Özbay, göz nezlesinin önemsenmemesi durumunda gözde uzun süreli hasar yaşanabileceğini belirtti.
Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Davut Özbay, aşırı sıcakların göz enfeksiyonlarını da beraberinde getirdiğini, yazın görülen göz enfeksiyonlarının genelde kuru, sıcak, tozlu ve polenli havalardan veya havuzlardan bulaştığını belirtti. Uzman Dr. Davut Özbay, göz enfeksiyonu belirtilerinin kızarıklık, çapaklanma ve kaşıntı ile kendini gösterdiğini bu nedenle kuru, tozlu, polenli ortamlardan uzak durmak ve serinlemek için girilen havuzlarda hijyene dikkat etmek gerektiğini dile getirdi.
GÖZ NEZLESİNDE ARTIŞ VAR
Göz enfeksiyonları için de göz nezlesinin son zamanlardaki artışına dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Davut Özbay, şöyle konuştu: "Yaz mevsimi ile birlikte alerjik göz nezlesi artar çünkü güneş ve tozlu, polenli ortam buna müsait bir zemin oluşturur. Klima nedeniyle oluşan kuru hava da hastalığı tetikler. Kaşıntı ve ağırlıklı olarak gözde yanma ile ortaya çıktığı için mümkün olduğunca eller gözlere değdirilmeli ve sık sık yıkanmalı. Göz nezlesi olan bir kişi mutlaka en yakın göz doktoruna gitmeli
ve tedavi olmalıdır. Çünkü göz nezlesi bulaşıcı olup kişiden kişiye bulaşabilir ve tüm aileyi etkileyebilir."
Viral konjontivit hastalığına karşı önlem alınmaması durumunda, hastalığın ilerleyen aşamalarında görmede geçici azalmaya neden olabileceğini kaydeden Dr. Özbay, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu nedenle bazı sağlık kurallarına uymak çok önemli. Eller sürekli yıkanmalı, bu rahatsızlığı taşıyan kişilerin eşyaları kullanılmamalı, havuzların bakımları titizlikle yapılmalı, ortak kullanılan her yer düzenli olarak dezenfekte edilmelidir."