HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Avrupa’da havası en kirli 10 şehirden sekizi Türkiye’de

Guardian’ın Dünya Sağlık Örğütü’nün hava kirliliği verilerine dayandırdığı özel dosyasında, Avrupa’daki en kirli 10 şehrin sekizinin Türkiye’de bulunduğu belirtildi.

Avrupa’da havası en kirli 10 şehirden sekizi Türkiye’de

Guardian, Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) şehirlerdeki hava kalitesini güncel olarak gösteren veri tabanından yola çıkarak, kentlerde hava kalitesi üzerine özel bir analiz hazırladı. Bu analize göre, Dünya Sağlık Örgütü’nün çapı 2,5 mikron ve altında olan partikül madde hesabına dayanarak yaptığı çalışma sonucu dünyanın en kirli şehirleri Hindistan ve Çin’de yer alıyor. Ancak Avrupa’da hava kirliliği denildiğinde, Türkiye’deki kentler ön plana çıkıyor.

HAVANIN EN KİRLİ OLDUĞU ŞEHİR

Avrupa’da hava kirliliğinin en çok yaşandığı ilk 10 kentten sekizi Türkiye’de. Havanın en kirli olduğu şehir Makedonya’daki Tetevo olurken, ikinci sırada Bartın, üçüncü sırada ise Hakkari yer alıyor.

İŞTE TÜRKİYE'DE HAVASI EN KİRLİ ŞEHİRLER

Bu şehirleri, Gaziantep, Siirt, Afyon, Karaman, Iğdır ve Isparta izliyor. Listenin 10’uncu sırasında ise Bosna Hersek’teki Tuzla şehri yer alıyor.

İSTANBUL'DA HAVA KİRLİLİĞİ NE DURUMDA?

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, İstanbul’da da hava kalitesi tehlikeli boyutlara ulaşmış durumda.

SADECE ÇANKIRI’DA TEMİZ HAVA SOLUYORUZ

Türkiye’de çevre ve sağlık alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren Temiz Hava Hakkı platformu da, Türkiye’de hava kirliliği ölçümü yapılan tüm istasyonlardan alınan veriler ışığında ‘Türkiye’de Hava Kirliliği: Kara Rapor’ adlı çalışmayı yayınlamıştı.

Mart 2016’da yayınlanan rapora göre, 81 il içinde sadece Çankırı’nın hava kalitesi Dünya Sağlık Örgütü’nün limitlerine uygun bulunmuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler