HABER

"Zehirlenme iddiaları asılsız"

"Zehirlenme iddiaları asılsız"

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın zehirlendiğine ilişkin iddialarla ilgili olarak, "Bizim insanımız da bilmelidir ki bu tip iddialarla bir oyun oynanmak isteniyor" dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından soruları yanıtlayan Çiçek, Öcalan'ın yeniden yargılanmasıyla ilgili konunun "Delegeler Komitesi'den düştüğünü" hatırlatarak, "tabii konu gündemden düşünce konuyu canlı tutmak isteyen bir kısım iç ve dış çevrelerin istismar edecekleri bir yalanı, asılsız iddiayı gündeme getirmeleri gerekiyordu.

Nitekim, geçtiğimiz perşembe günü de avukatları böyle bir iddiada bulundular ve bunun dışarıda istismarları başladı, içeride bir kısım spekülasyonları başladı. Biz, gerçeğin ortaya çıkması adına, konu gündeme getirildiğinde 3 profesör örnekler aldılar, bu iddianın aslı olup olmadığını araştırmak için" dedi.

Üç bilim adamının, aldığı örnekleri Adli Tıp Kurumuna gönderdiğini ifade eden Çiçek, bu iddiaların yapılan incelemelerden sonra asılsız çıktığını bildirdi.

Artık kimsenin bu yalanlardan medet ummaması gerektiğini anlatan Çiçek, "Özellikle içinden geçtiğimiz bu süreçte bu iddialara kimse itibar etmemelidir,
bu yalanların peşinden gitmemelidir. Türkiye bir hukuk devletidir, yargılaması da hukuk çerçevesindedir, hükmün infazı da hukuk çerçevesinde olmaktadır. Burada
Türkiye'nin hiçbir çekincesi, endişesi de yoktur" diye konuştu.

Çiçek, vatandaşların Nevruz kutlamaları sırasında ülkenin huzur ve barışı açısından birtakım tahriklere kapılmamasını arzuladıklarını belirterek, "Kim ne
yapacaksa, kanunlar çerçevesinde yaparsa, bunun herkese yararı olacak" dedi.

Çiçek, kurulun, kamu yönetimindeki yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında gözden geçirilen 4 kanun tasarısını ele aldığını belirtti."Sağlık kurulu raporu" diye geçen bütün ifadelerin "sağlık raporu" tarzında değişmesiyle ilgili kanun değişikliğinin görüşüldüğünü ifade eden Çiçek, "Bundan sonra istisnalar dışında, bu ikinci mevzuatla belirlenecek, bütün sağlık kurulu raporları artık bundan sonra istenmeyecek. Sadece doktor tarafından verilecek bir rapor yeterli olacak" dedi.

Bugünün, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümü olduğuna dikkati çeken Çiçek, "Bugünün hatırasını devamlı canlı tutabilmek için İstiklal Marşının kabulünü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü ilan edilmesiyle ilgili kanun tasarısını kabul ettik" diye konuştu.

Askeri Hakimler Kanunu'nda değişiklik yapılarak Sahil Güvenlik Komutanlığı teşkilatındaki mevcut hukuk müşavirliklerine askeri hakimlerin atanabilmesine imkan tanıyan kanun tasarısının da Kurul'da kabul edildiğini belirten Çiçek, Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenli Bölgeler Kanunu'nda da değişikliğe gidildiğini
bildirdi.

Çiçek, 2002'den beri sürdürülen e-devlet çalışmasının da Kurul gündemine geldiğini belirterek, milli teknolojilerin devlet hayatında kullanılmasıyla ilgili olarak, her bakanlığın bu konuya önem verdiğini ve bazı sistemleri de geliştirdiğini kaydetti. Çiçek, yapılan çalışmaların Nisan'dan itibaren kamuoyuna daha kapsamlı şekilde sunulacağını, tanıtımının ve deneme uygulamalarının başlayacağını anlattı.

Hafta sonu oynanan futbol karşılaşmaları nedeniyle yaşanan şiddet olaylarının hatırlatılması üzerine de Çiçek, bununla ilgili geçmişte çıkarılmış bir yasa bulunduğunu belirtti. Çiçek, Türkiye'nin temel probleminin yasa noksanlığından kaynaklanmadığını, sporda şiddetin önlenmesi açısından Batı'daki uygulamalar örnek alınarak bir mevzuatın çıkarıldığını anımsattı.

Birçok sorunda olduğu gibi kanunların tek başına çıkarılmasının yetmediğine, bunun uygulaması ve eğitiminin önem taşıdığını belirten Çiçek, "Bunu Bakanlar
Kurulunda konuşmadık. Bir yasal düzenleme şu safhada gerekmiyor" dedi.

AA

En Çok Aranan Haberler