HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İbrahim Kalın'dan ABD'ye PKK tweeti tepkisi: Bu bir şaka mı?

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın Demokratik Suriye Güçlerinin (DSG), "PKK ile ilişkimiz yok" iddiasını Twitter hesabından paylaşmasına Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, tepki gösterdi.

İbrahim Kalın'dan ABD'ye PKK tweeti tepkisi: Bu bir şaka mı?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, büyük bölümünü PYD/YPG'nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçlerinin (DSG), "PKK ile ilişkimiz yok" iddiasını Twitter hesabından paylaşmasına çok sert tepki gösterdi.

CENTCOM PYD'NİN SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPTI

Söz konusu paylaşımında DSG'nin açıklamasının ekran görüntüsünü kullanan CENTCOM, açıklamanın üstüne de "DSG, PKK ile herhangi bir bağının veya ilişkisinin olmadığını onaylıyor" ifadelerine yer vererek PYD'nin "sözcülüğünü" yaptı.

"ŞAKA MI YAPIYORSUNUZ YOKSA AKLINIZI MI YİTİRDİNİZ?"

Kalın ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın resmi Twitter hesabına "Şaka mı yapıyorsunuz yoksa yoksa CENTOM aklını mı yitirdi? Kimsenin buna inanacağını düşünüyor musunuz? ABD, terör gurubunu meşrulaştırmaya çalışmayı bırakmalı" diye mesaj gönderdi.

Kalın, ABD'nin terör örgütlerini meşrulaştırma girişimlerini durdurması gerektiğini söyleyerek, CENTCOM'un sosyal medya hesabına yönelik sert mesajlar verdi.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜ DURDURMAK YERİNE MEŞRULAŞTIRMAK"

Twitter hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın bu paylaşımının terör örgütünü durdurmak yerine meşrulaştırdığını söyledi. Kalın, ABD'nin bu tür meşrulaştırma girişimlerini durdurması gerektiğini ifade etti.

TONER DA SAVUNMUŞTU

Dünkü günlük basın toplantısında ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner de terör örgütü PYD'nin, "uzun vadede Suriye'deki politik çözüm arayışlarının bir parçası olması gerektiğini" savunmuştu.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler