Manisa bayram namazı saati kaçta sorusu binlerce vatandaş tarafından merak ediliyor. Kurban Bayramı için bayram namazı saati kaçta sorusu camiye gidecekler için oldukça önemli. Manisa'da yaşayan vatandaşlar kendi illerindeki bayram namazı saatini araştırıyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ise Manisa bayram namazı saati açıklandı. Peki, Manisa'da bayram namazı saati kaçta?
Bayram namazı saati bölgeye ve illere göre değişiklik gösteriyor. Bu yüzden Manisa'da yaşayan vatandaşlar buradaki bayram namazı saati konusunu merak ediyor. İşte Manisa bayram namaz saati bilgisi...
Ahmetli: 07.17
Akhisar: 07.17
Alaşehir: 07.14
Demirci: 07.13
Gölmarmara: 07.17
Gördes: 07.15
Kırkağaç: 07.17
Köprübaşı: 07.15
Kula: 07.14
Manisa: 07.19
Salihli: 07.16
Sarıgöl: 07.14
Saruhanlı: 07.18
Selendi: 07.13
Soma: 07.18
Turgutlu: 07.18
BAYRAM NAMAZININ ÖNEMİ
Bayram sabah erken kalkılmalı, yıkanıp temizlenmeli, güzel kokular sürünmeli, temiz ve yeni elbiseler giyilmelidir. Ramazan Bayramı’nda, namazdan önce bir şeyler yenir, Kurban Bayramı’nda ise, kurban keseceklerin, kurban etinden yiyinceye kadar bir şey yiyip içmemesi müstehaptır. Peygamberimiz (s.a.s.) böyle yapmıştır. (Tirmizî, “Salât”, 385)
Bayram günü sabah namaz camide kılınır, yapılan vaaz dinlenir, güneşin doğuşundan 50 dakika sonra bayram namaz kılınır. Peygamberimiz Kurban Bayram hutbesinde şöyle buyurmuştur:
“Bu günümüzde yapacağımız ilk iş namaz kılmamızdır. Sonra döner kurban keseriz. Her kim böyle yaparsa, şüphesiz bizim sünnetimize uygun iş yapmış olur.” (Buhârî,“Iydeyn”, 3)
İki rekât olarak kılınan bayram namazları Hanefilere göre vacip, Şafiîlere göre sünnet-i müekkededir. ( irbinî, I, 587)
BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?
Bayram namazına, allahuekber "Niyet ettim Allah rızâsı için vâcib olan (Ramazan veya Kurban) Bayramı namazını kılmaya. Uydum imama." denip niyet edilir.
İmam, ellerini kulaklarına kaldırıp "Allâhu Ekber" diyerek tekbîr alıp ellerini göbek altında bağlar. Cemaat de aynısını yapar ve "Sübhaneke" duasını okunur . Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp "Allahu Ekber" (1) diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imam, ellerini kulaklarına kadar kaldırıp "Allâhu Ekber" (2) diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imam, ellerini kulaklarına kadar kaldırıp "Allâhu Ekber" (3) diyerek tekbîr alır ve ellerini göbek altında bağlar. Cemaat de aynısını yapar ve imamın okuduğu sûre ve âyetleri dinler. Sonra, imamla birlikte rükû ve secde yapılır.
Ardından 2. rek'âta kalkılıp, eller göbek altında bağlanır. İmam, sûre ve âyetleri okur, cemaat dinler. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp "Allahu Ekber" (1) diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp "Allahu Ekber" (2) diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp "Allahu Ekber" (3) diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imamla birlikte rükû ve secde yapılırak namaz bitirilir.
Sonra, imam minber'e çıkarak "Bayram hutbesi" ni okur. Sonra, dua edilir.
BAYRAM NAMAZI KAÇ REKATTIR?
Ramazan bayramı sabahında bayram namazına gidecek olanlar bayram namazının nasıl kılındığını merak etmeye başladı. Bayram namazı ile vakit namazları arasında farklar vardır. Bayram namazı 2 rekat kılınır 9 tekbir yapılır 5 tanesi 1. rekatta 4 tanesi 2. rekatta yapılır.