Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Yenice Köyü'ndeki bahçelerin arasından geçmesi planlanan elektrik iletim hattı için tarlalara dikilmesi planlanan direklere yer tespitine gelen görevliler, durumdan haberdar olup nöbet tutan köylülerce kovalandı. TEİAŞ görevlilerini bölgedeki bir dereye atan öfkeli kalabalığı, destek kuvvet isteyen jandarma ekipleri güçlükle durdurdu.
Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) tarafından projelendirilen ve Balıkesir'den başlayıp Çanakkale'nin Biga ve Lapseki ilçelerine ulaşan enerji iletim hattı, Yenice Köyü sakinlerini ayaklandırdı. Lapseki'ye bağlı Yeniceköy'de enerji nakil hattının meyve bahçelerinden geçmesi, tepki çekti. Önceden de eylem yapan köylüler, direk ölçümü için görevlilerin bölgeye geleceği haberini alınca nöbet tutmaya başladı. Jandarma eşliğinde gelen görevliler, ölçüm yapmak için boş tarlalarda çalışmaya başladı. Ekiplerin çalışmaya başladığı haberi köy merkezine ulaşınca yüzlerce kişi bölgeye geldi. İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı timlerin durduramadığı köylüler, ölçüme gelen memurların peşinden koşturdu. Kaçan görevlileri dereye atan köylüler takviye kuvvet isteyen jandarma ekiplerince durdurulabildi. Dereye düşen görevlileri kurtaran jandarma diğer yandan köylülerin önüne etten duvar ördü. Sert bir direnişle karşılaşan yetkililer, Lapseki Adliyesi'nde görev yapan hakimin talimatıyla olayların can ve mal kaybına dönüşmemesi için geri adım atmak zorunda kaldı.
TEİAŞ çalışanlarını engellemeye devam edeceklerini söyleyen köylüler, 'Köy halkı olarak meyve bahçelerimizin içinden geçecek olan yüksek gelirim hattı için halkımız ayaklandı. Bu proje başlarken köyümüzün üst tarafından geçiyordu. Daha sonra meyve bahçelerinin içine alındı. Biz buna kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bugün güzergah tespiti için geleceklerini duyduk ve o yüzden engellemeye çalıştık. Bizler yapılacak hizmete karşı değiliz, yeni güzergahtan geçecek hatta karşıyız. Daha önceki projede köyümüzün güneyinden geçen ve kıraç topraklardan geçeceği için bize zarar vermeyecek olan hat şimdi köyün güneyinden geçirilerek meyve bahçelerimizin içine sokulmak isteniyor. Tarlalarımız zarar görecek, meyve bahçelerimizin içine direkler dikilecek. Bu direkler her dikildiği yerde 500 metrekare yer işgal ediyor. Küçük parçalara sahip meyve bahçelerinde ekecek yerimiz kalmayacak. Bizleri resmen tarlalarımızdan kovuyorlar. En riskli tarafı yüksek gerilimin yayacağı radyasyondur. Elektriksiz, enerjisiz bir ülke düşünemeyiz, getirilecek hizmete de karşı değiliz. Fakat bu hattı ilk projede yer alan güzergahtan geçirsinler. Birileri 3-5 kuruş kar elde edecek diye köy halkını hiçe saymalarına izin veremeyiz' dediler.