HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kosova'da muhalif kadın politikacıya saldırı

"Vetevendosye" hareketinin kadın kolları başkanı Nazlie Bala, hafif yaralandı

PRİŞTİNE (A.A) - Kosova'da muhalefet partilerinden oluşan "Kendin Karar Ver Hareketi" (Vetevendosye) Kadın Kolları Başkanı Nazlie Bala, Kosova'nın başkenti Priştine'deki evinin yakınlarında saldırıya uğradı.

Saldırıda hafif yaralandığı belirtilen Bala'nın, Priştine Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdiği, daha sonra Priştine Devlet Hastanesi'nde tedavi gördüğü belirtildi. Polis yetkilileri, saldırının nasıl gerçekleştiğine ilişkin açıklama yapmadı.

Muhalefetin aktif isimleri arasında yer alan, daha çok kadın hakları konusunda verdiği mücadeleyle ön plana çıkan Bala'nın, 20 Mart'ta tehdit mektubu aldığı ifade edildi.

"Vetevendosye" hareketi üyeleri, saldırıyı kınamak amacıyla Kosova Meclisi önününde protesto düzenledi. Kosova'da 1990'lı yıllarda yaşanan savaşta tecavüze uğrayan kadınlara gazi statüsü verilmesi için çaba sarf eden Bala'ya düzenlenen saldırıyı kınayan protestocular, Kosova Meclisi'nden savaş mağduru kadınlara ilişkin kanunun bir an önce çıkarılmasını istedi.

Kosova'da kadın haklarını savunma amacıyla kurulan Kosova Kadınlar Ağı adlı sivil toplum örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamada da Bala'ya yapılan saldırının, kendisinin savaşta mağdur olan kadınların haklarını savunmasıyla doğrudan bağlantılı olduğu ifade edildi.

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler