HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik yargılamalar

Mısır'da "şiddete teşvik" suçlamasıyla yargılanan darbe karşıtı 112 kişi hakkında, birer yıl hapis ve "kamu yararına çalışma" cezası verildi.

KAHİRE (AA) -Darbe karşıtı 112 kişinin, 25 Ocak devriminin 3'üncü yıl dönümü kutlamalarında Muski semtinde "şiddete teşvik, arbede çıkarmak ve yol kesmek" suçlamalarıyla yargıladığı davanın görülmesine, Muski Hafif Suçlar Mahkemesinde devam edildi.

Mahkeme, 112 darbe karşıtını, temyiz yolu açık olmak kaydıyla birer yıl hapis ve "kamu yararına çalışma" cezasına çarptırdı.

Öte yandan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yetkililerinin çeşitli suçlardan yargılandığı davaların duruşmaları yapıldı.

İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve 14 İhvan yetkilisinin yargılandığı, "İstikame Camisi olayları" olarak bilinen davanın görülmesine, Giza Ceza Mahkemesinde devam edildi. Mahkeme, bazı sanıkların hazır bulunmaması nedeniyle duruşmayı 15 Eylül'e erteledi.

Bedii'nin yanı sıra Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci ve HAP Başkan Yardımcısı İsam el-Aryan'ın da arasında bulunduğu 15 kişi, "terör faaliyetleri gerçekleştirmek için çete oluşturmak, ruhsatsız silah bulundurmak, şiddet eylemleri yürüten gruplara silah sağlamak, tahrip eylemlerinde bulunmak, kamu güvenliğini bozmak ve halkı şiddete teşvik etmek" gibi suçlarla itham ediliyor.

Aynı mahkemede görülen, HAP Genel Sekreteri Biltaci, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak liderlerinden Safvet Hicazi ve Rabiatul Adeviye'de kurulan Sahra Hastanesi görevlisi 2 doktorun "iki polise işkence yapmaktan" yargılandıkları davanın duruşmasının 11 Haziran'da yapılması kararlaştırıldı.

Minya Ceza Mahkemesi de darbe karşıtı 31 kişinin "şiddete teşvik, kamu mallarına zarar vermek ve vatandaşların hayatını tehlikeye atmak" gibi suçlamalarla yargılandığı davanın bir sonraki duruşmasını 21 Eylül'e erteledi.

Kahire Ceza Mahkemesi de benzer suçlardan yargılanan 80 kişinin 2 Ağustos'ta hakim karşısına çıkmasına karar verdi. Mahkeme, kamuoyunda "2. Refah katliamı" olarak bilinen 35 kişinin yargılandığı davanın duruşmasını da şahitlerin dinlenmesi için 12 Haziran'a erteledi.

Öte yandan Beni Suveyf İstinaf Mahkemesi, idam cezasına çarptırılan ve dosyaları istişari karar için Devlet Müftüsü'ne gönderilen sanıkların savunma heyetinin, reddihakim talebi üzerine açtığı davanın dördüncü duruşmasını da 12 Haziran'a erteledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler