HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sibel'in hayatı SGK'dan çıkacak karara bağlı

Adana'da lenf kanseri nedeniyle tedavi gören Sibel Gökdam'ın hayatı SGK'dan çıkacak karara bağlı. Sibel ya tedavi olacak, ya ölecek...

Sibel'in hayatı SGK'dan çıkacak karara bağlı

Adana’da lenf kanseri nedeniyle nefes borusunun 5 santimetrelik kısmı alınan ve Türkiye’de tedavisi yapılamayan 25 yaşındaki Sibel Gökdam’a, İsveç’in başkenti Stockholm’deki hastanede tedavi olabilmesi için rapor verildi. Gökdam, Sağlık Bakanlığı’nın onayı ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) tedavi masrafları için teminat vermesi halinde İsveç’e gidebilecek.

Adanalı 32 yaşındaki Mustafa Gökdam, 4 yıl önce Sibel Gökdam ile evlendi. Çiftin bu evlilikten 3 yaşındaki oğulları Okyanus dünyaya geldi. Antalya’nın Manavgat İlçesi’ndeki bir otelde işçi olarak çalışan Mustafa Gökdam, ailesini de yanına getirdi. Mutlu bir yaşamı olan Mustafa Gökdam, işten eve geldiğinde eşi boğazında Ağrı ve şişlik hissettiğini söyledi. Manavgat Devlet Hastanesi’ne götürülen Sibel Gökdam’a, lenf kanseri tanısı konuldu.

YOĞUN BAKIMDA

Memleketleri Adana’ya dönen Gökdam çifti, tedavi için Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne başvurdu. Lenf kanserinin ilerlediğini gören doktorlar acil olarak Sibel Gökdam’ı ameliyata aldı. Yaklaşık 2 hafta önce gerçekleştirilen ameliyatta kanserli hücrelerin yapıştığı nefes borusunun 5 santimetrelik kısmı da alındı. Yüksek enfeksiyon riski taşıyan Sibel Gökdam, nefes borusu açık kaldığı ve kemoterapi gördüğü için yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Hastane Genel Cerrahi Servisi’nde 3 kişiden oluşan tıbbi kurul, durumu kritik olan Sibel Gökdam’a daha etkin bir tedavi için yapay solunum borusu nakli gerektiği ancak bu işlemin henüz Türkiye’de yapılamadığına ilişkin bir rapor verdi.

Raporda, Sibel Gökdam’ın refakatçisiyle birlikte İsveç’in Stockholm kentindeki Karolinska Üniversitesi’ne sevki uygun görüldü. Rapor, önce sağlık Bakanlığı’nın onayına sunulacak. Onayın ardından da SGK’ya gönderilecek. SGK’nın, tedavi masrafları için teminat vermesi halinde Sibel Gökdam, sevk edildiği İsveç’e gidebilecek.

BAŞHEKİM: TÜRKİYE’DE TEDAVİSİ YOK

Sibel Gökdam’ın tedavisinin Türkiye’de yapılamadığına ilişkin bir rapor hazırlandığını belirten Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova, "Bu rapor üzerine yurtdışında tedavi içinSosyal Güvenlik Kurumu ve Sağlık Bakanlığı girişimleriyle adım atılacak. Oradan gerekli onayların alınması halinde hasta yurt dışına tedavi için gidebilecek" dedi.

DESTEK BEKLİYOR

İsveç’e götürülmesi önerilen Sibel Gökdam’ın eşi Mustafa Gökdam, eşine yapay solunum borusu takılması gerektiğini ancak Türkiye’de böyle bir teknoloji ve tedavi imkanının henüz bulunmadığının kendilerine söylendiğini kaydetti. Gökdam, "Ordu’da, eşimle aynı durumdaki Yeşim Çetin adlı bir hasta, devlet tarafından İsveç’e tedavi için gönderildi. Eşimi de İsveç’e sevki uygun bulundu ve bu yönde rapor verildi. Yaptığımız araştırma sonucu yurt dışında bu tedavinin maliyetinin 6-8 milyon lira olduğu söyleniyor. Ben asgari ücretle çalışan birisiyim. Bu tutarı karşılama gibi bir imkanımız yok. Raporları çıktı, onay için devletimizden yardım bekliyorum. Normal koşullarda onay sürecinin 2 aydan fazla devam edeceği söyleniyor. Ancak eşimin durumu kritik bu kadar bekleme şansı olmayabilir."

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler