HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Krize neden olan şiir için temyiz başvurusu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Alman bir komedyenin kendisi hakkında okuduğu müstehcen şiirin bir bölümünü yasaklayan mahkeme kararını temyiz etti. Alman mahkemesi komedyen Jan Boehmermann'ın Erdoğan hakkında geçen yıl okuduğu şiirin 24 mısrasından 18 tanesinin "taciz edici ve onur kırıcı" olduğunu belirterek okunmasını yasaklamıştı.

Krize neden olan şiir için temyiz başvurusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hakkındaki müstehcen şiir hakkındaki mahkeme kararına temyiz başvurusunda bulundu.

Temyiz başvurusunun yapıldığı Hamburg mahkemesinin sözcüsü başvurunun içeriği hakkındaki sorulara cevap vermedi.

Erdoğan'ın avukatına ise ulaşılamadı. Der Spiegel dergisi Erdoğan'ın şiirin kalan altı mısrasının da yasaklanmasını istediğini belirtmişti.

Almanya ile Türkiye arasında mizah krizine neden olan komedyen Jan Böhmermann'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik küfürlü şiirine karşı hukuk mücadelesi sürüyor. Hamburg Eyalet Mahkemesi şubat ayında aldığı kararla şiirin küfür içerikli 18 mısrasını yasaklamış, 6 mısrasını ise, fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avukatı Mustafa Kaplan, şiirin tamamen yasaklanması için temyiz başvurusunda bulundu.

AVUKAT MUSTAFA KAPLAN 6 MISRANIN DA YASAKLANMASI İÇİN BİR ÜST MAHKEMEYE TEMYİZ İÇİN BAŞVURDU

Spiegel Online'ın bildirdiğine göre, Avukat Mustafa Kaplan Hamburg Eyalet Mahkemesi'nin fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirdiği 6 mısranın da yasaklanması için bir üst mahkemeye temyiz için başvurdu.

Alman komedyen Jan Böhmermann, Mart 2016'da ZDF'de yayınlnan Neo Magazin Royal adlı programında söz konusu şiiri okumuş, küfür içerikli şiir Almanya ile Türkiye arasında diplomatik krize neden olmuştu. Böhmermann'a karşı hem Türkiye yabancı devlet adamlarına hakareti düzenleyen Alman ceza kanununun 103.maddesi uyarınca, hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan bireysel olarak hakaret nedeniyle ceza davası açmıştı. Mainz Savcılığı, soruşturma sonrasında ceza davası açılmasına gerek olmadığına hükmetmişti. Şiirin yasaklanmasına yönelik hukuk mücadelesi ise Hamburg'ta sürüyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler