HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

240 kişi gözaltına alındı

Belçika’da gösteri düzenleyen aralarında 3 milletvekilinin de 240 kişi gözaltına alındı.

240 kişi gözaltına alındı

Avrupa Birliği (AB) ile ABD arasında müzakereleri yürütülen serbest ticaret anlaşmasının ele alınacağı Avrupa İş Dünyası Zirvesi'ni protesto etmek isteyen yaklaşık 500 kişilik grupta yer alan üç milletvekili, polis tarafından gözaltına alındı.

Toplantının yapılmasını engellemek isteyen grubu çembere alan ve TOMA'ları devreye sokan polis, 240 kişiyi gözaltına aldı. Polis yetkilileri, gözaltına alınan eylemciler arasında Valon Yeşiller Partisi (Ecolo) milletvekilleri Alain Maron, Anne Herscovici ve Ahmed Muhsin'in de olduğunu açıkladı.

Tarım çalışanları, işsizler, sanatçılar gibi geniş yelpazeyi kapsayan ve daha önce AB Zirvesi'ni protesto eden eylemleriyle dikkati çeken D19-20 İttifakı tarafından düzenlenen gösteride gözaltına alınan parlamenterlerin durumu hakkında bilgi veren Yeşiller Partisi Eş Başkanı Emily Hoyos, iki parlamenterin kelepçelendiğini, birinin ise polis aracına bindirildiğini ifade etti.

Polis nezdinde yaptığı girişimler sonucu parlamenterlerin serbest bırakılmasını sağlayan Hoyos, "Hiç böyle bir şey görmedim. Tamamen saçmalık" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler