HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2016’da geleceğe umutla bakmamızı sağlayan olay ve kişiler

2016’da gerek Türkiye’den gerek dünyadan, özellikle Suriye ve Orta Doğu’dan aldığımız kötü haberler yordu. Yine de geleceğe umutla bakmamızı sağlayan gelişmeler de yaşandı.

2016’da geleceğe umutla bakmamızı sağlayan olay ve kişiler

1. Gazze’de kendi imkanlarıyla hayvan barınağı açan Saeed El-Aer

İsrail ablukası altındaki Gazze’de her gün insanlık adına yüz karartıcı şeyler yaşanıyor. Saeed El-Aer’in çabalarıyla kurulan Sulala Hayvan Eğitim ve Bakım Merkezi’nde yüzlerce sokak hayvanı yaşıyor. Savaş nedeniyle korkmuş ve saldırganlaşan hayvanlar burada tedavi görüyor. Sosyalleştirilerek sakinleştiriliyor ve sahiplendiriliyor.

2. Halepli Mohammed Alaa Aljaleel’in 150 kedisi

Halep’te ambulans şoförü olarak çalışan Mohammed Alaa Aljaleel’in diğer şoförlerden büyük farkı var. Aljaleel evinin bahçesinde 150 kediye bakıyor. Hatta her gün Türkiye’ye kaçan bir ailenin kızının emanet ettiği kedisinin fotoğraflarını kıza yolluyor.

3. Kırklareli’nin kocaman kalpli hayvanseveri Gökçer Korkmaz

Çoğumuz zengin olmayı, refah içinde yaşamayı, en azından kafamızı sokacak bir evimiz olmasını isteriz. Gökçer Korkmaz ise her canlının kafasını sokacak sıcak bir yuvası, karnını doyuracak aşı olması için sabahın köründen, bazen gecenin geç saatlerine kadar koşuşturuyor.

4. AIDS’e çare bulundu bulunacak

Dünya genelinde düşse de Türkiye’de son yıllarda artış gösteren AIDS’e çare bulunulmasına çok yakınız. İngiltere’de denenen yeni bir tedavi sayesinde bir hastanın kanından HIV virüsünün tamamen yok olması tıp dünyasında AIDS’e çare bulunacağına dair umutları güçlendirdi.


Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler