Tohum Dongusu Haberleri

İsrail ile ticareti tohum üzerine değilmiş: MHP'li Hilmi Durgun'dan 'milli görev' savunması

Son günlerde Türkiye'nin İsrail ile ticareti çok konuşuluyor. 31 Mart yerel seçimlerine de etkisi olduğu değerlendirilen konuyla ilgili MHP'li Milletvekili Hilmi Durgun eleştirilerin hedefindeydi. Durgun, sahibi olduğu firmanın İsrail ile 'gübre hammaddesi' ticareti yaptığını belirterek iddialara yanıt verdi.

Haber 2024-04-08 11:17:15

Kırklareli’de 326 çiftçiye yerli hibrit ayçiçeği tohumu dağıtıldı

Kırklareli’de Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen Yerli Hibrit Tohum ile Ayçiçeği Üretimini Geliştirme Projesi çerçevesinde 326 çiftçiye tohum hibe edildi.

Yurthaber 2024-04-05 15:21:59

Doğurganlığı artıran mucizevi tohum: Adet düzensizliğini bitiriyor, rahimdeki iltihapları kurutuyor! Adeta kadınlar için yaratılmış

Doğanın bize sunduğu mucizelerden biri olan hayıt tohumu özellikle kadınlar için sayısız fayda barındırıyor. Yumurtalık kalitesini artıran bu tohum, adet düzensizliklerine son veriyor ve rahim duvarını güçlendirerek kolaylıkla hamile kalınmasına katkı sağlıyor. Genel sağlığa da oldukça faydalı olan bu tohumu çay şeklinde demleyip tüketebilirsiniz.

Kadin 2024-03-18 09:58:43

Samsun'da kadın ziraat mühendislerinden kadın çiftçilere destek

Samsun'da tarımsal üretimin artırılması amacıyla özellikle kadın çiftçiler kadın ziraat mühendisleri tarafından eğitimlerin yanı sıra fide, fidan, tohum, makine ve ekipmanla destekleniyor.

Yurthaber 2024-03-12 12:18:39

Van'da 5 bin 850 çiftçiye 580 ton tohum desteği verildi

Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince yürütülen proje kapsamında 5 bin 850 çiftçiye 210 ton yonca, 370 ton da korunga tohumu desteğinde bulunuldu.

Yurthaber 07-03-24 14:14

Kakulenin faydaları nelerdir? Kakule hangi hastalığa iyi gelir, günde ne kadar tüketilmelidir?

İnsan sağlığı yönünden önemi oldukça fazla olan pek çok bitki çeşidi vardır. Kakule de bu bitki çeşitlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Güney Hindistan’a has olan kakule, zencefil familyası içerisinde yer almaktadır. Kakule, hem kokusu hem de tadı ile oldukça farklı bir bitki türüdür. Kakule bitkisinin yaygın olarak tohum kısımları baharat olarak kullanılmaktadır. Peki, kakulenin faydaları nelerdir, hangi hastalığa iyi gelir ve günde ne kadar tüketilmelidir?

Haber 05-03-24 18:21

Anason çayı faydaları nelerdir? Anason çayı neye iyi gelir?

Geleneksel tıp alanında kullanılan birçok farklı şifalı bitki türü mevcuttur. Anason bitkisi de bu şifalı bitkilerden biridir. Ana yurdu Doğu Akdeniz Bölgesi olan bu bitki, maydanozgiller ailesine mensup olmakla birlikte ortalama 50 -60 metre uzunluğuna sahiptir. Bir senelik otsu bir bitki olarak karşımıza çıkan bu bitkinin sap, yaprak ya da tohum kısımları kullanılarak anason çayı elde edilir. Bu çayın sağlık bakımından birçok yararı vardır. Peki, anason çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Haber 13-02-24 14:37

Adıyaman'da depremzede çiftçilere 600 milyon liralık destek

Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kıyas, depremzede çiftçilere yaklaşık 600 milyon lira değerinde tohum, yem, büyük ve küçükbaş hayvan desteği yapıldığını söyledi.

Yurthaber 13-02-24 11:43

Keçiboynuzunun faydaları nelerdir? Keçiboynuzu neye iyi gelir?

Baklagiller ailesinden olan keçiboynuzu, harnup ismiyle de bilinen faydalı bir bitki çeşididir. Yaygın olarak Akdeniz ikliminin görüldüğü bölgelerde rastlanılan bu bitkinin tohum olan kısımları tüketilmektedir. Keçiboynuzu pekmez yapımından tatlı yapımına kadar birçok farklı alanda kullanılan bir bitkidir. İçerisinde hiçbir katkı maddesi barındırmayan keçiboynuzunun insan sağlığı üzerinde çok sayıda yararı vardır. Peki, keçiboynuzunun faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Haber 12-02-24 18:37

Ölümden başka her şeye deva: 'Kutsanmış tohum' olarak biliniyor, antikanser etki gösteriyor! Hipokrat'ın tedavilerinde kullandığı şifa kaynağı

Bitkilerin Profesörü Aysun Bay Karabulut, çörekotunun antioksidan özellikleriyle dikkat çeken timokinon adlı bileşeni içermesi nedeniyle güçlü bir kanser önleyici besin olarak kabul edildiğini söyledi.

Haber 12-02-24 10:05

Yüksek kar vaadi ile 150 milyon liralık vurgun! Her şeyi satıp ortadan kayboldular

Ankara'nın Polatlı ilçesinde akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Uzun süredir tarım sektöründe faaliyet gösteren bir tohum firması, çiftçilere yüksek kar vaat edip mahsullerini satın aldı. Firma yetkilileri, çiftçilerden aldıkları mahsullerin bedellerini ödemedi. Firmanın kurucularının, 150 milyon TL ile yurt dışına kaçtığı öne sürüldü. İşte detaylar...

Haber 31-12-23 10:59

Tunceli'de çiftçilere 366 ton sertifikalı buğday tohumu dağıtıldı

Tunceli'de atıl durumdaki arazilerin tarıma kazandırılması amacıyla çiftçilere 366 ton sertifikalı buğday tohum dağıtıldı.

Yurthaber 10-10-23 13:59

Acı çehre otu nedir? Acı çehre otu nasıl kullanılır?

Aktarlarda satılan birçok şifalı bitki günümüzde sık sık araştırılıyor. Gün geçtikçe kişiler, daha önce bilmediği bitki ve tohumların faydaları konusunda bilgi ediniyor. Yeni keşfedilen bitkilerden bir tanesinin ise acı çehre tohumu olduğu görülüyor. Acı çehre tohumunun isminden dolayı tereddütler olsa da pek çok da faydası olduğu bilinmektedir. Doğal ürünlere ilgi duyan kişiler, bu tohum gibi bitkisel yollara başvurmaktadırlar Acı çehre otu nedir, nasıl kullanılır?

Haber 20-09-23 23:19

Bamya tohumu nasıl kullanılır? Eklem ağrıları için bamya tohumu nasıl kullanılır?

Bamya tohumu, bamya bitkisindeki meyvenin içinde bulunan tohumlardır. Bamya bitkisi, sıcak bölgelerde yetiştirilen bir bitki türüdür. Bamya bitkisi yeşil ve uzun lifli meyvelere sahiptir. Bitkinin içinde bulunan bamya tohumları, besin değeri oldukça yüksek ve pek çok besin maddesi içerir. Tohum, lif, protein, yağ, karbonhidrat, vitaminler ( B vitamini) ve mineraller (demir, kalsiyum) bakımından son derece zengindir. Bamya tohumu nasıl kullanılır?

Haber 20-08-23 21:21

Uşak'ta ayçiçeği ekim alanı 3 yılda yüzde 240 arttı

Uşak'ta ayçiçeği ekim alanı, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan tohum desteğinin de etkisiyle son 3 yılda yüzde 240 artarak 34 bin 220 dekara ulaştı.

Yurthaber 24-07-23 14:00

Milli ve yerli tohumlar tarla gününde görücüye çıktı

Tarımsal üretimde dışa bağımlılığın minimuma indirilmesi ve üretimde kalkınmayı sağlarken gıda arz güvenliğinin de kontrol altına alınmasına katkı sağlayacak 15 yerli ve milli tohum çeşidi, sektör temsilcilerinin buluştuğu etkinlikte tanıtıldı.

Yurthaber 15-06-23 09:49

Damar otu faydaları nelerdir, ne işe yarar? Damar otu nasıl kullanılır,

Damar otu binlerce yıldır kullanılan bir bitki olup kabızlık, öksürük ve açık yara gibi çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde yaygın olarak kullanılır. Araştırmacılar damar otunun Avrupa, Amerika ve Asya'da yaklaşık 4 bin yıldır var olduğuna inanır. Şu ana kadar dünya genelinde 275 farklı damar otu (plantago) türü tanımlanmıştır. Bu bitki kavrulmuş tohum şeklinde veya kaynatma yöntemiyle şurup, merhem, gargara, rektal lavman, fitil, göz ve burun damlası gibi çeşitli formlarda kullanılır.

Haber 14-06-23 16:20

Çevre Günü’nde öğrenciler 50 bin tohum ekti

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde 5 Haziran "Dünya Çevre Günü" dolayısıyla, Bandırma General Balcı Çamlığı’nda Dünya Çevre Günü farkındalık etkinlikleri gerçekleştirdi.

Yurthaber 05-06-23 15:53

Ağrı'da devlet destekli projelerle tarımsal ürün çeşitliliği artıyor

Ağrı Valiliği, Tarım ve Orman Bakanlığı ile DAP Bölge Kalkınma İdaresince kentte tarımsal ürün çeşitliliğinin artırılması amacıyla tohum ve sıvat dağıtımı ile makine tanıtım töreni gerçekleştirildi.

Yurthaber 17-05-23 13:20

Kendi küçük etkisi büyük! Cinsel güç artırıcı bu tohum iltihaba ve kansere karşı koruyor

Yemeklerde kullandığımız gıdalar sağlığımız için oldukça faydalı olabiliyor. Eski Mısır'da şifa kaynağı olarak görülen ve Tutankhamun'un mezarında bulunan bir tohumun faydaları oldukça şaşırtıcı olabiliyor. Cinsel problemlerde kansere kadar birçok sağlık sorununda etkili sonuçlar sağlayan bu tohumu mutfaktan eksik etmemek gerekiyor.

Haber 16-04-23 16:59

Kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir, nelere iyi gelir? Kabak çekirdeği besin değeri ve kalorisi nedir?

Kabak meyvesinin çekirdeklerinin kurutulmasıyla elde edilen kabak çekirdeği halk arasında en çok sevilen kuruyemişler arasında yer alır. Kabak çekirdeği bakır, çinko ve magnezyum açısından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Sağlıklı ve yenilebilir bir tohum özelliği olduğundan dolayı çekirdek türleri arasında en çok tercih edilen ve tüketilen çeşit olarak bilinir.

Haber 07-04-23 15:59

Ceviz yaprağının faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Ceviz yaprağı ne işe yarar, saça ve cilde faydalı mı?

Ceviz, Cevizgiller (Juglandaceae) familyasından bir ağaç türüdür. Meyvesi ceviz olarak adlandırılır ve içinde bir veya birkaç tohum bulunur. Ceviz, genellikle kabuklu yemiş olarak tüketilir ve yağ, protein ve lif bakımından zengindir. Cevizin içindeki yağın çoğu doymamış yağ asitlerinden oluşur ve bu nedenle kalp sağlığı açısından faydalıdır. En az ceviz kadar faydalı olan ceviz yaprağı ayrıca saça ve cilde de oldukça faydalıdır. Peki, ceviz yaprağının faydaları nelerdir?

Haber 07-04-23 15:27

18 milyon ata tohumu dağıtıldı

Türkiye’nin geniş yerel tohum merkezini kuran, bugüne kadar Muğla dahil Türkiye’nin 81 iline 17 Milyon yerel tohum dağıtan Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılı için yerel tohum dağıtımlarında kısa sürede 50 şehre 1 Milyon yerel tohum gönderdi.

Yurthaber 05-04-23 14:05

Erdoğan imzaladı: Tohum destek ücretleri yüzde 100 artırıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzaladı. Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle zarar gören ve afet bölgesi ilan edilen yerlerde tohum destekleri yüzde 100 artırıldı.

Finans 05-04-23 09:59

Yanan ormandan ‘altın’ değerinde mantar! Tazesi 600, kurusu 6.500 TL… Bir bölgeye ek gelir oldu

Adana'da önceki yıl çıkan orman yangınında küle dönen bin 650 hektar alan ekiplerin çalışmasıyla tekrar yeşermeye başladı. Tohum çalışmaları ile yeniden hayata döndürülmeye başlanılan alanda tazesinin kilogramı 600, kurusunun 6 bin 500 TL'ye kadar satılan kuzugöbeği mantarı da yetişti ve bölge halkına ek gelir kaynağı oluşturdu.

Finans 29-03-23 10:00

Ata tohumu nedir, özellikleri nelerdir? Ata tohumu ne işe yarar, nereden temin edilir, nasıl anlaşılır?

Günümüzde pek çok tohum çeşidi kullanılır. Yüzlerce hatta binlerce yıldır yapısıyla oynanmamış, genetiği bozulmadığı için kalitesini koruyan ata tohumu meyve ve sebzelerin yapısına besin değerinin artırılması bakımından olumlu bir işleve sahiptir. Günümüzde doğal yapısı bozulmamış tohumların tercih edilmesi oldukça yaygınlaşmıştır. Bu durum içeriğinde kimyasal içermeyen besinlerin üretiminde de yükseliş sağlamıştır. Peki, GDO’lu ürünlere karşı olarak ortaya çıkan ata tohumu ne işe yarar?

Haber 20-03-23 17:47

Tohum çimlendirme nasıl yapılır, tohum çimlendikten sonra ne yapılır? Tohum ne kadar sürede çimlenir?

Çimlenme sayesinde embriyo tohumdan yükselir ve bir bitki dönüşür. Bu süreç bitki yetiştiricileri arasında tohum çimlendirme işlemi olarak bilinir. Çimlenme için uygun koşulları oluşturmak gerekir. Doğal ortamlarında kendiliğinden gelişebilen bitkilerin istenilen koşullarda yaşayabilmeleri için bu aşamaları yerine getirmek şarttır. Bazı tohumları uyandırmak kolaydır bazılarını uyandırmak ise daha zordur. Peki, tohum çimlendirme nasıl yapılır?

Haber 20-03-23 17:44

Hibrit tohum nedir, avantajları nelerdir? Hibrit tohum nasıl elde edilir, GDO'yla farkı nedir?

Tarım alanında her geçen gün yaşanan gelişmeler, bu alanda yapılan çalışmaların daha büyük etkiler yaratmasını sağlar. Önemli bir konu olan hibrit tohum da tarım alanında gerçekleşen bir gelişmedir ve oldukça merak edilmektedir. Melez tohum olarak da bilinirler ve tarım açısından çok önemlidir. Tarım faaliyetlerinden daha fazla verim alınmasını sağlayan hibrit tohumlar, son dönemlerde giderek yaygınlaşmaktadır. Peki, hibrit tohum elde etmek için ne yapılmalıdır ve GDO'yla farkı nedir?

Haber 17-03-23 16:33

Tohum ıslahı nedir, yöntemleri nelerdir? Tohum ıslahı nasıl yapılır, neden yapılır?

Tarım sektöründe daha fazla verim elde etmek için pek çok çalışma yapılır. Bunlar arasında tohum ıslahı da yer alır. Çok önemli bir çalışma olan tohum ıslahı sayesinde kaliteli ekin üretmek mümkündür. Ayrıca melezleme çalışmaları sayesinde raf ömrü daha uzun sebze ve meyve elde edilebilir. Bu sayede tarımla uğraşan kişiler daha yüksek verim elde edebilir. Tohumları korumak ve daha fazla çeşitlilik elde etmek için bu uygulamaya başvurulabilir. Peki, tohum ıslahı nedir, yöntemleri nelerdir?

Haber 17-03-23 16:33

Kuraklıktan etkilenen Narlı Ovası tohum desteğiyle yeşerecek

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen ve 6 Şubat'ta 7,7 büyüklüğünde gerçekleşen depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde, kuraklıktan etkilenen Narlı Ovası'nda tarımsal üretimin sürmesi için çiftçiye Tarım ve Orman Bakanlığınca tohum desteği sunulacak.

Yurthaber 13-03-23 11:53

Nilüfer Tohum Takas etkinliğinde 55 bin paket tohum dağıtıldı

Nilüfer Belediyesi’nin “Tohum Yaşamdır” diyerek bu yıl 8’incisini gerçekleştirdiği Tohum Takas etkinliğinde biberden fasulyeye, kabaktan domatese yaklaşık 120 çeşitten oluşan 55 bin paket tohum, gelecek kuşaklara aktarılmak üzere el değiştirdi.

Yurthaber 13-03-23 11:45

Çörek otu nasıl yazılır, çörek otu yazımı nasıl olmalıdır? Çörek otu ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede baharat ve bitkileri temsil eden pek çok isim sözcüğü vardır. Bu isim sözcüklerinin doğru yazılışları konusundaysa genellikle ayrı mı bitişik olarak mı yazıldıkları merak edilir. Çörek otu da bu kapsamda yer alan sözcüklerdendir. Birleşik bir sözcük olan çörek otu, diğer adlarından biri çöreotu olan bitkiyle bu bitkiden elde edilen tohumu temsil eder. Bu bitki ve tohum isminin doğru yazılışı ayrı mı bitişik midir, çörek otu yazımı TDK'ye göre nasıldır?

Egitim 10-03-23 17:00

Tohum çimlendirme nasıl yapılır, çimlendikten sonra ne yapılır? Evde tohum nasıl çimlendirilir, tohum hangi ortamda daha iyi çimlenir?

Tohumlar, bitkinin büyütleceği embriyorlardır denebilir. Tüketilen birçok meyve ve sebzenin çekirdeği aslında onların tohumudur. Çoğu insan bu çekirdekleri atık olarak görüp çöpe atar, ancak bitki yetiştirmek isteyen kişiler, çekirdeği tohum olarak kullanırlar. Bu tohumlar toprakla bir araya geldiğinde yeni bitkilerin canlanmasını sağlarlar. Bu noktada önemli olan tohumun çimlenmesi sağlamaktır. Çimlenme işlemi nasıl gerçekleşir, çimlendikten sonra ne yapılır?

Kadin 07-03-23 17:29

Marmaris'te ilkokul öğrencileri yanan alanlara 4 bin 250 tohum topu saçtı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ilkokul 2. sınıf öğrencileri, orman yangınlarında zarar gören alanların yeniden yeşermesi için 4 bin 250 tohum topunu doğa ile buluşturdu.

Yurthaber 27-12-22 13:17

Rize’de ata tohum seferberliği

Rize’de toplanan geleneksel ata tohumları halka dağıtılarak tekrardan hayat buluyor. Rize’nin Fındıklı ilçesinde Ziraat Odası’nın 2017 yılında Rize’nin çevre illerinden ata tohumları toplamak için arayış içine girdi.

Yurthaber 13-12-22 08:56

Fidanlık çalışanları 60 yıl önceki işçilerin pozunun aynısını verdi

Kastamonu Daday Fidanlık Şefliğinde 1962 yılında tohum ekiminde görev alan işçilerin yer aldığı fotoğraf, o dönemki çalışanlardan "Tahir Çavuş"un da katılımıyla aynı traktörün yanında ve aynı açıdan tekrar çekildi.

Yurthaber 25-11-22 11:15

Mucize tohum: kansere karşı zırh gibi etkili! Kan şekerini anında dengeliyor

Mucize gibi etkileri olan bu tohum özellikle kolesterolü bitirmesi ve kan şekerini anında dengelemesiyle biliniyor. Bir çok faydası bulunan bu besini tüketmek bazı kanser çeşitlerine karşı da vücudu zırh gibi koruyor. Ayrıca içeriğindeki omega 3 yağ asidi içeriği ile faydalı besinler listesine üst sıralardan girmesini sağlayabilir.

Haber 18-11-22 20:33

Trakya Üniversitesi'nde tohum ekim derinliğini otomatik ayarlayan makine geliştirildi

Trakya Üniversitesi (TÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gürkan İrsel, tohum ekim makinelerinde ekim derinliğini otomatik olarak ayarlayan buluşuyla patent aldı.

Yurthaber 15-11-22 15:12

Mardin’de 13 milyon liralık tohum projesi

Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı ortaklığında, kent genelinde bin 828 çiftçiye yüzde 75 ile hibe edilecek sertifikalı kırmızı mercimek ve buğday tohumu dağıtımı başladı.

Yurthaber 08-11-22 13:55

Tekkeköy’den çiftçilere tohum desteği

Samsun Tekkeköy Belediyesi tarafından ilçedeki çiftçilere buğday, yonca, reyglas türlerinde 1100 dekar alanlık yerli ve milli tohum dağıtıldı.

Yurthaber 04-11-22 15:45

Hakkari’deki çiftçilere buğday ve tohum desteği

Hakkari Valiliği tarafından atıl ve kullanılmayan arazilerde üretimin artırılması amacıyla yürütülen çalışmalarda çiftçilere yüzde 75 hibeli 152 ton buğday ve arpa tohumu dağıtıldı.

Yurthaber 04-11-22 10:29

Akyurt’ta 30 ton tohum çiftçilere emanet

Ankara Akyurt Belediyesi ve Ankara Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğiyle Akyurtlu çiftçilere yüzde 75 hibeli buğday tohumu desteğinde bulunuldu.

Haber 03-11-22 10:55

2023 yılının ata tohumları dağıtıma hazırlanıyor

Türkiye’nin en donanımlı yerel tohum merkezini kuran, bugüne kadar 80 İle 17 Milyon yerel tohum dağıtan Muğla Büyükşehir Belediyesi 2023 yılı için dikimi yapılan ürünlerden elde ettiği tohumların kurutulması ve kontrol işlemlerine devam ediyor.

Haber 31-10-22 15:11

Çiftçiye 83 ton tohum desteği

İzmit Belediyesi, 828 çiftçiye yaklaşık 83 ton nusrat cinsi buğday tohumu dağıttı.İzmit’te yetişen en verimli cins olarak belirlenen nusrat cinsi buğday tohumları, bu sene de çiftçiye hibe olarak dağıtıldı.

Haber 31-10-22 12:49

Adıyaman'dan 8 ülkeye 10 bin ton sertifikalı tohum ihraç edildi

Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas: - "Adıyaman olarak Türkiye'de buğday, arpa, mercimek, pamuk ve tritikale tohumunun yüzde 8'ini karşılamaktayız"

Yurthaber 20-10-22 12:05

Muş'ta 320 çiftçiye 645 ton 802 kilogram sertifikalı tohum dağıtıldı

Muş'ta 320 çiftçiye 645 ton 802 kilogram sertifikalı tohum dağıtıldı

Yurthaber 19-10-22 18:00

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Uşak'ta tohum dağıtım törenine katıldı

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Uşak'ta tohum dağıtım törenine katıldı

Yurthaber 14-10-22 17:02

Samsun'da 3 yılda 11 binden fazla çiftçiye fide, fidan ve tohum desteği verildi

Samsun'da 3 yılda 11 binden fazla çiftçiye fide, fidan ve tohum desteği verildi

Yurthaber 12-10-22 17:34

Bakan Kirişci, Kayseri'de tohum ve koyun dağıtımında konuştu:

"2002 yılında 32 milyon civarında olan küçükbaş hayvan popülasyonumuz son rakamlara göre 58,5-59 milyona yaklaşmış durumda. Hedefimiz, 85 milyon nüfusumuz varsa 85 milyona doğru bir şekilde bu hayvan varlıklarımız noktasında yürümek"

Yurthaber 07-10-22 20:02