HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

27 sene sonra doğumun ardından yanlış aileye verildiğini öğrendi

Avusturya'da yaklaşık 30 yıl önce iki bebeği karıştırıp yanlış ailelere veren bir hastanenin 100 bin dolar tazminat ödemesine karar verildi. 1990 yılında doğan Doris Gruenwald, 22 yaşında yaptırdığı bir kan testi sonucu anne ve babasının biyolojik ailesi olmadığını öğrendi. Guardian'ın haberine göre Gruenwald, gerçeği ilk öğrendiğinde yaşadığı duyguları şöyle tarif etti: "Tüm vücudum titremeye başladı. Sanki yer, ayağımın altından kayıp gidiyordu."

27 sene sonra doğumun ardından yanlış aileye verildiğini öğrendi

Graz Üniversite Hastanesi ise karışıklığın kliniklerinde yaşandığı konusunda şüphe duyduklarını, olayın farklı bir zamanda başka bir yerde gerçekleşmiş olabileceğini ifade etti.

​Fakat mahkeme bu itirazı reddederek, karışıklığın doğum ilk gerçekleştikten sonraki 20 saat içinde meydana geldiğini belirtti.

Mahkeme, hastanenin ‘çok büyük ihmali' olduğunu belirtilerek, Doris ile biyolojik anne ve babası sandığı Evelin ile eşine kişi başı 30 bin dolar tazminat ödenmesine karar verdi.

EVLATLIK İŞLEMLERİ ÜCRETİ DE TAZMİNATA EKLENDİ

Öte yandan karışıklığın ortaya çıkmasından hemen sonra, onu büyüten anne ve babası Doris'i evlat edindi.

Mahkeme, evlatlık işlemlerinin ücretini de tazminata ekledi.

BİYOLOJİK AİLESİNİ HALA TANIMIYOR

Gruenwald hala biyolojik anne ve babasının kim olduğunu bilmezken, karışıklığa maruz kalan diğer kişinin ise yanlış kişiler tarafından alındığından habersiz olduğu ifade edildi.

Hastane ise bu karışıklığı gidermek için geçen sene bir program başlatarak, aynı tarihte hastanelerinde doğan ve doğum yapan 200 kadına bedava DNA testi hizmeti sundu.

Fakat şimdiye kadar bu testi yalnızca 30 kadın yaptırdı ve bir sonuç elde edilemedi.

Hastanenin, kararı temyize götüreceği kaydedildi.


En Çok Aranan Haberler