kimin tarafından servis edildiği belli olmayan bir resmi göre polisin Taksim'de köpeğe biber gazı sıktığı iddia edildi. Üstelik yayınlanan fotoğrafın kalitesi kasıtlı olarak bozulmuştu. Fotoğrafın aslı ise duyarlı vatandaşlar tarafından yayınlandı.


Gezi Parkı'ndaki eylemler 48 saat daha devam ederse AB kararlarına göre hükümetin düşeceği mesajı bir anda dolaşıma sokuldu. Gerçeğine bakıldığında polisin arkasındaki "policıa" yazısı dikkat çekiyor. Üstelik polislerden biri ise siyahi. Ancak bozulan görüntüde ise kalitesi bozulduğu için Türk polisi algısı oluşturuluyor.


Sosyal medyada belirli gruplarca servis edilen provokatif paylaşımlar bununla bitmedi. Paylaşılan bir fotoğrafa göre polisin panzerle bir adamın üstünden geçtiği ve öldürüldüğü iddia edildi.


Fotoğrafın aslı ise provokasyonun farkına varan vatandaşlar tarafından sosyal medyaya yüklendi.

Fotoğraftaki olay 2011 yılında Türkiye dışından yaşanan bir kazaya ait.


Gezi Parkı'nın yıkılmaması için Taksim Meydanı ve çevresinde polisle çatışan eylemcilere destek veren bir grup, Boğaz Köprüsü üzerinden Avrupa yakasına geçiş yaptı. Bu sırada köprü kısa bir süre trafiğe kapalı kaldı. Olayın fotoğrafları Twitter'da paylaşıldı.


Fakat eylemi daha kalabalık göstermek isteyen sosyal medya provakatörleri Avrasya Maratonu'nda binlerce kişinin köprüden geçtiği anın fotoğrafı yayınlayarak dezanformasyon yapmaya çalıştı.


Sosyal medyada yayılan uydurma bir bilgi ise herkesi güldürdü. Gezi Parkı'ndaki eylemler 48 saat daha devam ederse AB kararlarına göre hükümetin düşeceği mesajı bir anda dolaşıma sokuldu. Vahim olanı ise buna inananların etrafındakileri motive etmeye çalışması oldu.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler