HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fransa Başbakanı Valls: AB tehlikede

Fransa Başbakanı Manuel Valls göçmen krizinin Avrupa Birliği'ni büyük tehlikeye soktuğunu söyledi. Valls Avrupa'nın savaşlardan kaçan tüm mültecileri kabul edemeyeceğini söyledi.

Fransa Başbakanı Valls: AB tehlikede

Fransa Başbakanı Manuel Valls Avrupa'nın yaşadığı göçmen krizinin Avrupa Birliği'ni (AB) büyük riske soktuğunu söyledi.

BBC'ye Davos Ekonomik Forumu sırasında demeç veren Valls, Avrupa'nın Irak ve Suriye'deki korkunç savaşlardan kaçan tüm mültecileri alamayacağını ifade etti.

Valls "Aksi takdirde, toplumumuzun istikrarı bütünüyle bozulacak" dedi. Avrupa'ya geçen yıl çoğu mülteci, 1 milyondan fazla göçmen girdi.

Valls ayrıca Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne karşı sürdürülen "topyekun ve küresel savaş" bitmeden Fransa'nın yürürlükteki olağanüstü hali değiştirmeyeceğini söyledi.

Olağanüstü hal tedbirleri 13 Kasım'da IŞİD'in Paris saldırılarından sonra getirilmiş ve uzatılmıştı.

"Avrupa fikri sorugulanmalı"

Avrupa'nın dış sınırlarını kontrol etmek için acil olarak harekete geçmesi gerektiğini söyleyen Valls, "Eğer Avrupa kendi sınırları koruyamayacaksa, Avrupa fikrinin kendisi sorgulanmalı" dedi.

Schengen bölgesinin tehlikede olup olmadığı yönündeki soruya Valls "Avrupa kavramının kendisi büyük bir tehlikede" şeklinde yanıt verdi.

Valls ayrıca Almanya Başbakanı Angela Merkel'in göçmenleri hoş karşılayan mesajlarını "yanlış" bulduğunu da belirtti.

Valls "Gelin, memnuniyetle karşılanacaksınız mesajı nüfus içinde büyük kaymalara neden olur" dedi.

Almanya'nın Köln kentinde yılbaşı gecesi yüzlerce kadına toplu taciz olaylarına da değinen Valls,"Köln olaylarının ardından sadece Almanya değil, bu akını yaşayan Kuzey Avrupa ülkeleri, Avusturya ve Balkanlar da etkilendi. Bu nedenle sınırlarımız için pratik çözümler bulmalıyız" dedi.

Merkel'in göçmen krizi hakkında bugün Berlin'de Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesi planlanıyor.

AB ülkeleri Türkiye'nin Suriye ve diğer çatışma bölgelerinden gelen göçmen akınını yavaşlatması konusunda çaba harcamasını istiyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler