HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Portekiz, Quaresma'nın golüyle çeyrek finalde

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Lens'te oynanan maçta Hırvatistan'ı uzatmada Beşiktaşlı Quaresma'nın golüyle 1-0 yenen Portekiz çeyrek finale çıktı. Portekiz'in rakibi Polonya. BBC Türkçe'den Emre Temel'in haberi.

Portekiz, Quaresma'nın golüyle çeyrek finalde

Emre Temel

BBC Türkçe, Lens

EURO 2016'da Portekiz, Lens'te oynanan dramatik maçta Hırvatistan'ı uzatmada 1-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Portekiz'e turu getiren gol 117. dakikada Beşiktaş'ta forma giyen Quaresma'dan geldi.

Perşembe günü başlayacak çeyrek final karşılaşmaları öncesi ise EURO 2016'da maçlara iki gün ara verilecek.

TIKLAYIN: BBC Türkçe'den Emre Temel'in #EURO2016 bloguHırvatistan'ın daha baskın bir oyun sergilediği maçta futbol kalitesi hayal kırıklığı yarattı.

Karşılaşmanın normal süresi 0-0 bitti.

Uzatmanın ve maçın kader anı ise 115. dakikaydı. Hırvatistan'dan Perisic'in kafa vuruşumda top direkten döndü. Ve Portekiz daha sonra geliştirdiği atakta, kaleyi bulan ilk şutu sonrası golü buldu.

Tam 100. kez Portekiz forması giyen Fenerbahçeli Nani'nin pası sonrası Ronaldo'nun kaleciden dönen vuruşunu kafayla filelere gönderen Quaresma, Portekiz'i çeyrek finale çıkaran isim oldu.

1996'dan bu yana üst üste altıncı kez Avrupa Futbol Şampiyonası'nda en azından son sekize kalan Portekiz çeyrek finalde Polonya'yla eşleşti.

Portekiz-Polonya maçı Perşembe günü TSİ 22.00'de Marsilya'da oynanacak.

EURO 2016'da daha önce de Paris'te oynanan maçta Kuzey İrlanda'yı 1-0 yenen Galler ile Saint-Etienne'deki karşılaşmada İsviçre'yi normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 biten maçta İsviçre'yi penaltırla 5-4 mağlup eden Polonya çeyrek finale yükselmişti.

EURO 2016'da ilk çeyrek finalist PolonyaPolonya ve Galler tarihlerinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek final oynayacak.

Galler'in rakibi ya Macaristan ya Belçika olacak.

Üç çeyrek finalist daha belli oluyor

EURO 2016'da ikinci tur maçları bugün oynanacak üç karşılaşma ile sürecek.

Günün programı şöyle:

TSİ 16.00 Fransa-İrlanda CumhuriyetiTSİ 19.00 Almanya-SlovakyaTSİ 22.00 Macaristan-BelçikaYarın oynanacak İtalya-İspanya ve İngiltere-İzlanda maçları ile ikinci tur maçları tamamlanacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler