HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ege Denizi'ndeki şiddetli deprem can aldı!

Bugün Ege Denizi'nde meydana gelen Türkiye'de de şiddetli hissedilen deprem, komşu Yunanistan'da can aldı. Yunanistan’ın Ege’deki Midilli ve Sakız adalarını sarsan 6,2 şiddetindeki depremde bir kadın hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı. Midilli Adası’nın Vrisa köyünde 45 yaşındaki bir kadın, çöken evinin enkazı altından ölü olarak çıkarıldı. Depremde Midilli köylerindeki evlerin büyük bir bölümü hasar gördü, insanlar panik halinde yollara düştü, yaralılar da ambulanslarla hastanelere götürüldü.

Midilli Belediye Başkanı Spiros Galinos, kurtarma ekipleri tarafından adadaki Vrisa köyünde yıkılan evin enkazında kalan 45 yaşındaki kadının cesedine ulaşıldığını açıkladı. Yunanistan Sivil Savunma Merkezinden alınan bilgiye göre, çok sayıda evin ağır hasar gördüğü köyde en az 12 kişi yaralandı.

Yaralılar, sağlık merkezinde tedavi altına alınırken, göçük altında kalan 2 kişi kurtarıldı. Köydeki bazı yollar, enkaz yığınları ve sürüklenen kaya parçaları nedeniyle ulaşıma kapandı.

KÖY SAKİNLERİNE ÇADIR DAĞITILDI

Evleri kullanılamaz hale gelen ve geceyi dışarıda geçirmek zorunda kalan köy sakinleri için çadır dağıtıldı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre saat 15.28'de, merkez üssü İzmir'in Karaburun ilçesinin 22,9 kilometre açığı olan 6,2 büyüklüğünde deprem kaydedilmişti. Midilli'nin yanı sıra Sakız Adası'nda da paniğe yol açan depremde birçok evin hasar aldığı, yıkılan duvarlar nedeniyle bazı sokaklara ulaşımda sorun yaşandığı açıklanmıştı.

AA


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler