HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şifalı bitkilerle tedavi yöntemleri

Günümüzde birçok hastalığa, ilaçların yanısıra bitkilerle de tedavi uygulandığı biliniyor. Halk arasında çok yaygın olan bitkilerle tedavi yöntemleri, asırların tecrübe ve birikimine dayanıyor

Şifalı bitkilerle tedavi yöntemleri

Günümüzde birçok hastalığa, ilaçların yanısıra bitkilerle de tedavi uygulandığı biliniyor. Halk arasında çok yaygın olan bitkilerle tedavi yöntemleri, asırların tecrübe ve birikimine dayanıyor. Yine de bu konuda bir uzmana danışmakta fayda var.

Tabiattan, aktarlardan ve baharatçılardan kolaylıkla temin edilebilecek şifalı bitkilerin kullanıldığı tedavi yöntemlerinden bazıları şunlar:

Ağız yaraları: Sirke ve susam yağı karışımı ile gargara yapılabilir. Birer çorba kaşığı böğürtlen yaprağı, hünnap, mercimek ve sinirli yapraktan oluşan karışımı kaynatıp, ılıkken gargara yapabilirsiniz. Kuru üzüm, anason ve balı aynı ölçüde karıştırıp, yaraların üzerine sürebilirsiniz. Bol kekik çiğneyin.

Akciğer rahatsızlıkları: Isırgan tohumu, karabiber, mürsafi, bal ve hardal eşit miktarda karıştırılır ve sabah akşam birer çorba kaşığı yenir.

Alerji: 100'er gram ısırgan otu ve kırkkilit otu karışımını çay gibi demleyip, günde 3 çay bardağı içmek ve bu tedaviye en az 20 gün devam etmek gerekir. Şahtere otu çay gibi demlenip, sabah akşam 1 su bardağı içilebilir. Birer çorba kaşığı acı yonga ve ravent çini, demlenip sabah akşam birer bardak içilir. Kaşınan bölgeye oğul otunu haşlayıp ezerek sürerseniz kaşıntı geçer.

Apandisit: Bu hastalığı önleyici en etkili şey, böğürtlen çayıdır.

Arpacık: 1 çay bardağı sıcak suya bir tutam papatya konur ve bir müddet sonra süzülerek bununla göze masaj yapılır. Bu tedavi 2 saatte bir, 5-10 dakika tekrarlanır.

Astım: 1 litre suya 1 tutam mersin yaprağı veya ısırgan konur ve 10 dakika kaynatılıp demlenir ve süzülür. Günde 8-10 çay bardağı, şekersiz olarak içilir. 1 litre sıcak suya 5 yemek kaşığı ısırgan otu konur, 5 dakika sonra süzüp günde 8-10 bardak şekersiz içilir.

Bademcik: Kekik gargarası çok etkilidir. Balık yağı içirilmelidir.

Basur: Zulumba ve üzerlik tohumu eşit oranlarda katıştırılıp, sabahları aç karnına 1 çay kaşığı yenir.

Baş ağrısı: Baş ağrısının pek çok sebebi olabilir. Etkili tedavi için bu sebepleri ortadan kaldırmak gerekir. 1 bardak sıcak suya birer tutam lavanta, papatya, nane, biberiye ve kekik konur, 5 dakika sonra süzerek günde 2-4 bardak içilir.

Böbrek ve mesane taşı: 1 litre suya birer tutam kırkkilit otu, mısır püskülü ve kiraz sapı konur, 5 dakika kaynatılır ve süzerek günde 2-4 bardak içilir. Ağrıyı dindirmek içinse, 1 litre suya birer tutam keten tohumu ve meyan kökü konur, 15 dakika kaynatılıp süzülür ve günde 3-4 bardak aç karnına içilir.

Cilt hastalıkları: 80 gram ravent çini, 1 kg bal ile karıştırılarak günde 3 öğün aç karnına 1 tatlı kaşığı yenir.

Dudak çatlaması: Bal mumu ve gül yağı birlikte eritilerek çatlaklara sürülür. Susam yağı da iyi bir koruyucudur.

Ergenlik sivilceleri: Şap ve nar kabuğunu sirkeli suda kaynatıp bu su ile sivilceleri silmek yararlıdır.

Gastrit: Her gün kahvaltıdan önce 1 çay kaşığının dörtte biri oranında hardal tohumunu, ılık su ile içmek ve bu tedaviyi 20 günlük kür halinde yapmak faydalıdır.

Guatr: Tere tohumu, nöbet şekeri veya bal ile eşit oranlarda karıştırılıp yenir. Deniz süngeri kurtulup toz haline getirilir ve balla karıştırılarak yenir.

Kalp krizi: Ökse otu çayı, melisa çayı ve ada çayı içmek kap krizini önleyici etkiye sahiptir. Ayrıca civan perçemi, at kuyruğu ve kekik oturma banyoları da yararlıdır.

Kansızlık: 50 gram kınakına, 1 kg siyah kuru üzüm ve yarım kilogram mürdüm eriği ile, 3 litre suda bir müddet kaynatılır ve günde 3 öğün içilir.

Kas ve kemik erimesi: Günde 3-4'er bardak aslan pençesi ve civan perçemi çayları yudum yudum içilmelidir.

Kireçlenme: 400 gram ardıç tohumu, 1 kg bal ile karıştırılır ve bu karışımdan, günde 3 öğün, aç karnına, 1 tatlı kaşığı yenir.

Nefes darlığı: Bir miktar deniz kadayıfı, toz haline getirilir. Ihlamur içine 1 çay kaşığı oranında katılarak kaynatılıp içilir.

Öksürük: Günde 20 gramdan fazla olmamak kaydıyla, defne tohumu bal ile karıştırılıp yenir. 100 gram toz zencefil ve 100 gram toz zerdeçal 1 kg bal ile karıştırılarak günde 3 öğün aç karna, 1 tatlı kaşığı yenir.

Prostat: 100 gram eğir kökü, 5 litre suda, 2,5 litre kalıncaya kadar kaynatılır. Günde 3 öğün, yemeklerden yarım saat önce, 1 çay bardağı içilir. Aynı miktarda kereviz tohumu da aynı şekilde hazırlanarak günde 3 öğün, yemeklerden 15 dakika önce, 1 çay bardağı içilir.

Romatizma: Hardal tohumu dövülüp, bal ile karıştırılarak yenir. Ayrıca, ağrılı bölgeye sürülür. 100 gram pelesenk yağı, 70 gram kekik yağı, 50 gram alabalık yağı, 25 gram karanfil yağı belli oranlarda karıştırılıp ağrılı bölgeye tatbik edilir.

Sedef hastalığı: 50 gram ısırgan otu, 50 gram şahtere otu ve 50 gram civan perçemi, 1 litre sıcak suda 15 dakika bekletilip süzülür ve günde 3-4 bardak içilir.

Şeker hastalığı: 1 litre sıcak suya 20 gram mersin yaprağı konup 5-10 dakika demlenir ve gün boyu içilir.

İSTANBUL (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler