HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD medyası: Trump ve Erdoğan NATO zirvesinde ‘yüz yüze’ buluşacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump'ın Mayıs ayında Brüksel'de düzenlenecek olan NATO Zirvesi'nde yüz yüze bir buluşma gerçekleştirecekleri ileri sürüldü.

ABD medyası: Trump ve Erdoğan NATO zirvesinde ‘yüz yüze’ buluşacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump arasındaki telefon görüşmelerinin yankıları sürerken ABD medyası, iki liderin Mayıs ayında Brüksel'de düzenlenecek olan NATO Zirvesi'nde "yüz yüze" buluşmaları beklentisini yansıttı.

CNN INTERNATIOANAL YAZDI

CNN International, Erdoğan ve Trump için "İki liderin, Mayıs ayında Avrupa'da yapılacak olan NATO liderleri zirvesinde yüz yüze buluşması bekleniyor" dediği haberinde NATO'ya yönelttiği eleştirilerle dikkat çeken Donald Trump'un zirveye katılacağını belirtti.

Trump'ın Mayıs ayının ikinci yarısında Brüksel'de yapılması öngörülen NATO Zirvesi'ne katılacağını bildiren NBC News ise, ABD Başkanı'nın teşkilata yönelttiği ağır eleştirilere rağmen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yaptığı görüşmede toplantıya katılmayı kabul ettiğini anlattı.

SAVUNMA BAKANLARI TOPLANTISINA MATTIS KATILACAK

Bu arada, NATO Savunuma Bakanları'nın gelecek hafta Brüksel'de gerçekleştireceği toplantıda tüm gözler, ABD'nin yeni Savunma Bakanı Jim Mattis'te olacak. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın katılması beklenen 15-16 Şubat tarihindeki toplantının gündeminin başlıca maddesini ise ittifakın terörle mücadelesinin oluşturacağı bildiriliyor.

Wall Street Journal gazetesi, savunma bakanları toplantısı için "Gelecek haftaki toplantı, ittifakın terörle mücadele için nelerin yaptığının yanı sıra istihbarat paylaşımı ve özel kuvvetlerle çalışmalarını nasıl güçlendirebileceği dahil olmak üzere Trump Yönetiminden gelen meydan okumaları nasıl karşılayabileceğine odaklanacak" diye yazdı. Gazete, Trump'un NATO'nun terörle mücadelede daha çok çaba göstermesi için baskı yaptığını vurguladı.

(ANKA)(CN/ORH)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler