HABER

Trakya Üniversitesi öğrencileri Tekirdağ’ın tarihi yapıları ile tanıştı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerine Tekirdağ’ın Tarihi Yapıları İçin Üretilen Koruma Projeleri isimli sunum gerçekleştirildi.Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen sunuma Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz katıldı.“Tekirdağ’ın beş önemli vizyonu var”Burada bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ 30 Mart 2014’te Büyükşehir oldu.

Trakya Üniversitesi öğrencileri Tekirdağ’ın tarihi yapıları ile tanıştı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerine Tekirdağ’ın Tarihi Yapıları İçin Üretilen Koruma Projeleri isimli sunum gerçekleştirildi.
Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen sunuma Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz katıldı.

“Tekirdağ’ın beş önemli vizyonu var”
Burada bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ 30 Mart 2014’te Büyükşehir oldu. 15 Ekim 1923’te Edirne vilayetine bağlı bir sancakken il oldu. Büyükşehir olması ile merkezin ismi Süleymanpaşa oldu. Çorlu ilçemiz Ergene ve Çorlu diye ikiye bölündü. Toplam 11 ilçemiz oldu. 257 köy vardı, 23 tane belde belediyemiz vardı. Bunlar mahalle oldu. Sonuç itibari ile Tekirdağ 352 mahallesi, 11 ilçesi, 6 bin 313 kilometrekare alana sahip bir büyükşehir oldu. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin 5 tane vizyonu var. Bunlardan biri Tarım ve hayvancılık. Tekirdağ, Türkiye’nin tarım ve hayvancılık alanında en önemli illerinden biridir. Türkiye’de üretilen ayçiçeğinin yüzde 33’ü burada üretiliyor. İlimiz ayrıca hayvancılıkta hastalıktan ari bölge. Buradan diğer bölgelere hayvan gidiyor ama biz başka yerlerden hayvan almıyoruz. Bunun dışında sanayi vizyonumuz var. Tekirdağ’da yaklaşık olarak bin 540 sanayi kuruluşu var. 13 tane organize sanayi bölgesine, bir tane de Avrupa Serbest Bölgesine sahibiz. Ayrıca sanayi alanındaki gelişme bakımından Marmara Bölgesinde 4, Türkiye genelinde ise 10’uncu sıradayız. 3’uncu vizyonumuz Üniversite Namık Kemal Üniversitesi dışında her ilçemizde Meslek Yüksek Okulumuz var. Turizm konusunda da her türlü güzelliğe sahibiz. Bir diğer vizyonumuz lojistik ana vizyon olma yolunda. Tekirdağ’da 8 tane limanımız vardı, Asyaport diye dünyanın sayılı limanlarından biri daha sahip olduk. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığımızın Süleymanpaşa ve Şarköy ilçelerimizde başlattığı Miras Atölyesi 1 ve Miras Atölyesi 2 isimli çok önemli projelerimiz var. Ben bir büyüğünüz olarak size öneride bulunmak istiyorum; okuldan mezun olmadan mutlaka bir yabancı dili çok iyi öğrenin. Bu ileriki dönemde size çok fayda sağlayacak” dedi.
Başkan Kadir Albayrak’ın konuşmasının ardından İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin tarafından öğrencilere Tekirdağ’daki sivil mimari örneklerinin korunmasına yönelik yapılan çalışmaları anlatan sunum yapıldı. Sunumun ardından öğrencilere İmar ve Şehircilik Dairesi çalışanları tarafından Süleymanpaşa ilçesindeki sivil mimari örnekleri gezdirildi.

Trakya Üniversitesi öğrencileri Tekirdağ’ın tarihi yapıları ile tanıştı

Trakya Üniversitesi öğrencileri Tekirdağ’ın tarihi yapıları ile tanıştı

Trakya Üniversitesi öğrencileri Tekirdağ’ın tarihi yapıları ile tanıştı

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler