HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gazete patronu senatör gözaltında

Fransa'da, senatör Serge Dassault, hakkında açılan soruşturma kapsamında bugün gözaltına alındı.

Gazete patronu senatör gözaltında

Fransa parlamentosu tarafından geçen çarşamba günü dokunulmazlığı kaldırılan Halk Hareketi Birliği (UMP) senatörü Serge Dassault, hakkında açılan soruşturma kapsamında bugün gözaltına alındı.

13 milyar euro’luk servetiyle Fransa’nın 4. zengini olan 88 yaşındaki Dassault, yolsuzluk, usulsüzlük, kara paraaklama ve seçimlerde usulsüzlükle suçlanıyor. Dassault, gözaltında ifade verdikten sonra hakim karşısına çıkacak.

Fransa’da 1995 ve 2009 arasında Corbeil-Essonnes kasabası belediye başkanlığı yapan Dassault, adının temize çıkarılması ve hakkında açılan soruşturmanın tamamlanıp sonuçlanması için dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etmişti. Rafale havacılık şirketinin hissedarlarından Dassault’nun evi, daha önce soruşturma kapsamında polis tarafından aranmıştı.

Soruşturmayı sürdüren savcılık, senatörün belediye başkanlığı seçimlerinde usulsüzlük yaparak ‘oy hırsızlığı’ yaptığını savunuyor. Dassault’nun, en yoksul banliyölerinden biri olan Corbeil-Essones’daki fakir halkın oylarını satın alarak senatör olduğu uzun süredir iddia ediliyordu.

UMP’li eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye yakın isimlerden olan Dassault, Fransızların Mirage ve Rafale gibi ünlüsavaş uçaklarını üreten Dassault Havacılık şirketinin sahibi. Dassault ayrıca, Le Figaro ile l'Express dergisini çıkaran Socpresse grubunu da 2004’te satın almıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler