Şanlıurfa Hacıbayram Mahallesi'nde ikamet eden Bozan Kermeli (26), 3 ay önce motosikletin kayması sonucu geçirdiği kazada sağ kolundan yara aldı. Ambulansla HRÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve uygulama Hastanesi'nde acil servise alınarak müdahale edilen Bozan Kermeli'nin yarası temizlendi. Daha sonra aynı hastanenin Ortopedi ve Travmatoloji Servisi'nde ameliyata alınan Kermeli'nin kolunda dışarı çıkan kasları temizlenerek içeri alındı. 45 dakika süren ameliyat sonrasında servis bölümüne alınan Bozan Kermeli'nin ailesi 2 gün sonra ameliyat edilen koldan koku gelmesi üzerine hastane görevlilerine bilgi verildi.
Doktorlar tarafından ikinci kez ameliyata alınan Bozan Kermeli'nin kolundaki yara açılarak temizlendi. İkinci kez ameliyat edilen Kermeli taburcu edildi. İddiaya göre, hastane doktorları taburcu olduktan 9 gün sonra Kermeli'nin kolunun iyileştiğini söyleyerek, hastanın koluna estetik bir görünüm verilmesi için Adana'ya plastik cerrahiye sevk etti.
Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne giderek muayene olan Bozan Kermeli'nin ameliyat edilen kolunda kangren meydana geldiği tespit edildi.
Kermeli'nin ailesine kolun kesilmesi gerektiğini bildiren hastane doktorları, aileden gerekli izni aldıktan sonra Bozan Kermeli'nin sağ kolunu ameliyatla tamamen kesti.
Sağlığına kavuşan ancak sağ kolunun tamamen kaybeden Bozan Kermeli, doktorların kendilerine düşen görevi yerine getirmedikleri iddiasıyla Harran Üniversitesi (HRÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne 100 bin TL değerinde maddi ve 150 bin TL değerinde manevi tazminat davası açtı.
Avukatı Salih Yıldız aracılığıyla Şanlıurfa İdare Mahkemesi'nde maddi ve manevi tazminat davası açan Bozan Kermeli, "Kolu almasalardı hayati tehlikeyi atlatamazdım" dedi. Olayı anlatan sağ kolu kangren olan daha sonra kesilen 26 yaşındaki Bozan Kermeli, iş dönüşü yağmurlu havada trafik kazası geçirdiğini ve sonrasında yaralandığını belirterek, "Akşam üzeri ben işten dönüyordum. Motosikletimle eve dönüyordum. Yolda beton kamyonunu geçecektim. Yol yaş olduğu için motosiklet kaydı. Ben yüz üstü düştüm.
Çevredeki esnafın yardımıyla ambulans beni Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürdü. Acilde müdahale ettiler. Beni ameliyata aldılar. Sağ kolumda 6-7 santimlik bir yara vardı. Damarlar dışarı çıkmıştı. Damarları temizlediklerini söylediler. 2-3 gün kaldıktan sonra yine ameliyata aldılar. Sonra Adana'ya plastik cerrahiye sevk ettiler. Adana'da bize; 'Bir gün daha geç gelseydiniz tamamen giderdi' dediler. Kolum gazlı kangren olmuş. Mecburen kolumu kestiler.
Adana'da 23 gün tedavi gördüm. Orada kolumun gazlı kangren olduğunu ve hayati tehlikenin bulunduğunu söylediler. Kolu almasalardı hayati tehlikeyi atlatamazdım" dedi.
Kolunun Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde gerekli tedavinin yapılmadığı için kangren olduğunu iddia eden Kermeli, "İhmallere karşı mahkemeye başvurduk. Daha tedavi görüyorum. 1 ay sonra yine kontrole gideceğim. Biz mağdur olduk, başkalarının mağdur olmaması için mahkemeye başvurduk. Yetkililerin buna bir çare bulmaları lazım" diye konuştu.
Kolu kesilen Bozan Kermeli'nin avukatı Salih Yıldız ise, müvekkilinin Harran Üniversitesi'ne tam yargı davası açtıklarını kaydederek, "Müvekkilim 2008'de basit bir trafik kazası geçirir. Düşer ve sağ elinin avuç içinde basit bir yaralanma meydana gelir. Bunun üzerine Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne müracaat edilir. Ortopedi Servisi'nde 10 gün süre ile tedavi görür. Tedavinin sonunda Bozan'ı plastik cerrahi olan bir bölüme sevk ederler. Müvekkilimiz Adana'ya gider ve ilk muayenesinde sağ elinde kangren olduğu ve yaranın iyi temizlenmemesi ve bakımsızlıktan kaynaklandığı kendisine bildirilir ve sağ kolunu olduğu gibi kaybetmek zorunda kalır. Bu nedenle müvekkilimiz büyük bir iş gücü kaybıyla ve manevi zararla karşı karşıya kaldığından biz de Şanlıurfa İdare Mahkemesi'nde tam yargı davası açtık. Harran Üniversitesi'ne karşı bu davayı açtık. İdare Mahkemesi'nde bu dava görülecek" şeklinde konuştu.
Sağ kolu kangren sonucu kesilen Bozan Kermeli'nin ağabeyi İbrahim Kermeli de, kardeşinin kolunun ihmal sonucu kangren olduğunu öne sürerek, "Acilde temizlemeden yarayı sarıyorlar. Yarayı sardıktan sonra bizi 'yara iyi oluyor' diye 9 gün oyaladılar. Bir daha ameliyata aldılar. Ameliyatta ne yaptıkları belirsiz. Yaranın iyileştiğini söyleyerek Adana'ya plastik cerrahiye gönderdiler. Oradaki doktorlar kolun kangren olduğunu tespit ederek aynı gün ameliyata alıp kolu kesiyorlar. Biz de konuyu mahkemeyetaşıdık. Bunlardan şikayetçiyiz. Bize yaptılar, başkalarına yapmazsınlar diye. İhmal yüzde yüz. Adana'daki doktorlarda hastanenin ihmali olduğunu söylüyorlar. Yani yarayı temizlemeden sarmışlar, mikrop içinde kalmış. Mikrop da hızlı kangren olmuş" ifadelerini kullandı.
Hastane yetkilileri ve ameliyatı gerçekleştiren doktor, konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, davanın Şanlıurfa İdare Mahkemesi'nde görüleceği öğrenildi.