HABER

Tombalacılar yakalanmamak için mucit oldu

Üyesi olmayan ve kumar oynatmasıyla bilinen Güven Parti Adana İl Başkanlığı'na 11. baskın düzenlendi.

Yakalanmamak için her defasında farklı yöntem uygulayan tombalacıların bu kez tombala malzemelerini elektrik panosuna sakladığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesi, Kuruköprü Mahallesi'nde meydana geldi. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Güven Parti Adana İl Başkanlığı'nda yine tombala oynatıldığı ihbarı alarak 11. kez operasyon yaptı. Polis binanın etrafını çevirdikten sonra 5 polis de kapıyı açtırmak için Güven Parti İl Başkanlığı kapısına geldi. Ancak günlüğü 100 liraya çalışan gözcü, polisin geldiğini fark edince cep telefonu ile içeriye haber verdi.

Bunun üzerine tombala oyununa son veren tombalacılar malzemeleri saklama telaşına düştü. Polis demir kapıya vurarak, "Aç, polis" diye bağırmasına rağmen yaklaşık 15 dakika kapılar açılmadı. Tombalacılar malzemeyi sakladıktan sonra polise kapıyı açtı. Polis kapıyı açtıktan sonra içeriden kimsenin çıkmasına izin vermeyerek binanın her yerini didik didik aradı. Tuvalete, binanın damına bile bakan polis tombala malzemelerini binadaki elektrik panosunun içinde buldu. Polis şalteri indirip panoyu açarak içindeki malzemeleri çıkardı. Tombalacıların canı pahasına tombala malzemelerini saklaması polisi bile hayrete düşürdü.

Polis, içeride bulunan 101 kişiye Kabahatlar Kanunu'na göre 189'ar lira para cezası yazarken, parti başkanı B.A. ile birlikte 6 kişiye de kumar oynatmak için yer temin etmekten işlem yaptı.

KİMİ YÜZÜNÜ SAKLADI KİMİ 'MEŞHUR MU OLACAĞIZ' DEDİ

Polisin operasyonu sırasında içeri girdikten sonra siyasi partinin salonunun kahvehane düzeninde olduğu görüldü. Bu sırada basın mensupları görüntü alırken bazı tombalacıların yüzünü sakladığı bazılarının ise gülümsediği görüldü. Bir tombalacı ise basın mensubuna "Hep beni çekiyorsun, meşhur mu yapacaksın, meşhur olacağız mı" demesi dikkat çekti.

Yapılan her baskında ortalama 100 kişiye işlem yapılarak 189'ar liradan yaklaşık 250 bin lira para cezası yazıldı. Yazılan para cezalarını müşterilerin değil tombala oynatılan yerin sahibinin ödediği ortaya çıktı. Müşterilerin kaçmaması için günlük kazancı yaklaşık 100 bin lira olan tombalacının cezaları ödediği belirlendi.

TOMBALA MALZEMESİNİ SAKLAMAK İÇİN MUCİT OLDULAR

Yapılan her baskında polis tombala malzemelerini bulmak için kılı kırk yardı. Polis, yaptığı ilk operasyonda partinin il başkanlığına 4 demir kapı olduğu için içeri girmekte zorlandı. Polis içeri girinceye kadar partililer tombala malzemelerini ortadan kaldırdı ancak polis yapılan aramada malzemeleri buldu. Polis daha sonra aynı partiye defalarca operasyon yaparak çok sayıda kişiyi suçüstü yakaladı. Bunun üzerine partililer, tombala oynarken polise yakalanmamak için tombala oynanan yere engelli tuvaleti adını verdikleri bir kabin yaptı. Polis baskın yaptığında açılan boruya tombala malzemelerini atıp üzerine de tazyikli su dökerek tombala malzemelerini yok etmeye çalıştı ancak polis, partililerin bu oyununu da bozarak malzemeleri buldu. Bir diğer operasyonda polis kumar oynayanların yakalanmamak için yaptıkları sistemi görünce şaşkına döndü. Partililerin, ASKİ'nin haberi olmadan farklı bir kanalizasyon hattı çekerek polis baskını sırasında tombala malzemelerin buraya gönderdiği belirlendi. Polis malzemelere ulaşmak için iş makinesiyle kazı yaptı.

Bir önceki operasyonda ise tombalacılar yine şaşkına çevirdi. Polis operasyondan sonra içeri girdiğinde tombala oynandığına dair iz bulamadı ancak tuvalette yapılan aramada öğütme makinesini fark etti. Tuvalete monte edilen makineye bağlanan borudan malzemelerin atıldığı ve öğütüldükten sonra yapılan musluğun açılarak su sistemiyle yine kanalizasyon sistemiyle dışarı akıtıldığı öğrenildi.

Yapılan 10. operasyonda ise tombalacılar malzemeyi torbaya koyup aşağı attı.

DERNEK, LOKAL VE KOOPERATİF KAPATILMIŞTI ANCAK PARTİ KAPATILAMIYOR

Tombala oynatan şahısları polis daha öncede dernek, lokal ve kooperatif kurup tombala oynatırken yakalamış buralara yapılan baskın sonucunda valilik kararıyla dernek, lokal ya da kooperatif kapatılmıştı. Ancak tombalacılar bunun üzerine valiliğin direkt kapatamayacağı bir şey yani siyasi parti il başkanlığını alarak tombala oynatmaya başladı. 10 Nisan 2014 günü Türkiye genelinde hiçbir üyesi olmayan Güven Parti İl Başkanlığını alan B.A. burada kumar oynatmaya başladı. Polis 11 kez baskın yaptı ancak İçişleri Bakanlığı'na yapılan başvuru sonucunda kararı Yargıtay'ın verecek olmasından dolayı polis baskınından saatler sonra partide yine tombala oynatılıyor.

B.A. 10 Nisan 2014 günü partinin il başkanlığını alıp Adana'da partiyi kurdu. Ancak kurduğu partiye üye olmadığı ortaya çıktı. Resmi kayıtlara göre Güven Parti'sinin üye sayısı da bulunmuyor. (İHA)

En Çok Aranan Haberler