İSTANBUL (İHA) - Türkiye'de 'Kablosuz Ağlar' ve 'Genişbant İnternet' erişimi konusunda hizmet veren AirTies, yeni hedefleri doğrultusunda bu yıl ilk defa Hannover CEBIT fuarına katıldı.
AirTies, CEBIT'de Ar-Ge ekibi tarafından dünya teknolojileri dikkate alınarak geliştirilen teknolojilerini anlatırken, dünya ülkelerini hız ve güven çatısı altında birbirine bağlamaya talip oldu. Şirket ayrıca gelecek 5 yılda EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesinde lider olmayı hedefliyor.
Enerji Bakanı Binali Yıldırım'ın da ziyaret ettiği AirTies standı, özellikle Avrupa ve Rus firmaları tarafından büyük ilgi görüyor.
CEBIT Hannover Fuarı'na katılma nedenlerini "Türkiye'nin teknoloji üreten şirketi olarak dünyaya açılmak" olarak açıklayan AirTies Genel Müdürü Hakan Koçer, bu başarının arkasında yatan en büyük gücün AR-GE'ye ve müşteri memnuniyetine verdikleri önem olduğunu ifade etti. Toplam çalışan sayısının yüzde 30'u gibi yüksek bir oranın AR-GE departmanından oluştuğunu belirten Koçer, bu kadroda yer alan 14 kişilik ekibin ise Silikon Vadisi'nden gelen yüksek mühendislerden oluştuğunu bildirdi. Mühendis kadrosunun sadece yurt dışını düşünerek ürün geliştirdiğini anlatan Koçer, Yunanistan ve Rusya'ya da ilk ihracatlarını gerçekleştirdiklerini açıkladı.
AirTies olarak Türkiye'nin "teknoloji alanında dünya markası" olma hedefine talip olduklarını belirten Koçer, şöyle konuştu: "Bugüne kadar Türkiye pazarında önemli başarılara imza attık, hızla büyüdük, kabuğumuza sığamaz bir hale geldik ve dışarıya açılma kararı aldık. Sahip olduğumuz AR-GE ile ürünlerimizi Türkiye'de geliştirecek, operasyonumuzu da Türkiye'den yöneteceğiz. CEBIT Fuarı, bizim için bu gelişmeleri duyuracağımız bir platform oldu."
Koçer, CEBIT' Hannover fuarında tanıttıkları teknolojiler hakkında bilgi verdi. Buna göre, CeBIT Hannover'de ürünlerden sadece üçü anlatıldı. Önümüzdeki döneme ilişkin çok iyi bağlantı gerçekleştirildi. Bu çözümlerden ilkini Türkiye'de AR-GE ekibi ile tamamen yurt dışı pazarları hedefleyerek geliştirdiler. CEBIT'te sunulacak ilk ürünün Annex A ve Annex B destekleyen tek bir ürün. Yurt dışında birçok ülkenin alt yapısı, bölgesel olarak teknolojisinde farklılık gösteriyor. Kimi bölgelerde PSTN (Türkiye'de olduğu gibi), kimi bölgelerde ise ISDN iletişim alt yapısı kuruldu. Dolayısıyla, son kullanıcı genişbant (ADSL) bağlantısı için bir cihaz (modem) almak istendiğinde, aynı işlevi gören 2 farklı ürün ile karşılaşıyor ve hangisinin kendi evinin alt yapısına uygun olduğunu bilemiyor, yanlış ürün alabildiği için zorluk yaşıyor.
AirTies, bu sorunu ortadan kaldırmak için her iki alt yapıya da uyum gösteriyor. Annex A & Annex B entegrasyonunu gerçekleştiren bir çözüm üretip patenti için başvurdu. Böylece distribütörler, operatörler, perakendeciler 2 farklı stok kalemi ile uğraşmaktan da hatalı ürün iadelerinden de kurtulacaklar. İkinci konu ise Kablosuz Görüntü (Video) Dağıtımı'na yönelik olacak. AirTies'ın geliştirdiği, patentli kablosuz sinyal ve iletim teknolojileri sayesinde beton duvarlara sahip ya da çok katlı evlerde kablosuz sinyaller, görüntü kalitesini yüksek seviyede tutarak tüm konut içerisinde dağıtılabiliyor. Evlerde televizyon sayısının arttığı, internet ortamından sağlanan medyanın ne kadar çoğaldığı ve evdeki tüm televizyonlardan kaliteli bir şekilde izlenmek istendiği düşünülürse, video sinyallerinin kablosuz olarak ev içinde taşınmasının önemi de daha belirgin hale gelecektir.
Üçüncü konu ise VoIP (internet üzerinden sesin taşınması) olduğu açıklandı. AirTies'ın internet üzerinden yüksek ses kalitesinde, bilgisayara ya da özel kod çevirmeye gerek olmadan mevcut ev telefonu ile şehirler arası, uluslar arası ve cep telefonu aramalarının indirimli yapılmasını sağlayan VoIP teknolojileri ve bu teknolojiye sahip ürünleri (WAV-140 125MBps Kablosuz ADSL2+ VoIP Modem). AirTies'ın yüksek teknolojiye sahip VoIP ürünleri ile, bu pazarlarda hem yüksek kalitede VoIP görüşmeleri yapılıyor, hem de AirTies kullanıcıları kendi aralarında bedavaya konuşma imkanına sahip oluyor."