Kutschaty, özellikle çocuk ve gençlerin internetteki tacizlere karşı korunmasının önemine işaret ederek, "İnsanlar her gün aşağılamaların, dışlamaların ve hakaretlerin kurbanı oluyorlar.” dedi. Geçmiş yıllarda çoğunluğu öğrenci olan çok sayıda gence sanal dünyada paylaştıkları fotoğrafları kullanılarak tehdit ve şantaj yapılmıştı.
Kutschaty, özellikle çocuk ve gençlerin internetteki tacizlere karşı korunmasının aciliyetine işaret ederek, "Kurbanlarda bu tacizlerin oluşturduğu zihni arızalar çok büyük. Bu acıların nasıl üstesinden geleceklerini bilemiyorlar.” diye konuştu. Kutschaty ayrıca kurbanların sanal dünyadaki suçlulara karşı daha hızlı bir şekilde hukuki yollarla baş edebilecek konuma getirilmesi gerektiğine işaret etti.
Sanal suçların tek ülkeyle sınırlı kalarak önünün alınamayacağını da, yeni koalisyondan bu konuda beklenti içinde olduklarını ifade eden bakan, gelişen internet çağında ceza hukuku maddesinin iletişim teknolojisinin gelişmişliği göze alındığında büyük koalisyon metnindeki yetersizliğe dikkat çekti.
Sanal dünyanın kurbanlar için gerçek bir dünya olduğunu belirten Bakan Kutschaty, soruna uluslararası anlaşmalarla çareler aranması gerektiğine vurgu yaptı. Eski Federal Aile ve Gençlik Bakanı Dr. Christina Schröder bu sorunu fark etmiş ve kurbanlar için özel internet sitesi hizmeti başlatmıştı.
Hala aktüel olan bu sitede kurbanlara her türlü yol gösterilerek danışmanlık hizmeti alabilecekleri adresler ve irtibatlar gösteriliyor. Geçmiş yıllarda çoğunluğu öğrenci olan çok sayıda gence sanal dünyada paylaştıkları fotoğrafları kullanılarak tehdit ve şantaj yapılmıştı. Bunun neticesinde de trajik olaylar yaşanmış ve bazı gençler intihar etmişti. CİHAN