HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakanların milli maçta sohbeti G. Kıbrıs

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Fransa-İspanya futbol karşılaşmasını izlemek üzere geldiği Paris'te, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından Elysee Sarayı'nda kabul edild

PARİS (İHA) - İki lider, yaklaşık bir saat iki ülke ilişkileri ve Avrupa Birliği sorunları üzerine yaptıkları görüşmelerin ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Rajoy ile görüşmesinde Fransa ile İspanya arasında kurulması planlanan hızlı tren projesini konuştuklarını, aslında bu konuyu Rajoy'un daha evvelki ziyaretinde de ele aldıklarını ama bu konudaki son gelişmeleri tekrar görüştüklerini söyledi. Fransa'nın Mali'deki harekatına verdiği destekten ötürü İspanya'ya teşekkürlerini sunduklarını ifade eden Hollande, görüşmede ayrıca Rajoy'a, Mali'deki durum hakkında bilgi verdiğini de kaydetti.

Hollande ve Rajoy, görüşme sonrasında düzenlenen basın toplantısında, Güney Kıbrıs'a yönelik kurtarma paketi hakkında da açıklamalarda bulundu. Kurtarma paketinin "spesifik, emsalsiz ve olağanüstü" olduğunu belirten Hollande, "Bankalardaki mevduat hesaplarının güvence altına alınması mutlak ve değişmez bir ilke olmalıdır" dedi. İspanya Başbakanı Rajoy ise, kurtarma paketinin "olağanüstü ve diğer Avrupa Birliği ülkelerine yönelik planlardan farklı" olduğunu ifade etti.

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler