Yengeç 2 davasında ifade veren tanık, Savcı Gök'ün sanık Ayhan Doğan aleyhine ifade vermesi durumunda kendisine yardımcı olacağını söylediğini iddia etti. İzmir'de gerçekleştirilen "Yengeç 2" adlı operasyonun ardından, muratic14'ü avukat 40 sanık hakkında "rüşvet aldıkları ve rüşvete aracılık ettikleri" iddiasıyla açılan davanın görülmesine devam edildi. İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki davaya, tutuksuz sanıklardan emekli hakim Erdem Yandımata ile avukatlar Ahmet Ömer Ayçiçek, Özgür Değirmenci, Ayhan Doğan, Mehmet Korkut, Murat Çakal, Bayram Özcan ve Metin İnan'ın da aralarında bulunduğu 12 sanık katıldı.
"ALEYHTE İFADE VER, YARDIMCI OLAYIM"
Duruşmada tanık olarak dinlenen başka suçtan tutuklu Tayfur Arşan, cezaevindeyken gece saat 23.30 sıralarında idare tarafından çağrıldığını belirterek, o gece savcı Murat Gök'ün, Ayhan Doğan aleyhine ifade vermesi durumunda kendisine yardımcı olacağını söylediğini iddia etti. "Murat Gök'ün yanında Orhan Çelenk adlı kişi de vardı. O saatte orada neskafe içiyorlardı. Bunun hoş olmadığını söyledim" diyen Arşan, kendisinden istenen ifadeyi vermediğini söyledi. Arşan, "Murat Gök de bana 'Sen tam yerindeymişsin' dedi. Ben de kendisine 'yanlış adrese geldin' karşılığını verdim" diye konuştu.
"GÖK ALEYHİNE 8 DİLEKÇE VERDİM"
Tutuksuz sanıklardan Ayhan Doğan da Cumhuriyet Savcısı Murat Gök aleyhine Şubat ayında 8 ayrı dilekçe vererek soruşturma açılması için talepte bulunduğunu hatırlatarak, bu dilekçelerden 4'ünün Mayıs ayı itibariyle kabul edildiğini söyledi. Gök hakkında "yasal olmayan yollardan delil elde etmek, soruşturmanın gizliliğini ihlal, görevi kötüye kullanma, özel hayatın gizliliğini ihlal, aleyhe usulsüz yollarla tanık dinleme" suçlamasıyla inceleme başlatıldığını belirten Doğan, İzmir Adalet Başmüfettişliği tarafından açılan inceleme kapsamında geçen ay ifade verdiğini aktardı. Doğan, bu durumun tanığın ifadeleriyle de kanıtlandığını savundu.
Tanıklar Eşref Altuntaş ve Mehmet Alkan da İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandıklarını, cezaevinde bulundukları süre içerisinde kendilerine para karşılığı tahliye edilme gibi teklif gelmediğini anlattı. Duruşma, yargı makamlarının hakimlerle ilgili idari soruşturma sonucunun beklenmesi ve diğer tanıkların dinlenmesi için ertelendi. Savcı Murat Gök tarafından hazırlanan iddianamede, aralarında emekli yargıç Erdem Yandımata'nın da bulunduğu 40 sanığın, "rüşvet", "irtikap", "nitelikli dolandırıcılık", "yargı görevini etkileme" gibi suçlardan 19 ile 119 yıl arasında değişen sürelerle hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.