HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya: Kuzey Kore, önümüzdeki günlerde 2 nükleer deneme yapabilir

Rusya'nın Pyongyang Büyükelçisi Aleksandr Matsegora, Kuzey Kore'nin önümüzdeki bayramlarda nükleer füze denemesini yapma olasılığının çok büyük olduğunu belirtti. Rossiya-24 televizyonuna konuşan Matsegora, "Bir süre önce yeni füze motoru denemesi yapıldı. Kim Jong-un, yeni füze motorunun ne kadar büyük önem taşıdığını tüm dünyanın öğreneceğini söyledi. Yani, Kuzey Korelilerin füze teknolojileri alanındaki başarılarını sergilemeye hazırlandığını söyleyebiliriz" dedi.

Rus diplomat, Kuzey Kore'nin bu denemeleri nisan ayındaki bayramlara bağlayabileceğini belirterek, "Kuzey Kore, 15 Nisan'da Güneş Günü, 25 Nisan'da da Kore Halk Ordusu'nun 85. kuruluş yıldönümünü kutluyor" diye konuştu.

KUTLAMA YAPIYORLAR

Öte yandan Kuzey Kore - ABD - Çin arasında gerilim sürerken Pyongyang yönetimi Devlet Başkanı Kim Jong-un'un dedesi Kim Il-sung'un doğum günü olan ‘Güneş Günü'nü kutluyor. Kuzey Kore Ordusu'nun askeri geçidinde ilk kez denizaltı fırlatılmış balistik füzeleri sergilendi.

Devlet Başkanı Kim Jong-Un en yakın yardımcılarından Choe Ryong-Hae de devlet televizyonunda ‘‘Topyekün bir savaşa, topyekün bir savaşla karşılık vermeye hazırız. Nükleer bir saldırıya, nükleer saldırıyla cevap veririz.’’ diye konuştu.

Geçen hafta ABD deniz kuvvetlerine bağlı bir filo Pasifik'in batısına doğru ilerlerken, Trump da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'e, Kuzey Kore sorununu çözerlerse, ABD ile yapacakları ticari anlaşmanın çok daha iyi olacağını’’ söylemiş, tweetlerinde "Kuzey Kore belasını arıyor" diye yazarak "Eğer Çin bu konuda yardım etmeye karar verirse, harika olur. Eğer yardım etmezlerse de, biz sorunu onlar olmadan çözeriz" demişti.

ABD'nin ünlü uçak gemisi USS Carl Vinson ve beraberindeki savaş gemileri bölgeye yaklaşırken, gerilimi düşürme çabaları şimdilik işe yaramış görünmüyor. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, Kuzey Kore sınırındaki Paju'da tatbikat yapan ABD ve Güney Kore askerlerinin fotoğraflarını dakikalar önce servis etti. Tatbikatta çok sayıda tank göze çarpıyor. (Sputnik)

En Çok Aranan Haberler