HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın başkenti Ramallah yakınlarındaki El-Bira kentinde bir Filistinli öğrenciyi gözaltına aldığı bildirildi.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, İsrail güçleri Bira'da bir eve baskın düzenleyerek Bir Zeyt Üniversitesi öğrencisi Muhammed el-Uri'yi gözaltına aldı.

Uri'nin gözaltına alınmasının ardından Filistinli gençlerle İsrail askerleri arasında çıkan çatışmada taş atan Filistinlilere İsrail askerlerinin göz yaşartıcı gaz bombasıyla karşılık vermesi sonucunda çok sayıda Filistinli gazdan etkilendi.

Öte yandan, İsrail polisi Tel Aviv'de İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılara destek verenlerle karşı çıkanların düzenlediği gösterilere müdahale etti.

İsrail Polis Sözcüsü Micky Rosenfeld, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, polisin Tel Aviv'deki gösterilerde karşıt gruplar arasında arbede yaşanmaması için müdahalede bulunulduğunu ve olaylar sırasında 3 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.

"Koruyucu Hat" adı altında 7 Temmuz'da Gazze'ye hava saldırısı başlatan İsrail ordusu, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler