HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Avrupa'nın en büyük restoranını Türkler işletiyor

Bakü'deki Mangal Steak House 5 bin metrekare kapalı alanda hizmet veriyor.

Avrupa'nın en büyük restoranını Türkler işletiyor

İstanbul'un en seçkin et lokantalarından transfer edilen; usta, şef, garson ve tüm ekip Bakü'de dünya lezzetlerinden oluşan bir mutfak oluşturmuş, 5 bin metrekare alandaki özel dekorlu restoranda ete Türk dokunuşu yaparak tadı unutulamayacak bir lezzet ortaya koymuş. Mangal Steak House henüz ilk yılında Luxury ödülünü kazanmış. Bakü'deki Avrupa Oyunları'nda 50 değişik ülkeden gelen sporcu, yönetici ve gazetecilerin kalitede ilk sıraya koydukları Mangal Steak House hepsi işinde uzman Türkler tarafından işletiliyor.

DÜNYANIN EN İYİ ETLERİ GETİRİLİYOR

Mangal Steak House'un 9 ay gibi kısa bir sürede başarılı olmasındaki en önemli etken ise kullanılan etlerin seçimi. Dünya'nın her bölgesinden et alan Mangal Steak House bunları en uygun ortam da bekletip konuklara servis ediyor. Etler sadece Azerbaycan'dan değil Türkiye, Yeni Zelanda, Avusturalya, Güney Amerika ve hatta Japonya'dan bile alınıyor.

RESTORANDA 20 İLE 30 KİŞİLİK 21 ADET ÖZEL LOCA VAR

Mangal Steak House'un yönetim kadrosunda bulunan genel müdür Coşkun Suak restoran hakkında bilgiler verdi. Coşkun Suak: "Yaklaşık 9 aydır burada hizmet veriyoruz. 5 bin metrekarelik bir alanda kuruldu restoranımız. Burası 2 bölümden oluşan bir yer. Azerbaycan mutfağı ve bizim işletmeciliğini yaptığımız steak house kısmından oluşmakta. Misafirlerimiz için 21 adet özel loca var. 20 ile 30 kişilik özel localarda misafirlerimiz dilediği ortamda, istediği müziği dinleyerek yemeklerini yiyor. Restoranımız tüm et çeşitlerini servis ettiğimiz bir yer. Çalışanlarımızın büyük bir kısmı Türkiye, Almanya ve Azerbaycan'dan temin ettik" dedi. Türkiye'den de bir çok konuk ağırladıklarını belirten Coşkun Suat "Türkiye'den Bakü'ye ziyarete başta politika ve sanat camiası olmak üzerebir çok ismi burada ağırladık. Onlar bizi burada görünce çok mutlu oluyorlar" ifadelerini kullandı.

Mangal Steak House'un bar ve şarap kısmının yöneticisi olan ve dünyaca ünlü bir çok şarabın gelen konuklara ikramını sağlayan Soner Sekmen, Dubai'de kazanılan Luxury ödül hakkında bilgi verdi. Soner Sekmen "Dubai 'de düzenlenen "Luxury Lifestyle Awards" ödüllerinde 2015 yılın da en iyi ve en lüks mekan ödülü aldık. Bu ödüller dünyanın en lüks mekanlarına veriliyor ve bizim de bu ödülü kazanmamız ve gurur verici" şeklinde konuştu.

Soner Sekmen kendisinin yöneticiliğini yaptığı bar kısmı hakkında da bilgiler verdi. Sekmen "Öncelikle şunu söylemek isterim ki Azerbaycan şarap konusunda çok zengin bir ülke. Fiyatlar da gayet uygun. Özellikle Türkiye'ye göre bakıldığında. Burada bizim elimizde dünyanın her bölgesinin en iyi şarapları var. Çok seçenekli bir menüye sahibiz. Gelen misafirlerimiz de şarap kültürü olan ve çok seçici insanlar biz de onlara en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler