HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çavuşoğlu'ndan son dakika Menbiç operasyonu açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu son dakika açıklama yaptı; "YPG Münbiç'ten çekilmezse biz YPG'yi vuracağımızı daha önce de söyledik" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Ankara'da gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Bakan Çavuşoğlu, "Bu ilerleme oldukça YPG ile rejim güçleri ve başka güçler de karşı karşıya gelecek. bunun önlenmesinin tek yolu bizim başlattığımız ateşkesin, ılımlı muhalefet ile rejim arasındaki çatışmaların durdurulması, ateşkesin güçlendirilmesidir" diye konuştu.

İşte o konuşmadan satır başları:

El Bab'dan sonra Menbic'e doğru gideceğiz. Münbiç operasyonumuz henüz başlamadı. Taciz ateşleri olabilir. ABD birliklerinin bölgede olduğunu biliyoruz. ABD'den talebimiz YPG'nin bir an önce Münbiç'i terk etmesi.

"YPG ÇEKİLMEZSE VURURUZ"

YPG buradan çekilmezse biz YPG'yi vuracağımızı daha önce de söyledik. Amaç buranın gerçek sahiplerine iletilmesi.

"TUTUMUMUZ NET VE KATIDIR"

Bazı askerlerden farklı açıklamalar oluyor. Daha önce Kongre'deki açıklamalarda PKK ve YPG'nin bir farkı olmadığını söylemişlerdi. YPG ile bu operasyonları yapmak, Suriye'nin geleceğini riske atmak demektir. Bir terör kampının oluşmasını sağlamaktır. Bizim bu konudaki tutumumuz son derece nettir, katıdır.

"ABD YPG'Yİ MÜTTEFİK SEÇERSE O BAŞKA"

Burası ABD'nin toprakları değil, biz ABD askerleriyle niye karşı karşıya gelelim? Eğer ABD YPG'yi müttefik olarak seçerse o başka. Öyle bir anlaşma olmadığını biliyoruz.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler