HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya'dan ABD'ye 'askeri müdahale' uyarısı

Rusya'nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Vladimir Safronkov, ABD'nin Suriye'ye askeri müdahalesinin "olumsuz sonuçları" olacağı konusunda uyardı. Askeri müdahalenin oluşturacağı olumsuz sonuçlardan 'şüpheli ve trajik girişimi' başlatanların sorumlu olacağını ifade eden Safronkov, kendisine yöneltilen olumsuz sonuçların ne olacağı yönündeki soruya da çarpıcı bir örnek ile yanıt verdi. Safronkov'un uyarılarına Pentagon'dan yanıt gecikmezken, Sözcü Davis, Rusya'yı bilgilendirdiklerini ifade etti.

Rusya'dan ABD'ye 'askeri müdahale' uyarısı

Safronkov, BM Güvenlik Konseyi'nde İdlib kentinde düzenlen kimyasal saldırının görüşüldüğü kapalı oturumun ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Vladimir Safronkov, askeri müdahalenin "olumsuz sonuçlarından bu şüpheli ve trajik girişimi başlatanların sorumlu olacağı" uyarısında bulundu.

Olumsuz sonuçların ne olacağının sorulması üzerine Safronkov, "Irak'a Libya'ya bakın" cevabını verdi.

Pentagon'dan açıklama

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Jeff Davis saldırı öncesinde gün içerisinde Rusya'yı bilgilendirdiklerini ve Rus askerlerinin o üste bulunduğunu bildiklerini söyledi. Rusların saldırıdan etkilenmemesi için tüm tedbirleri aldıklarını ifade eden Davis, hava üssünün binasını değil sadece üssünü işleyemez hale getirecek unsurları vurduklarını ifade etti.

AA


En Çok Aranan Haberler