Yaz mevsimi parmak arası terliklerin, açık ayakkabıların, yüksek topuklu sandaletlerin mevsimidir. Ayaklarımız yaz boyunca dış etkenlerden daha çok etkilenir. Düzenli bakım yapılmazsa kuruluk problemi, topuk çatlakları ve nasır yaz boyunca ayakların peşini bırakmaz.
İşte yumuşacık topuklar, sağlıklı ve güzel ayaklar için öneriler:
Çok sert tabanlı sandaletler, parmak arası terlikler ayak derisini sertleştirir. Sandalet, terlik seçerken yumuşak tabanlı olanları seçin.
Her gün yatmadan önce, ayak bakım kremi kullanmak, yumuşak ve bakımlı ayaklara kavuşmanın en kolay yoludur.
Yorucu ve sıcak bir günün ardından ılık suyla yapacağınız 15-20 dakikalık bir ayak banyosu, ayaklarınızın yumuşaması ve rahatlamasına yardımcı olur. Ayrıca, haftada bir kez ponza taşı ile ayağınıza masaj yapmak, ölü derilerden kurtulmanızı sağlar.
Ayakkabı seçimine dikkat edin. Uzun süre yüksek topuklu ayakkabılar ya da rahatsız ayakkabılar giymek, ayak tabanında sürtünme ve baskıya neden olabilir, bu bölgede oluşan tahrişe karşı cilt kendini korumak için kalınlaşır ve nasır oluşur.
Kurumuş/ Hasar Görmüş Ayaklar İçin Neutrogena® Ayak Kremi:
Ciltte 10 katmana kadar aktif nemlendirme sağlayan Neutrogena® Ayak Kremi, ayak üzerinde sertleşmiş, pürüzlü bölgelerin ve çatlakların oluşumunu azaltır. Ayak derisi rahatlar, düzenli kullanım ile yumuşak ve pürüzsüz yapısını uzun süre korur.
Çatlak Topuklar İçin Ayak Kremi:
Kullanıldığı ilk günden itibaren çatlak topuklar üzerinde gözle görülür sonuçlar elde edilen Neutrogena® Çatlak Topuklar İçin Ayak Kremi, cildi fark edilir derecede yumuşak ve pürüzsüz hissettirir. İçerdiği pantenol sayesinde ayakları rahatlatırken, formülündeki sodyum hiyalüronat ve gliserin ile cilde doğal nemini geri kazandırır. Ayrıca, cildin esnekliğini geri kazanmasına yardımcı olan allantoin içerir.
Nasırlaşmış Ayaklar İçin Ayak Kremi:
Ayaklardaki nasırlaşmış bölgeleri azaltan Neutrogena® Ayak Kremi, cilde yumuşak ve pürüzsüz bir his kazandırır. İçeriğindeki exfoliant (soyucu) özelliği ile bilinen yüksek orandaki üre ile cilt üzerindeki kalın ve nasırlaşmış derilerin incelmesini sağlar.