HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Myanmarlı albaydan skandal sözler: Şu kadınlara bakın, kim onlara tecavüz etmek ister?

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) bu yılın başında yayınladığı raporda, Arakanlı kadın ve kız çocuklarının askerler tarafından tecavüze uğradığını yazmıştı. Myanmarlı bir albayın bu suçlamalar karşısında yaptığı savunma ise tüyleri daha da ürpertti. Albay "Şu kadınlara bakın, kim onlara tecavüz etmek ister?" dedi.

BBC'ye açıklamada bulunan Tint askerlerini savunarak, "Kanıt nerede? Bu iddiaları öne süren kadınlara bakın. Kim onlara tecavüz etmek ister? dedi.

​HRW, yayınladığı bir raporda Arakanlı kadınların ve 13 yaşına kadar kız çocuklarının askerler tarafından tecavüze uğradığını öne sürmüştü.

POLİSLER KADINLARA VE KIZ ÇOCUKLARINA TECAVÜZ, TOPLU TECAVÜZ VE CİNSEL SALDIRI İLE SUÇLANMIŞTI

Raporda, Myanmarlı askerlerin ve sınır güvenliğinde görevli polislerin kadın ve kızlara tecavüz, toplu tecavüz ve cinsel saldırı suçlarına karıştığı iddiaları yer almıştı.

Olayların, 2016 yılının son aylarında, Arakanlıların çoğunlukta bulunduğu Maungdaw bölgesindeki en az 9 köyde yaşandığı belirtilmişti.

Saldırıların çoğunun gruplar halinde gerçekleştirildiği, kadınlara silah doğrultulurken diğer kişilerin tecavüz ettiği ileri sürülmüştü.

Myanmar hükümeti ise iddiaları defalarca reddetmişti.