HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kabil'de intihar saldırısı: En az 28 ölü

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki intihar saldırısında en az 28 kişinin öldüğü bildiriliyor. Saldırıyı üstlenen Taliban, geçen hafta "bahar harekatı" başlattığını duyurmuştu.

Kabil'de intihar saldırısı: En az 28 ölü

Afganistan'ın başkenti Kabil'i sarsan saldırıda en az 28 kişi öldü, 320'den fazla kişi de yaralandı. Kabil Emniyet Müdürü Abdul Rahman, kentin merkezindeki büyük patlama ardından yaptığı açıklamada resmi bir güvenlik kurumu yakınlarındaki saldırıda 28 kişinin öldüğünü doğruladı.

Saldırının, kurumun kapısı yakınlarında içinde bulunduğu aracı patlatan bir intihar bombacısı tarafından başlatıldığı, ardından kurumu basan silahlı kişilerle güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandığı bildiriliyor.

Saldırıyı, geçen hafta bir "bahar harekâtı" başlatacaklarını ve büyük ölçekli saldırılar düzenleyecekleri duyuran Taliban üstlendi.

Bombalı saldırı, Savunma Bakanlığı ve askeri tesisler yakınlarında evler, camiler, okul ve işyerleri bulunan Pul-e-Mahmud semtinde, sabah trafiğinin yoğuın olduğu saatlerde düzenlendi.

Ölen ve yaralananlar arasında askerler ve güvenlik görevlilerinin de bulunduğu, ancak çoğunun sivillerden oluştuğu bildirildi.

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, saldırı yerinden sadece birkaç yüz metre ötedeki başkanlık sarayından yaptığı açıklamada, "olayı şiddetle kınadığını" söyledi.

Cumhurbaşkanlığı'nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada saldırının "düşmanın Afgan Ulusal Güvenlik ve Savunma Güçleri ANSDF ile yüzyüze mücadelede yenildiğini gösterdiği" ifade edildi.

Taliban, NATO ve ABD güçlerinin 2014'te çekilmesinden sonra yeniden güç kazanmaya başladı. Örgüt, şu anda ülkenin önemli bir bölümüne hâkim bulunuyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler