HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD eski başkan adayı veda etti: Yaşama şansım yüzde 3, cenazemde...

ABD'li Cumhuriyetçi senatör John McCain mücadele ettiği beyin kanseri hakkında açıklamalarda bulundu. Doktorların hastalığın seyri konusunda kendisine 'çok ama çok ciddi' sonuçlar ilettiğini söyleyen McCain öldüğü zaman cenaze töreninde insanların 'Bu adam vatanına hizmet etti' demesini istedi.

ABD eski başkan adayı veda etti: Yaşama şansım yüzde 3, cenazemde...

ABD'de Cumhuriyetçi senatör McCain CBS'in '60 Dakika' adlı programında bir süredir mücadele ettiği beyin kanseri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

McCain temmuzda beynindeki tümör nedeniyle ameliyata girmiş ancak tümörün habis huylu (bir tür glioblastoma) olduğu anlaşılmıştı.

'HAYATTA KALMA OLASILIĞIM DOKTORLARIN KİMİNE GÖRE YÜZDE 3, KİMİNE GÖRE YÜZDE 14'

Sputnik'te yer alan habere göre, doktorların hastalığın seyri konusunda kendisine 'çok ama çok ciddi' sonuçlar ilettiğini söyleyen McCain, hayatta kalma olasılığına ilişkin 'doktorların bazılarının yüzde 3, bazılarının da yüzde 14 oranını' verdiğini açıkladı.

Güne kemotereapi ve radyasyon tedavisi ile başlayan Senatör McCain bazen 'yaşadıklarından dolayı bazen korku duyduğunu' ancak bu gibi durumlarda kendi kendine "Bir dakika. Uzun süredir buralardaydın yaşlı adam. Harika bir hayat yaşadın" dediğini söyledi.

Öldüğü zaman cenaze töreninin donanma akademisinde yapılmasını isteyen McCain "Ve sadece br grup insan ayağa kalkıp 'Bu adam vatanına hizmet etti' desin" ifadelerini kulllandı.

'DAHA ENERJİK VE MEŞGULÜM'

Cumhuriyetçilerin Eski Başkan Barack Obama'nın sağlık sigortası yasasının (Obamacare) yerine önerdiği alternatife şiddetle karşı çıkan McCain, kendisiyle aynı tip kansere yakalanan ve 2009'da hayatını kaybeden Senatör Edward M.Kennedy'i sık sık düşündüğünü belirtti.

Kennedy'in hastalığına rağmen 'asla pes etmediğini' söyleyen McCain "İşinde kaldı, çalışmayı sürdürdü, tekerlekli sandalyede olmasına rağmen devam etti" diye konuştu.

Sağlık sigortası yasası tartışmaları nedeniyle 'daha enerjik' olduğunu belirten McCain "Bunun sonucu olarak daha enerjik ve daha meşgulüm çünkü yapabiliyorken ülkeme hizmet etmek için elimden geleni yapmaya ihtiyacım olduğunu biliyorum" dedi.


En Çok Aranan Haberler